PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6710
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Moje pytanie brzmi: Kiedy takie farmazony przestaną być puszczać w telewizji?
To kolejny głupkowaty serial (pomijając już to, że leci na Disney Channel), który lasuje dzieciom,
a nawet młodzieży mózgi. Jedynie co normalne w tym serialu to nie sama fabuła, ale to, że jest
ona powiązana ze sobą w każdym odcinku. Na czym polega ten serial, w wielkim skrócie.
Bogata gówniara szlaja się po mieście i szuka ratunku od swego nadopiekuńczego ojca. Na
swojej drodze spotyka chłopaka, w którym się zakochuje. Czy to wszytko nie! Pojawia się inny
chłopak, któremu nie może się oprzeć. Hmm... jakieś skojarzenia? Tak. Moda na sukces dla
dzieci. Błagam, apeluje! Dzieci nie oglądajcie tego! To Was zniszczy! A w Was jest przyszłość
tego świata. Możecie się jeszcze nawrócić.
Podsumowując w wielkim skrócie. Ten serial to kompletne dno. Nic nie wniesie do Waszego
życia. Chyba, że nauczy Was, że super mieć problemy i wspaniale skakać z kwiatka na kwiatek.
Wiecie co mam na myśli. A do tych co już są wielkimi fanami to powiem jedno ODWYK!

kawa666

TAK! Dajmy naszym dzieciom oglądać Trudne Sprawy, które oceniłaś na 5! I Blog na cztery łapy! To o wiele mądrzejsze, ciekawsze i na pewno bardziej INTERESOWNE seriale!

Sebek7771

Jakie ''aś''? Wejdź na mój profil i dopiero pisz końcówki!
Co to trudnych spraw masz racje nie wiem czemu jest na 5, powinno być na 3, ale i tak jest lepszy od Violetty. Tam są, wiecie trochę dystansu, ważniejsze problemy. Chociaż są sztucznie i beznadziejnie zagrane, są problemy. To 3 jest za to, że jak czasami na to wpadnę to mam niezłą polewę. Jeśli chodzi o ''Blog na cztery łapy'' to oglądam go z moją siostrą i lubię psy. Ale czasami dla odprężenia mogę go obejrzeć. Wiesz, chociaż mam swoje lata to czasami miło wrócić do seriali i filmów familijnych.
Jak napisałem na innym forum to też nie są argumenty, które mówią dlaczego się ze mną nie zgadzasz. Cały czas czekam na inne.

kawa666

Gdzie widzisz "aś"?

Sebek7771

''które oceniłaś''

kawa666

No wiesz, "kawa" to rodzaj żeński. ;>

Sebek7771

Wie, że kawa to rodzaj żeński, ale osoba, która kryje się za tym nikiem jest chłopakiem. Wiesz, ale ja na twoim miejscu na profilowe nie wstawiał bym zdjęcia z serialu Violetty. Wiesz to trochę dziwne.
A w ogóle czekam na argumenty na forum WB.

kawa666

Jeżeli ty na moim miejscu zmieniłbyś avatar, ja na twoim miejscu zmieniłbym nick.
Przeczytawszy wszystkie twoje wypowiedzi w tym temacie, stwierdziłem, iż równie dobrze mogę powiedzieć moje argumenty słupowi czy ścianie- tyle samo zrozumieją. ;>

użytkownik usunięty
Sebek7771

Facepalm...

No trudno :D

użytkownik usunięty
Sebek7771

lepszy Blog na cztery łapy niż Violetta

No pewnie, blog na cztery łapy to arcydzieło.

użytkownik usunięty
Sebek7771

arcydziełem nie jest ale lepiej obejrzec gadającego psa niż to ....

ocenił(a) serial na 10
kawa666

Masz rację. Jednak Violka ma też przebłyski, nie oszukujmy się. Niewiele, ale jednak ma.

Skailes

Piszesz do mnie ''masz rację'', a oceniłeś go na 10. Człowiek to się nazywa hipokryzja.
Jakie przebłyski ''jestem głupia chodźmy śpiewać''. To nazywasz przebłyskiem! Powiedz mi dokładnie jakie przebłyski, a wtedy pogadamy.

ocenił(a) serial na 10
kawa666

Spokojnie. :) Przebłyski ma, ma, nie oszukujmy się. Może po prostu jeszcze do nich nie dotarłeś. Na pewno piosenki i ogólnie hiszpański, hiszpański, hiszpański. A jeżeli chodzi o samą fabułę - chociażby wątek Natalii i Maxi'ego (za parę odcinków będzie ogień) jest bardzo kochany. Olga i Ramallo - ten zaś jest bardzo postępowy. Nie spotkasz takiego w innym serialu na DC. Angie i German też byli baardzo fajni, póki nie ograniczyli ich prawie do zera i nie zrobili happy end'u. Dodatkową zaletą serialu jest na pewno to, że w tle nie słychać śmiechów. Po za tym w starszej obsadzie (no i może jeszcze z młodszych Mercedes (Ludmila) + Clara (Angie)) nie trudno znaleźć prawdziwe perełki jeżeli chodzi o grę aktorską. A że główna bohaterka to totalnie dno, to już swoją drogą.
Ale jeżeli nie widziałeś pierwszego sezonu, a tylko część drugiego, czy to coś, co teraz leci, to faktycznie nie dziwię się Twojej opinii. Pierwsza temporada była o wieleee lepsza.

Oceniłam na dziesięć? Haha, no i git. Nie mogę?

Skailes

Wszystko, co opisała, wskazuje na to, że oglądała tylko początek I sezonu xD

Skailes

Jaka temporada?
A tak w ogóle po co opisałaś mi całą fabułę? Ja tego nie będę oglądać obejrzałem może nie pełne 3 odcinki, ale to wystarczy by ocenić serial.
Jeśli przebłyskiem dla Ciebie jest, że w hiszpańskim serialu mówią po hiszpańsku to powodzenia w dalszym życiu. Mówiąc o piosenkach to tak szczerze nic specjalnego. Przetłumaczyłem sobie jedną i podejrzewam, że wszystkie są albo szczęściu i miłości albo o złamanym sercu xD. A jeżeli chodzi fabułę to totalna głupota. Sądzisz, że to serial z przebłyskami to się mylisz. Dzieją się tam niestworzone rzeczy, które nawet w filmach amerykańskich się nie dzieją. Z główne bohaterki, która ma ryj jakby kopnął ją koń, zrobili puszczalską dziunię, która co chwilę czuję coś to każdego faceta, który obok niej przechodzi. To totalna beznadzieja. Perełki? Ten serial jest bardziej sztuczny od ''Ukrytej Prawdy''.
A jeśli oceniasz film na 10 i go krytykujesz to jednak jest coś nie tak. To jest właśnie hipokryzja, ale nikt Ci nie zabrania go tak oceniać.

ocenił(a) serial na 10
kawa666

Daj spokój. Ja sobie doskonale zdaję sprawę z licznych minusów tej telefonowelki, ale i tak oglądam. Taki lajf.

ocenił(a) serial na 8
kawa666

Dużo z tego co napisałeś to racja ale fakt faktem, że Violka jest najlepszym serialem Disney'a, przynajmniej nie ma tam idiotycznego humoru i zarcików oraz nie wszystkie postacie są wykreowane na totalne bezmózgi.
Mimo że nie jest to także zbyt ambitny serial, fajnie jest się oderwać trochę od prawdziwych problemów i popatrzeć na 'dylematy' serialowych postaci. :P

LadyRedCoat

Cieszę się, że jednak jest osoba, która widzi bezsens tego serialu. Ale niestety cały czas się z Tobą nie zgadzam.
Te postacie są bezmózgie np. nie wiem jak ma na imię ta żałosna blondyna chyba Helga. W Violetcie w ogóle nie ma humoru. W tym serialu, w każdym odcinku bohaterowie przeżywają jakby mieszkali na Haiti i miało by nadciągać tsunami. Nie oglądam Disneya często, ale to nie jest jego najlepsza produkcja.

ocenił(a) serial na 10
kawa666

ta blondyna ma na imię Ludmiła, nie Helga

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Większość to prawda, ale, aż tak źle nie jest.

One_Direction

Nie wiem ile już obejrzałaś, ale nie brnij w to dalej. Naprawdę są o wiele lepsze seriale na które można poświęcić czas.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Nie oglądam tego jakieś pół roku, ale wiem, że są fani tego serialu. Osobiście zamierzam obejrzeć "Pretty little liars". Bo przeczytaniu książki jestem bardzo ciekawa jak reżyser przedstawił tę historię.

One_Direction

Tak słyszałem o tym seralu. Obejrzałem parę odcinku i polecam, ale jeszcze się wstrzymam z ocenianiem.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Na pewno obejrzę ten serial, ale nie wiem, czy najpierw nie przeczytać kolejnych tomów. Jestem bardzo ciekawa kto wysyłam im te liściki, maile, smsy, skoro Alison umarła.

One_Direction

Ja znam odpowiedź, ale to jest naprawdę zaskakujący serial. Jestem fanem filmów i seraili, ale sugeruję abyś najpierw przeczytała.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Domyślam się, że jest zaskakujący, co bardzo mi się podoba. Lubię kiedy coś się dzieje, a nie wszystko jest do bólu przewidywalne. I tak zrobię, zobaczę tylko gdzie można je kupić.

ocenił(a) serial na 10
One_Direction

Bardzo ci polecam PLL :) Oglądam od początku i bardzo mi się podoba.

ocenił(a) serial na 2
lauri2092

Kupiłam sobie dzisiaj drugą część książki, późnieniej będę oglądać.

One_Direction

Jak zaczniesz ogladac PLL to nie będziesz mogła przestać serio :D

ocenił(a) serial na 2
karolina199

Oj wiem, ja już czytając książkę umieram z ciekawości.

One_Direction

Wciąż prześladuje mnie pytanie "Kim jest A.?"
Dodatkowo w serialu (nie wiem jak w książce, bo nie czytałam), są takie sceny, że jestem bliska zawału ;p ale i tak nie mogę się oderwać z ciekawości :D

ocenił(a) serial na 2
karolina199

Właśnie. Skoro znaleźli jej ciało martwe w ziemi, to kto wysyłał te wszystkie maile, smsy i lisciki?

One_Direction

No właśnie! Zżera mnie ciekawość :D
Najgorsze jest to, że lajkuje PLL na facebook'u i tak mi ciagle wyskakują jakieś nowości z najnowszego sezonu i spoiler'y a ja jestem dopiero w 2 :o ;p

ocenił(a) serial na 2
karolina199

Ja polecam przeczytać książkę, naprawdę warto

ocenił(a) serial na 10
karolina199

Zaskoczą cię dalsze odcinki xP

lauri2092

Wlaśnie już przez niektóre zdjęcia na facebook'owej stronie PLL, mam pewne swoje teorie ;p

ocenił(a) serial na 10
kawa666

Może i fakt, że niektóre wątki, jak i główna bohaterka są słabe, ale i tak uwielbiam ten serial :)

majka5454

Jesteś kolejną osobą, która ocenia serial na 10, a i tak krytykuję główną bohaterkę i wątki. Ja wiem, że w tym serialu możecie lubić parę aktorów, ale oceniajcie obiektywniej. Tak czy tak ten serial to totalna sieka.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Odrobina dystansu, to serial komediowy. Latynosi widać mają takie poczucie humoru, a że tobie nie podchodzi, to kwestia tylko i wyłącznie gustu.
Ale masz rację. Nic nie wnosi. Tylko, że telenowel się z reguły nie ogląda dla celów edukacyjnych.

tears_in_heaven

Nie to nie jest serial komediowy. Ja bym to zaliczył do dramatu. I te nie chodzi o gust. To jest po prostu głupkowate i debilne.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

A to dramat i komedia wykluczają się wzajemnie? Znam filmy łączące te dwa, a nawet więcej gatunków.
Debilne może i tak. Ale głównym celem jest mimo wszystko rozśmieszenie widza, głupi by to dostrzegł.

tears_in_heaven

Miałem na myśli, że to jest tylko dramat. Skoro takie seriale Cię bawią to ja nie wiem kto tu jest głupi.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Nie powiedziałam, że jesteś głupi, ani że mnie to bawi. Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Napisałam, że taki był CEL producentów, bo na pewno melodramatem ten serial nie jest. Ma bawić, a czy bawi - to już inna rzecz.

tears_in_heaven

Przepraszam, ale przeczytaj jeszcze raz i spróbuj zauważyć, że to tak brzmi. Tak szczerzę nie wiem co mieli na celu reżyser i scenarzysta, ale na pewno nie chcieli Nas rozśmieszyć. Ten serial pisali albo jak byli zjarani albo jak byli opętani.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Przepraszam bardzo, jeśli to tak zabrzmiało. Miałam na myśli, że widać od razu zamierzenie reżysera, którym jest zabawienie widza. Jest multum wymuszonych, nienaturalnych sytuacji i zachowań, to ma być w domyśle śmieszne. Na sto procent. Niestety, większość żartów jest żałośnie słabych. Ale to jednak żarty, obejrzałam wystarczającą ilość odcinków, by być tego pewna.

I proszę, nie pisz mi więcej, że to dramat. Dramat nastolatki rozdartej między dwoma chłopakami to nie żaden dramat.

tears_in_heaven

Właśnie napisałaś ''DRAMAT nastolatki rozdartej między dwoma chłopakami to nie żaden DRAMAT'' Trochę się nie zgadza. Ale masz racja to jest komedia. Ale ta komedia dotyczy gry aktorskiej bohaterów.

ocenił(a) serial na 2
kawa666

Wiem, co napisałam. To celowe. Nie sądziłam, że muszę to tłumaczyć. Może powinnam dodać cudzysłów?
"Dramat" nastolatki, lepiej? :)

Nie chcę się kłócić, bo masz bardzo dużo racji. Niemniej totalne dno to nie jest, jakieś tam światełko się znajdzie wśród beznadziejności. Ale gra głównej bohaterki to koszmar koszmarów. Brr.