Tak, postanowiłem napisać recenzję, bo Skajles mnie namawiała :D
No, ta recenzja nie będzie recenzjowata, będzie to coś recenzjopodobne.
A więc- zaczynam :3
Okładka- Tini, Diego, Horhe na tle drzewa i natury- ładne zdjęcie ^^ Znajdziemy też na niej kółka
w których są zdjęcia i napisy, co znajduje się w środku. Przy okazji nagłówek jest nawet ładnie
dobrany kolorystycznie, nie to co w pierwszym numerze. Bez zarzutów.
Strona po okładce- Miłość, muzyka, pasja- reklama rzeczy z Violettą. Bardziej pasuje mi to tu,
niż reklama „Kumby” w pierwszym numerze.
Spis treści- Wiadomość od redakcji, co znajduje się w magazynie, spis treści oczywiście też
jest xd, zdjęcia i postać stojąca przy spisie treści, mianowicie- Cami <3
Kolejna strona- Bohaterowie serialu – Jest lepiej niż w pierwszym numerze. Są poprawki,
wcześniej było, że Violka jest zdecydowana, Camila pisze się przez 2 „l”, a Andresa gra jakiś
Toti. Zamiast Tomasa, Braco i Luki pojawiły się opisy Diego, Lary, Marco+ Angie. Jest
oczywiście kilka błędów, takich jak to, że León spotyka się z Ludmiłą.
Kolejna strona- reklama aby dołączyć do grupy Violetty na nk i ładne zdjęcie Vilu ^^
Kolejne 3 strony- Dział o tym, jak zmienili się León, Violetta i Ludmiła oraz trochę o nowych
postaciach- „Zdecydowanej Larze” i „Fascynującym Diego”. Mam tylko dwie uwagi- wg
magazynu powinno wydawać nam się, że Violka zapomniała o Leonie, a Ludmiła stara się być
lepsza. A tak to bez zarzutów.
Kolejna strona- Quiz „Przyjaciółki na zawsze-Przyjaźń przez duże P”- nie rozwiązywałem, ale
siostrze się podobał xd
Kolejne 2 strony- „Nowa seria, nowy styl”- czyli o Federico oraz jego stylu w 2 sezonie, gdzie
szukał inspiracji, jak miał wyglądać najpierw jego styl itd., co powinno spodobać się jego
fankom :D
Kolejna strona- Plakat pt.: „Buziaki od Mercedes i Jorge!”
Kolejne 2 strony- „Zrób to z głową”, czyli jak zrobić fryzury Violetty i Camili.
Kolejna strona- reklama quizu dla „V-fanek” i instrukcja jak grać.
Kolejne 2 strony- karty do wycięcia, w oczojebnym odcieniu różu. Oczywiście nie da się uniknąć
błędów, takich jak:
-W odpowiedziach do prawdziwego imienia Leóna znalazło się „Toti Garnier”. Jest też
odpowiedź Jorge Blanco i to ona jest prawidłowa, ale no- wypadało by napisać Nicolas.
-Mama Violetty ma na imię Marta
-Violka skończyła 16 lat w pierwszych odcinakch
-Entre tu y yo oznacza „Między nami”.
Może coś jeszcze, ale nie widzę.
Kolejna strona- Reklama jakiejś gazety, gdzie jest wywiad z Violettą.
Kolejne 2 strony- przepisy na 3 koktajle prosto z baru Restó- truskawkowy, brzoskwiniowy oraz
pyszna mieszanka ;3 Nie robiłem, ale niedługo postaram się zrobić ten brzoskwiniowy ;d Jest
też konkurs, gdzie można wygrać płytę z pierwszego sezonu.
Kolejne 3 strony- Historia oczami kota, który zakochał się w Violetcie, taki komiks- „Przyjaźń
poddana próbie”. O dziwo, ten komiks wydaje się mniej żałosny niż w pierwszym numerze ;D
Kolejne 2 strony- Podwójny wywiad- CAMILA kontra Naty. Dowiedziałem się kilku ciekawych
rzeczy o mojej Cami ;3
Kolejne 2 strony- Lekcja hiszpańskiego. Podstawowe zwroty „Na początek”, jedzenie „W
resteruracji” oraz „Pytania o informacje”. Przydatny dział ;>
Kolejna strona- Plakat „Pozdrowienia od Diego”
Kolejne 2 strony- „Gry i zabawy”, takie jak znajdź różnice czy „Kto to powiedział?”
Kolejna strona- Zapowiedź następnego numeru. Lego na okładce ; 3
Ostatnia strona- taka sama jak w pierwszym numerze- reklama płyt „Violetta” oraz „Teen
beatch movie”
Jaka reklama gazetki. Na dodatek specjalnie dla mnie. Ach, jaram się. :3
Już jestem nieco zachęcona, ale chyba nie kupię. Fede kusi, ale Angie nie ma, więc. No cóż. :D
Ale dzięki za starania, Sebku. :D
"Zamiast Tomasa, Braco i Luki pojawiły się opisy Diego, Lary, Marco+ ANGIE"
W grach się pojawia, pojawia się w pytaniach :D
Z kinem nie miałaś takiego problemu ;D No, sprzeczaliśmy się z terminem kiedy pójdziesz, ale to nie to samo :D
Hmm.. opis Marco i Angie.Styl Federrico. Jak zrobić fryzury Violki i Camili.Wywiad Camila kontra moja imienniczka Naty (♥).
Chyba kupię tą gazetkę XD
"Entre tu y yo" oznacza "Między nami". Entre - między, tu - ty, y - i, yo - ja, między tobą a mną czyli między nami. ~J
I wszystko staje się jasne. Pan Sebastian jest zakamuflowanym agentem polskiego Disneya, który ma za zadanie podwyższyć zyski producentów.
a) Każe podwyższać oceny przy serialu - bo jak będą wyższe, to ludzie pomyślą, że serial jest wart oglądania = większa oglądalność.
b) Chciał, żeby wszyscy (głównie Skai) jechali na pokazy kinowe "Violetty" = kasa z biletów
c) Reklama gazety = kasa ze sprzedaży gazet
d) Reklama książek, płyty i innych Violettowych gadżetów = kasa ze sprzedaży tych drobiazgów
e) Propaganda nt. Camili - ludzie chcący to sprawdzić, oglądają DC = większa oglądalność
ODKRYŁAM TWE NIECNE ZAMIARY, SZPIEGU. STRZEŻ SIĘ.