też lubię Anię:), Jedna z najlepszych lektur. Ach, wróciłabym do podstawówki. To były świetne czasy xD
Ja lubię książki Janette Rallinson. Seria "Dotyk" Laura Farie Stolarz mi sie podoba. Książka 'Zapomniane' Cat Patrick i 'Niebo jest wszędzie' Jandy Nelson. A z takich nowości to "Wybrani" C.J. Daugherty (przeczytałam tylko 1. część) i "Za daleko" Abbi Glines (na razie 1 i 2 czytałam, trochę zboczona jest w niektórych momentach... xD), no i jeszcze "Igrzyska Śmierci" :)
Dotyku nie czytałam, Stolarza też, Zapomniane bardzo fajne, Niebo jest wszędzie również jeszcze nie czytnęłam, Wybrani również tylko pierwszą część, w kontynuacji połowa książki jest nasycona szczegółowymi opisami, a Igrzyska kocham :)
Trochę się odniosłam do twoich tytułów, wybacz
Z serii: Jeżycjada i Heartland, HP i Opowieści z Narnii, ale to wiadomo.
Świetne są książki Siesickiej - " Falbanki", "Wachlarze" i "Woalki". Ewy Nowak - "Wszystko, tylko nie mięta" i inne z tego cyklu.
Wszystkie książki Zafóna, oczywiście. xD
"Zbrodnia i kara" Dostojewskiego. Wszystkie książki Schmitta, tego od "Oscara i pani Róży". Montgomery, zwłaszcza "Błękitny zamek", "Historynka", "W pajęczynie życia".
"Deszczowa noc" Jodi Picoult, "Fabrykantka aniołków" Camili Lackberg, "Dziwne losy Jane Eyre" Bronte.
Rallison, zwłaszcza "Taka sobie wróżka".
I jeszcze różne takie: "Małe kobietki", "Mała księżniczka", "Sen demona", "Tajemnica rajskiego wzgórza", "Sekrety róż". I jeszcze mnóstwo innych, nie chce mi się wymieniać. XD
Jezu, widać, że lubisz dużo czytać xd. Znasz tyle książek. Dzięki:). Teraz za chwilę wakacje, to sobie coś poczytam. A tak przy okazji: masz świetnego bloga. I talent XD.Od razu widać.
Hmm, na pewno na pierwszym miejscu 'Harry Potter' którego kocham od zawsze, polecam Ci też 'Igrzyska Śmierci', serię 'Dary Anioła' i 'Piekielne Maszyny' (tej samej autorki, serie powiązane ze sobą), bardzo podobało mi się też 'Delirium', to takie moje najulubieńsze, wszystkie równie świetne, a dalej mogę Ci polecić jeszcze całkiem niezłą 'Trylogię Czasu', 'Niezgodną', 'Zmierzch' i 'Piękne Istoty'. :D
Seria o Harrym Potterze, Ani z Zielonego Wzgórza, Igrzyska Śmierci też niezłe, Narnia oczywiście, "Weronika postanawia umrzeć", te klimaty. :)
Teraz zaskoczę. Nie polecę Ani, bo wszyscy polecają. Ja polecę Sarę w Avonlea (bardzo fajna seria), książkę Jamili Barakzai "Pod burką",
Wszystkie książki Cobena, Christie i Pattersona -tu szczególnie "Czwarty Lipca"
Książki Siesickiej - przede wszystkim "Zapałka na zakręcie", "Nie ma z kim tańczyć", "Mój ocean niespokojny".
Moją ukochaną, zawsze najwspanialszą książkę, Marii Nurowskiej "Reszta Świata".
"Olivera Twista" Dickensa i książki Centkiewiczów, które są naprawdę warte przeczytania.
Heidi Hassenmuller "Niemy śmiech" i oczywiście "Kamienie na szaniec", ale tę książkę zna już chyba każdy.
I zaszaleję, polecę książkę wydaną bodajże 3 lata temu - dziewczyny, którą poznałam w internecie (mam dedykację!) "Walcząc z przeznaczeniem" Beaty Bieli.
Tyle ode mnie :D
"Pamiętnik Narkomanki", "My, dzieci z dworca zoo", "Harry Potter", "Carrie", ogółem Stephen King, haha, jego książki są najlepsze xD
A ani nie polecam, nienawidzę, ugh. Jedyna lektura, jaką polecę to Hobbit i Tomek Sawyer xD
Ostatnio nie czytam książek, więc, haha xD przerzuciłam się na blogi :p
Uwielbiam całą fantastykę typu: ''Harry Potter'', ''Igrzyska śmierci'', ''Eragon'' . ;)
Jest,jest. Ma taką niebieską okładkę i niebieskiego smoka jakby co. Warta przeczytania, bo ja lubię takie tematy typu magia. ;)
- "Pieśń Lodu i Ognia" Martina,
- "Władca Pierścieni", "Hobbit", "Silmarillion" Tolkiena,
- "Wiedźmin" i "Trylogia husycka" Sapkowskiego,
- "Zew Cthulhu" Lovecrafta,
- "Wojny Wikingów" Cornwella,
- "Malazańska Księga Poległych" Eriksona,
- "Ziemiomorze" De Guin,
- "Czarna Kompania" Cooka,
- "Diuna" Herberta,
- "Ojciec chrzestny" Puzo,
- "Ring" Suzuki,
- "Stara Baśń" Kraszewskiego,
- opowieści o Sherlocku Holmesie,
- książki Grzędowicza, Dukaja, braci Strugackich,
- książki Dostojewskiego, "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa,
- książki Kinga, Christie, Mankella (te początkowe, bo niestety, im dalej, tym nudniej, przynajmniej wg mnie), Cobena, Lackberg, Nesbø.
:D