Czyli temat poświęcony faktom i przypuszczeniom na temat tego, jaką rolę może odegrać powrót postaci.
Ruggero Pasquarelli, odtwórca Fede, bierze udział we wszystkich promocjach, wywiadach i występach przed fanami jakie tylko zostały ostatnio wypuszczone, na równi z takimi bohaterami jak Francesca, Violetta, León, skrótem; postacie główne.
Można by się kłócić, że na koniec mają się pojawić wszyscy uczniowie studia, ale kręcenie ostatnich odcinków zakończyło się w zeszłym miesiącu a prywatne zdjęcia z Jorge i Xabiani, niejednokrotnie w dresikach (co sugeruje, że ćwiczyli jakąś choreografię) pojawiały się już ponad dwa miesiące wcześniej.
Nietrudno się więc domyślić, że odegra dużą rolę w serialu.
Pytanie, jako kto?
Jak dla mnie, można wykluczyć adorowanie violetty- ten wątek jest ostateczny wyczerpany z pierwszego sezonu, poza tym jest już 2 adoratorów, trzeci do kompletu niepotrzebny
Moim zdaniem zainteresuje się inną bohaterką. Camilą nie, bo wokół niej kręcą się już Broduei, DJ i Maxi. Ludmiła, hehe na 100% nie. Etc etc, i tak drogą kalkulacji docieramy do...
Franceski
która wyjeżdża do Włoch, gdzie aktualnie znajduje się Federico.
Czy znajdzie się w tej samej sytuacji co Violetta? Wybór między Marco a Federico?
Jeszcze jeden fakt, być może nic nieznaczący ale nie wiadomo; na promocji w Milanie to z Federico pozowała Francesca, Marco właściwie nie było widać. Może to od tak, przypadek, ale violetta pozowała z Diegiem i Leónem.
Jakie wy macie przypuszczenia?
Ja po prostu myślę, że Ruggero i Lodovica się lubię i przypuszczam, że jak się pojawi to jego wątek nie będzie miał czegoś wspólnego z miłością, zresztą Lodovica rzadko pozowała z Xabianim od pocżatku, być może się nie polubili.
Co do Violetty to musi z Diegiem i Leonem, bo to główny wątek.
Zresztą z Ruggero pozowała też Tini i któraś jeszcze, jakoś w sesje nieszczególnie wierzę.
Oczywiście ja jestem całym sercem, całą duszą za Franarco, dlatego być może nie widzę takich oznak, bo bezsensu byłoby łączenie go z Fran skoro wcześniej nic w niej nie widział.
niby racja ale teraz franka na równi z violetta, nie zdziwiłabym sie gdyby wyjechali z takim wątkiem
Na równi z Violettą?
Ja to bym ataku dostała, gdybym zobaczyła kolejną wahającą się z wyborem między dwoma chłopakami dziewczyną. Był już ten wątek i niech nie wychodzi poza Violettę.
Ja bardzo lubię Marco, ponieważ pierwszy chłopak w końcu się zainteresował Francescą, a nie tylko Violetta.
Tak, Ruggero przyjaźni się z Lodovicą, więc to moze mieć coś z tym wspólnego. Ale nie byłabym na 100% pewna, czy jakaś miłość się tam nie pojawi, bo mi się już w 1 sezonie wydawało na początku, że będą parą. CHociaż mam nadzieję, zę to nie prawda, bo uwielbiam Franarco/ Marcescę.
Może pojawi się jakaś nowa bohaterka w której on się zakocha? Albo wbrew wszystkiemu będzie z Ludmiłą :P Dobra, zaszalałam ^^ To był żart, w żadnym wypadku to się nie może stać :P
Bo właściwie jakoś dziewczyn jest mniej w tym serialu, więc kolejny chłopak..
Ja wymyśliłam, że wróci Lena i będą z Federico uroczą parą<3
tak, niedawno skończyła. Leon 21, ludmiła 20, naty i lara po 24, angie 23, tomas 20, francesca 22 a camila jak angie 23
No, ale Federico z kimś będzie musiał być... Bo myślę, że jeżei 2 sezon jest tym ostatnim to sparują wszystkich na koniec, żeby było uroooczo... ;D
hahaha taaak jak chomiczki! ^^ <3 wszystkie pary poubierają w takie same kubraczki naxi na różowo, franarco na niebiesko
Byłoby całkiem zabawne, ale chyba nie chciałabym oglądać, że parki wszystkie ubierają się w te same kolerki bo byłoby... hmm... w jakie słowo to najlepiej ubrać.... "słitaśnie".
no właśnie takie słoooodkie! ^^ wszystkie chomiczki w praki i kolorowe kubraczki. Najlpeiej takie piżamowe, całościowe achh jak w kreskówkach ;p;p
W ogóle czy mi się wydaje, czy dobór Leonetty nie był przypadkowy - kolor włosów, skóra podobne :D
co rozumiesz poprzez dobór leonetty? Dobór przez twórców serialu? Cóż ale oni w zasadzie nie mają tego samego koloru, leon jest jakby bardziej opalony, ale jeżeli dobierali ich wyglądem, to pogratulować gustu
Tak, tak, tak ;)
Bardzo mi się spodobało to zdjęcie, sama nie wiem czemu i teraz mam je wszędzie - na avie na filmwebie, na gg, jako tapeta na telefonie i na ekranie blokowania w laptopie xd
no rzeczywiście ładne, zupełnie jak nie ona xdd żałcik aktorka jest bardzo ładna, chociaż na pewno nie w takiej aranżacji jak serialowa. ale nie widziałam wcześniej tego zdjęcia, dziwne xd
Ja znalazłam w sobotę i nagle się u mnie wszędzie pojawiło ;) Też uważam, że Valerie jest bardzo ładna, a w serialu ma taką charakteryzacje, że kiespko wygląda.
Zastanawiam się, czy będzie śpiewać, bo słyszałam na yt i ma dobry głos
jezu, zaczyna mnie irytować że wszyscy tam łącznie z tymi którzy wgl nie muszą, śpiewają xdd mam nadzieję że nie. mam nadzieję że zginie :3 a tak na serio po pierwszym sezonie żałowałam że Florencja (Jade) nie zaśpiewała a w drugim sezonie nadrabia tę lukę, mimo że nikt się nie spodziewał że bd miała okazję, a na pewno nie w domu germana
Ale ona w drugim sezonie kilka razy śpiewała tak operowo. Za którymś razem jak się na Matiasa wkurzyła też ;)
Aaaa... No tak ;)
Tak do siostry Diego jeszcze, bo wcześniej pytałaś -> http://violettamartinayjorge.blogspot.com/2013/05/violetta2-nuevo-personaje-mora .html
ooo dzienks. chociaż zdjęcie wydaje mi się co najmniej podrobione xdd to nauczyłam się ufać argentyńskim blogom
Sama nie wiem czego się spodziewać, ponieważ jest tylko napisane, że będzie nową postacią wcielajacą się w siostrę Diego to nie wiadomo co myśleć. Byłam na innym blogu i tak coś gadali, że jej ma się Leon spodobać i z bratem będzie knuła, ale co by z tego wyszło. Nikt nie wie, czy na prawdę się pojawi, ale ludzie już mają swoje domysły i podają je dalej.
poszukałam, w necie jest że odkąd przybędzie do studio (bez potwierdzonej daty) wszystkim facetom ma się podobać co ma być powodem problemów w związkach. w liczbie mnogiej. i ma się jej spodobać leon. jej odtwórczynią ma być Luna Peralta i prawdopodobnie pojawi się dopiero w trzecim sezonie. I może to moje pobożne życzenie ale jest na 98% pewna że ona ma starać się rozbić związke vilu i leona, co znaczy ni mniej ni więcej że zgodnie z przewidywaniami się zejdą ^^. Jeżeli tylko violetta nie bd miała kolejnego adoratora, zgadzam się na wszystko
No, ale wreszcie jakaś dziewczyna starając się o Leona rozbija ich związek, a nie kolejny adorator Violi
o to mi chodzi, jezeli nikt nie zaatakuje Violetty (błagam, błagaaaaaam!) to wreszcie, zgodnie z moim osobistym marzeniem to León bd tym wyrywanym, i oby to było jak w przypadku diego i violi z początku- żeby to były tylko niedomówienia, bo jak leon się w innej zakocha, to łeb urwie. Dobrze, że ta Mora się na niego uweźmie. W sumie dziwne imię, Mora
Pierwsze skojarzenie - zmora.
A tak poza tematem ostatnio dostałam bzika na punkcie Luz, Camara y Acción, bo słyszę tam Federico xdd
woooow, czyżby pierwsza piosenka w której oficjalnie jest fede? wspominałam że go uwielbiam? ^^ jakoś nie mam serca do piosenek dopóki nie pojawią się w jakiejś scenie, z teledyskiem, cokolwiek, jakoś ciężko mi to słuchanie idzie bez obrazu. wiem to brzmi głupio xdd wyjątkiem jest nuestro camino.
Haha skojarzenie prawidłowe
Ponoć ma się jeszcze pokazać siostra Diego. Ona może pomóc Leonettcie, lub jej zaszkodzić. Tak samo jeśli chodzi o powrót Tomasa. Może jej pomóc, albo zaszkodzić ;(
Mnie samej nawet podoba się postać Federica. Jest miła, broni innych, czasami wredna, ma poczucie humoru. Wg mnie jest ok ;)
jaka siostra diego??? wiesz że mam zaległości kochana powiedz mi wszystko co o niej wiesz!!!
Ma na imię Mara i właściwie jej pojawienie się chyba nie jest na 100% pewne :) Takie pltki chodzą, jak będzie zobaczymy :)
Były jakieś plotki, ale one już się z ponad miesiąc temu pojawiły, że będzie jakaś Mara, siostra Diego i jej się Leon spodoba ;) Ale co to by było, rodzeństwu spodobałaby się jedna parka
No i jako jedyny nie daje się zastraszyć Gregoriowi. Ten mu mówi, że nie wystąpi w Talentos 21,a Federico, że on na ten temat porozmawia z Antoniem :) No i pogodził się z tym, że dostał kosza :)
o właśnie właśnie, mina gregoria bezcenna, zawsze mnie dziwiło czemu reszta na to nie wpadnie
Mnie dziwi jedno. Dlaczego Antonio nie zauważa tego jakim dyrektorem jest Gregorio. Przecież skarżą się na niego i nauczyciele i uczniowie.
Mam jeszcze jedno pytanko. Kiedy Gregorio przestanie być dyrektorem? Bo nie umiem kompletnie hiszpańskiego i nie oglądam w oryginale.
Pablo musiał złożyć wymówienie które antonio musiał przyjąć. Z "dorosłego" punktu widzenia, nie było innej opcji ze względu na konsekwencje tego, że pablo uciekł z posterunku.
trudno porównać gafę gregoria a gafę pabla. Pablo opuścił posterunek w momencie, kiedy rozgrywało się coś co nie tylko miało przeogromne znaczenie dla uczni.ów i promocji studia, ale też wgl dla jego istnienia, bo włożyli w to w opór hajsu. Błąd Gregoria , dla porównania, polegał na tym że nie słuchał uczniów co wyglądało inaczej z punktu widzenia antonia, słabiej, bo widział tylko smutnych uczniów a nie ich oburzenia a w efekcie kłótni. Pod wieloma względami system Gregoria z grupą specjalną był bardzo dobry, polegał na motywacji, podstawowej zasadzie psychologii i społeczeństw czyli naturalnej rywalizacji i móglby przynieść doskonałe efekty, gdyby nie jeden błąd gregoria- mianowicie fakt, że reszcie zamknął dostęp do grupy. Gdyby tego nie zrobił, reszta nie tyle co by załamywała ręce, co wychodziła z siebie żeby się dostać, a ponieważ liczba miejsc jest ograniczona, każdy z utalentowanych starałby się potrójnie, żeby go nie wyrzucił za olewanie, i w ten sposób każdy uczeń potroiłby wysiłki, a wobec tego zdolności. Widać w tym świetle, że plan był właściwie doskonały, dla ich talentu, ale jak mówiłam zamknął drogę reszcie, co spowodowało frustrację zarówno grupy niżej, jak i demotywację (z braku bodźca, którym byłaby możliwość straty miejsca) grupy specjalnej. Nawet Antonio przyznał, że był uczony wedle tej metody i że to dobry system.
Natomiast ja bym nie optowała tak bardzo za systemem Pabla. Za jego rządów studio jest przede wszystkim miejscem wychowawczo-społecznym a nie rozwijającym. Uczniowie chodzą jak stada owiec i beczą do siebie zamiast natychmiast nastawiać się na lekcję. Najlepszy przykład to to, że trzeba ich uciszać, kiedy gregorio prowadzi lekcję, spokój jest natychmiastowy. W dodatku ta swoboda, typowo tomas który przychodzi w połowie lekcji i pięć minut później wychodzi sobie, ludmiła urządza telenowelowe cyrki i uczniowie ciągle się żrą. Z tym wszystkim nie mógł sobie poradzić Pablo, a przede wszystkim z Ludmiła. Tydzień z Leną doskonale pokazał, że mimo że Ludmiła jest jego ulubienicą potrafi ją postawić do pionu i przypomnieć, że wymaga szacunku.