PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42895
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Proszę byście nie zawiedli. Tylko oceny 1/10 dla tego czegoś

ocenił(a) serial na 1
niwrok_2015

Masz mój miecz, znaczy głos ;) Poprawność polityczna demon teraźniejszego świata.

niwrok_2015

Powiedz mi, jaki jest sens oceniać coś, czego i tak nie obejrzysz?

ocenił(a) serial na 1
John_Shepard

Sens jest taki, że zrównoważę oceny złośliwców którzy będą wystawiali oceny 10 tylko po to, by pognębić literacki oryginał

niwrok_2015

Hahaha co? xD Sorry, ale na FW zawsze więcej było osób takich jak Ty, które zaniżały ocenę danego serialu/filmu, bo nie jest on zgodny z Twoimi oczekiwaniami, ba nawet go nie obejrzysz. Przecież to dziecinada, ile masz lat, by się czymś taki zajmować?

ocenił(a) serial na 1
John_Shepard

Nie, to wolny wybór wystawić ocenę zgodnie ze swoimi odczuciami i przekonaniami. Dla mnie ocena nieporozumienie jest jak najbardziej adekwatna w tym przypadku. Natomiast, co do tego że Filmweb nie jest obiektywny i często zaniża sie zgodzę. Dużo większą i obiektywniejszą grupą jest międzynarodowa społeczność IMDB. Tam Gra o Tron ma 9,2/10 Wiedźmin 8,2/10 a Koło Czasu 7,1/10. Za parę dni sie przekonamy jak miliony ludzi z całego świata ocenia to nowe dzieło Amazonu i czy moja ocena będzie aż tak daleko od głosu ludu

niwrok_2015

Odczucia można mieć jak się dane medium obejrzy. A nie wystawiać oceny "bo tak". Czym różnisz się wtedy od tych "złośliwców"?

ocenił(a) serial na 5
niwrok_2015

Póki co na IMDb ocena w granicach 7.

ocenił(a) serial na 1
crystiano02

Wcześniej rano była 4/10. Zobaczymy jak wpłynie więcej głosów

ocenił(a) serial na 5
niwrok_2015

Ocena: 7,3/10 · ‎3 684 głosy na IMDB po 10.00

ocenił(a) serial na 1
damiano0122

Ok, wrócę tu jak będzie na IMDB powyżej 100.000 głosów

ocenił(a) serial na 5
niwrok_2015

Będzie. Sprawdź, kto jest właścicielem IMDB.

ocenił(a) serial na 1
damiano0122

Prawda, zmanipulowali strasznie, ale i tak fakt że mają średnią o 1,5 punktu niżej niż Wiedźmin Neflixa i ponad 2 punkty niższą niż Ród Smoka, świadczy jaki to niewypał

ocenił(a) serial na 8
niwrok_2015

poważne portale w przeciwieństwie do Filmwebu wywalą te wszystkie wasze śmieszne oceny z review bombingu, także masz rację. Tam wyniki będą miarodajne.

ocenił(a) serial na 1
Czorny_Narzeka

IMDB jest jak najbardziej miarodajny. Np w ocenie Wiedźmina na 8,2/10. Nie mamy toksycznych fanatyków Sapkowskiego którzy hejtują dla zasady tylko ludzi oceniających walory fabularne, estetyczne i klimatyczne. Po 1 odcinku tego barachła od Amazona można być pewnym, że będzie w ocenach daleko daleko za Wiedźminem. A pewnie nawet za biedną ekranizacją epickiego Koła Czasu, która ledwo przekroczyła 7/10

ocenił(a) serial na 5
niwrok_2015

AMAZON jest właścicielem IMDB. tak więc....

ocenił(a) serial na 5
damiano0122

IMDB już od 1998 roku
jest własnością Amazonu

John_Shepard

Ja prdl, gościu, już dla ciebie i wszystkich innych wyznawców "nie wiesz nic póki nie zobaczysz" powstał przecież ten mem, który was gasi i kończy ten tępy argument:
https://preview.redd.it/e46frdpcekc91.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=4e7cf 294dd8b881b5caae66bda02e84e08ead997

rhotax

Ach no tak, zapomniałem, że memem, nieaważne jak głupi i niedorzeczny by był, a ten taki właśnie jest (bo przecież taka sytuacja nie zdarzy się na 1000000%) można wyjasnić wszystko, nawet takie tępe zachowanie. Nie oglądałeś, nie oceniej, proste jak budowa cepa.

ocenił(a) serial na 1
rhotax

Najpierw jest- obejrzcie chociaż 1 odcinek. Potem- obejrzcie do końca sezon żeby wystawić ocenę. Następnie- poczekajcie na 2 sezon bo tam się dopiero rozkręci. A na koniec- jak się dalej nie podoba to sami zróbcie lepiej

ocenił(a) serial na 6
niwrok_2015

oho znalazł się wróżbita maciej xD

ocenił(a) serial na 1
miko1980

Nie trzeba być wróżbitą. Wystarczy zapamiętać co pisały trolle przy okazji Koła Czasu od Amazona

ocenił(a) serial na 6
niwrok_2015

Koło Czasu ssało to fakt, jest ryzyko że tutaj będzie podobnie, aczkolwiek wystawianie 1 przed seansem to nawet niżej niż trollowanie, z drugiej strony czego oczekiwać od wyborcy Korwina...

ocenił(a) serial na 1
miko1980

Nie jestem już wyborca Korwina ani Konfederacji od ponad 3 lat, dlatego że postępuje jak zdrajca narodu któremu zależy tylko na dobru rosyjskiego imperializmu oraz walczy przeciw medycynie

ocenił(a) serial na 1
miko1980

Natomiast odcinek 1 obejrzałem i uważam go za nieporozumienie. Tak jak niektórzy na tym wątku po obejrzeniu już wystawiają ocenę 8 za cały serial

ocenił(a) serial na 6
niwrok_2015

fair enough

ocenił(a) serial na 1
John_Shepard

taki sam jak wielu id.. wystawia "10"

ocenił(a) serial na 1
John_Shepard

Ja zacząłem oglądać - największe gówno, jakie tknąłem w tym roku.

Azazelo

I super, świetna opinia.

niwrok_2015

Jedynka to może nie bo staram się być obiektywny ale wątpię że będzie powyżej 3 max 4...

ocenił(a) serial na 8
niwrok_2015

Gratuluje wstępnej oceny m. Serial jest naprawdę dobry

niwrok_2015

Fani Tolkiena do jasnej ch.. co to jest, jakie tto ma znaczenie tolien tez to wszystko zmyslił

ocenił(a) serial na 1
andrze_r

Jeśli twórcy serialu chcieli własnej historii to mogli ją stworzyć pod własnym tytułem, a nie jak hieny podpisywać się nazwiskiem zmarłego od którego wzięli tylko imiona i nazwy, a całą fabułę dali swoją. Wielkie szczęście że rodzina Tolkienów nie sprzedała im praw do arcydzieła, którym jest Silmarillion

niwrok_2015

Ciebie to obchodzi mnie nie a przez waszą akcję robicie sztuczny ruch niezgodny z wartością film

ocenił(a) serial na 1
andrze_r

Jak najbardziej zgodny z jego brakiem wartości

ocenił(a) serial na 8
niwrok_2015

XDDDDD Ale wam na łeb wali XDD

ocenił(a) serial na 1
Czorny_Narzeka

Wam wali, że macie problem o średnią na jakimś portalu i potraficie tylko wyzywać tych, którzy nie podzielają waszego zdania

ocenił(a) serial na 8
niwrok_2015

Ciężko nie wyśmiać bandy spłakanych purystów, którzy się bawią w zaniżanie średniej produkcji, której nawet nie mają zamiaru oglądać.

ocenił(a) serial na 1
Czorny_Narzeka

To wy płaczecie, że jestescie w mniejszości. Puryści są zadowoleni, po pierwsze dlatego że pajace z Amazona nie dostali praw do Silmarillionu, a po drugie dlatego że poniosą kolejną klęskę finansową. Tak jak przy Amerykańskich Bogach z których zrobili romansidło

ocenił(a) serial na 7
niwrok_2015

Amerykańskich Bogów nie robił Amazon, tylko Starz, serial był tylko dostępny u nas na Amazonie

ocenił(a) serial na 7
niwrok_2015

Amazon nie robił Amerykańskich Bogów, tylko Starz, u nas Prime Video tylko emituje produkcję

Czorny_Narzeka

To prawda, czemu ta akcja ma służyć jakimś tolkienowcom co się czepiająprzecinków

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
niwrok_2015

Raczej psychofani, którzy nie mają nic w życiu lepszego do roboty.

ocenił(a) serial na 1
safkozord

Jest wiele lepszych rzeczy do roboty, np poczytanie wybitnej fantastyki literackiej. Wystawienie oceny 1/10 zajmuje tylko kilka sekund więc nie wielkim jest marnowaniem czasu :-D

ocenił(a) serial na 9
niwrok_2015

Kolejny ocenia, nie oglądając ani nie czytając Tolkiena! Prawdziwy fan jego powieści nigdy by tak nie ocenił po obejrzeniu choćby dwóch odcinków.

ocenił(a) serial na 1
niwrok_2015

Nie bój nic-nie zawiedziemy, po dwóch odcinkach mogę szczerze napisać. Kupa z ładną kokardką-tyle to ma wspólnego z dziełami Profesora.

ocenił(a) serial na 9
niwrok_2015

To jakaś vendetta? Na kim? Nie oglądałeś, ba, nie czytałeś, a dokonujesz oceny? Obejrzałam pierwszy odcinek i jak najbardziej czuje się klimat Tolkiena. Bardziej niż w filmach Jacsona, bo tam elfowie byli zbyt idealni. U Tolkiena byli rasą szlachetną, ale wyniosłą i niedostępną, zwłaszcza wobec ludzi. Z krasnoludami łączyła ich wręcz wrogość. Nie masz pojęcia, o czym piszesz.

ocenił(a) serial na 1
bozena_walewska

Ty nie masz pojęcia wystawiając ocenę arcydzieło po obejrzeniu 2 odcinków. Jeśli to jest arcydzieło to filmy ambitne ze złotej ery Hollywood by trzeba chyba ocenić 30/10

niwrok_2015

Serial nie okazał się tak zły jak przypuszczałem więc nie dam 1 pomimo że jestem fanem Tolkiena.

ocenił(a) serial na 3
niwrok_2015

Myślisz, że jesteś takim super fanem? Człowieku od ponad 20 lat czytam Tolkiena, przeczytałem wszystko, co wyszło po polsku po kilka razy. Kiedyś uczyłem się nawet Queny'i oraz Tengwaru. Cirth do dzisiaj trochę pamiętam. Filmy w wersji reżyserskiej po 25 razy każdy.
I co? I gówno. Serial mi się bardzo podoba. Klimatycznie mu dużo bliżej do oryginału niż filmom.