Widzę, że coraz więcej osób zaczyna dostrzegać wady tego serialu, włącznie ze mną. Dlaczego ci ludzie (czyt. reżyser, producenci, itd) musieli tak zepsuć ten serial, wszystko tu jest takie kiczowate i przewidywalne, zresztą jak większość seriali z wytwórni Disney'a. Praktycznie wszystkie seriale DC opierają się na tym samym schemacie. Czy oni już nie mają pomysłów na bardziej oryginalną fabułę? No ludzie...
Taa, a główna bohaterka, jest bez wyrazu, ciągle to samo:
"O ja biedna, którego kocham?
Tatuś mnie okłamuje"
Mam nadzieje, że w 3 sezonie zajdą dobre i duże zmiany, bo zaczynam tracić wiarę w seriale dla młodzieży i przestane oglądać TV, z sezonu na sezon wszystkie seriale robią się gorszę...
Muzyka w serialu jest dosyć fajna, to akurat jeden z tych aspektów, który mam nadzieje, się znacząco nie zmieni, o aktorstwie się nie wypowiadam bo to młodzi i dopiero zdobywający doświadczenie aktorzy.
Aktorstwo jest w porządku. Może prócz Tinki i Horhe... Ale reszta daje radę. Problem leży w tej fabule. Myślę, że tak jak mówisz - nie mają oryginalnych pomysłów. A z tego, co wiem nie przyjmują żadnych pomysłów od oglądających - tak działa cały Disney. Mam nadzieję, że cośsię poprawi w trzecim sezonie, ale i tak wątpię, żeby fabuła była jakaś błyskotliwa. Ja będę oglądać z nadzieją na moje Germangie. Jeżeli i w trzecim sezonie się go nie doczekam - "Violetta" zostanie przeze mnie wyklnięta na wieki wieków. Maxi bez loczków... Ludmi w krótszych... Violka z tatuażem... To będzie ciekawie, nie powiem.
No ciekawe, ciekawe, zobaczmy co z tego wyniknie, na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość. Tak wg, to fajna profilówka xD
Mnie bardzo denerwuje, że z Naty robią idiotkę. Najbardziej Polska, przez dubbing. W oryginalnej wersji ma normalny głos, a w polskiej głupkowaty i denerwujący.
Nie mam nic do dubbingu, ale jednak wolałabym napisy, ale wiadomo ten serial oglądają też dzieci, które jeszcze porządnie pisać nie potrafią a co dopiero szybko.
Ogółem moim zdaniem Wielka Brytania poległa z dubbingiem niektórych postaci o piosenkach już nie wspominając, a powód ten sam co w naszym kraju, niestety stereotypowo DC to kanał dla dzieci od 7- 15 lat, więc mają gdzieś starszą widownie.