Witam! Zakładam ten temat by podzielić się z Wami opinią o Violettcie. Zacznijmy od tego: wg. mnie aktorzy w filmie
mają straszny dubbing, na prawde gdy skacze po kanalach i trafiam na Violette od razu wylaczam, bo dubbing jest zly.
Druga sprawa jest to, ze nie rozumiem kompleksow Violetty niektore sa po prostu banalne... Nie spodobala mi sie tez
gra aktorow. Czasami ich zachowanie jest zalosne (tak samo jak np. w Ja w kapeli). Wnerwia mnie też to bo dzieci w
wieku 5-13 lat (stworzylem ta granice na wlasnym doswiadczeniu) bez przerwy sluchaja jej piosenek:
1. Ich rytm jest dziwny i sama piosenka ogolem.
2. Słowa są po hiszpansku zadne z tych dzieci ich nie rozumie
Dzielcie sie swoimi opiniami ale nie chce zeby to byl kolejny temat pelen hejtu. Pozdrawiam
DZIENGI. CHCIAŁBYM SKORZYSTAĆ Z OKAZJI, ŻE ZOBACZĄ MNIE MILIARDY LUDZI I POZDROWIĆ MAMĘ, TATĘ I WUJKA.
Wg. mnie to dobrze, ze słowa są po hiszpańsku - dzieci osłuchują się z nowym językiem.
A poza tym kolejny temat o tym samym - dziękujemy, tylko na to czekaliśmy!
Wyraziłeś swoją opinię, rozumiem.
Od razu odpowiem na pierwsze pytanie - nie, Violetta nie jest nieporozumieniem. ;)
Rzeczywiście, polski dubbing jest - mimo iż nieźle dobrany - nie brzmi dobrze, osobiście wolałabym lektora lub napisy, ale cóż.
Piosenki - nie każdemu muszą się podobać, chociaż osobiście uważam, że są bardzo fajne z ciekawym przesłaniem. Chyba dobrze, jeśli dzieci będą poznawały piękną, obcą kulturę i osłuchiwały jak z językiem - jak to ujęła KeThA. Język hiszpański jest jednym z najpiękniejszych języków świata. Ubolewam nad tym, że leci tłumaczenie, tj. polskie napisy (jak np. w Rosji, czy - jeśli się nie mylę - Brazylii).
Co prawda problemy Violetty nie są do końca realne, czy normalne, jednak reszta fabuły jest już bardziej ludzka.
Gra aktorska moim zdaniem jest na bardzo wysokim poziomie. Wystarczy spojrzeć chociażby na Florencie, Mirtę, Miss Alonso, czy Mercedes. A że (moim zdaniem) Martinka gra średnio to swoją drogą.
Nie za bardzo kojarze imiona w tym serialu ale glownie nie podoba mi sie gra aktorska tej kobiety z czarnymi wlosami ktora chyba jest narzeczona taty Violetty. Zachowuje sie troche jak dziecko :/
To Florencia która gra Jade.
Właśnie bardzo dobrze gra - żeby coś takiego odstawić, szacun!
Rzeczywiście, gra aktorska jest dość drewniana w wielu przypadkach, ale na przykład Olga (gospodyni) gra świetnie, nie można się nie śmiać. Język... Powiem szczerze, że twój argument jest bez sensu. Dzieci nie rozumieją? A po angielsku to rozumieją? Jakaś odmiana chyba jest lepsza, niż non stop ten sam język. Dubbing jest tragiczny, tu ci przyznam rację.
według mnie najlepszym argumentem dlaczego piosenki są w oryginale, jest to, że to są po prostu dobre piosenki, zaśpiewane przez utalentowanych aktorów i niby czemu miałoby być nam to odebrane
No właśnie, chociaż właściwie to mogłyby być napisy czasem (polskie), bo w sumie piosenki są adekwatne do sytuacji, jak Tomas wyjący "Verte de lejos", że ktoś zajął jego miejsce i co on biedny ma począć.
tak napisy to inna kwestia, ale ja osobiście nie przeżyłabym gdyby piosenki byly tlumaczone zwłaszcza biorąc pod uwage dubbing który pozostawia wiele do życzenia
Co za szkoda, że wykraczam poza przedział wiekowy osób oglądających ten serial ;c
Powinnaś się wstydzić, pedofilu. Z dziećmi serial oglądasz, zboczeńcu. Póżniej takie rzeczy się dzieją "Chodź ze mną to piwnicy, pokaże Ci Violettę"
świetnie nakryli mnie, teraz muszę usunąć konto na filmwebie, zeby policja mnie nie znalazła.po IP (czy czyms takim :p)
I tak nie uda Ci się uciec! Policja już wszystko o Tobie wie, a ja jestem tajniakiem.
Pedofilia everywhere. No tak, to wyjaśnia, dlaczego lubi dobrą muzykę, a nie jakieś tam, za przeproszeniem, Biebery.
Jak ktoś lubi Biebera nie musi być zły, ponieważ nie słucham tylko tego. Wypraszam sobie, lubię jego trzy piosenki i tak mi zostanie, nadal nie dorastają moim ulubionym piosenkom.
Oh, bo ktoś kto słucha Biebera to słucha tylko muzyki w tym stylu to nie może innej.
Trochę poczułam się urażona, wiele razy już słyszałam, że jak ktoś słucha Biebera to nie zna się na porządnej muzyce.
Ja to napisałam specjalnie, żeby cię sprowokować ;) A mnie bawi, jak się Miley wypowiada, że Bieber to "żenada i wgl", a ona sama... Szkoda gadać.
Miley? To ona jeszcze śpiewa? Nie nadążam za tymi nowymi gwiazdeczkami, ponieważ jestem na czasie tylko z Bieberem, ale resztę zawsze moja mama komentuje, że są starsze ode mnie, więc jak ostatnio usłyszałam coś co podobno cały czas leci w radiu i wszyscy po kolei to śpiewają moja siostra, mama, Damian i Wiktoria to nie wiedziałam co to, ponieważ pierwszy raz to słyszę.
A tak, coś tam śpiewa, wypięta a za nią stoi gościu, dziewczyna robi z siebie k***.
tylko sie nie przeraź, mi było aż za nią wstyd, a ja pokazywali sae to nawet Rihanna (niewiele lepsza) nie byla zachwycona a Zayn z 1D miał polew xD
Jak dla mnie to powiedzieć, że zachowała się jak dziwka to mało powiedziane.Nie wiem kto by coś takiego publicznie zrobił.
chciała byc taka "sexi" ze az wgl -.- dla mnie była obleśna, przeżyłabym jeszcze jakos to ze była w bieliznie (?) ale jej zachowanie mnie az odrzucało ;o
A gdzie można zobaczyć te reakcje ludzi na ten występ, bo mi się wyświetla tylko jej występ.
jak ogladalam jakis taki filmik z wystepu ze zanim jeszcze sciagła to brokatowe cos z siebie, to na chwile jest pokazana publika i tam wlasne siedzi Riri a za nią chłopaki z 1D
tego z rodzinna Smithów nie widziałąm
http://www.youtube.com/watch?v=A-KE4FJx9QE
W 16 sekundzie, ale szukamy innych reakcji :D
haha jaka mina Willow xD poszukam tez :D
i tach kocham komentarz tych kolesi na ten jej taniec http://www.youtube.com/watch?v=m7g-wVe_m3A xd
Posłucham co mówią XD Ale jakaś gwiazda na swoim twitterze podobno napisała, że Cyrus teraz pokazała, że nie nadaje się do niczego innego jak do łóżka, teraz szukam kto tak napisał, bo ktoś cytował wypowiedzi gwiazd na ten występ w komentarzu.
wszyscy maja z niej polew, szukam tego filmiku z wystepu ktory ja widzialam i wchodze pokolei na kazdy filmik ktory ma ok 5-6 minut i wiekszosc z nich to jacyś vlogerzy komentujacy jej występ.
Znudziło mi się oglądanie tego i włączyłam sobie Francescę jak śpiewa Hoy Somos Mas