Proszę byście nie zawiedli. Tylko oceny 1/10 dla tego czegoś
Masz mój miecz, znaczy głos ;) Poprawność polityczna demon teraźniejszego świata.
Sens jest taki, że zrównoważę oceny złośliwców którzy będą wystawiali oceny 10 tylko po to, by pognębić literacki oryginał
Hahaha co? xD Sorry, ale na FW zawsze więcej było osób takich jak Ty, które zaniżały ocenę danego serialu/filmu, bo nie jest on zgodny z Twoimi oczekiwaniami, ba nawet go nie obejrzysz. Przecież to dziecinada, ile masz lat, by się czymś taki zajmować?
Nie, to wolny wybór wystawić ocenę zgodnie ze swoimi odczuciami i przekonaniami. Dla mnie ocena nieporozumienie jest jak najbardziej adekwatna w tym przypadku. Natomiast, co do tego że Filmweb nie jest obiektywny i często zaniża sie zgodzę. Dużo większą i obiektywniejszą grupą jest międzynarodowa społeczność IMDB. Tam Gra o Tron ma 9,2/10 Wiedźmin 8,2/10 a Koło Czasu 7,1/10. Za parę dni sie przekonamy jak miliony ludzi z całego świata ocenia to nowe dzieło Amazonu i czy moja ocena będzie aż tak daleko od głosu ludu
Odczucia można mieć jak się dane medium obejrzy. A nie wystawiać oceny "bo tak". Czym różnisz się wtedy od tych "złośliwców"?
Prawda, zmanipulowali strasznie, ale i tak fakt że mają średnią o 1,5 punktu niżej niż Wiedźmin Neflixa i ponad 2 punkty niższą niż Ród Smoka, świadczy jaki to niewypał
poważne portale w przeciwieństwie do Filmwebu wywalą te wszystkie wasze śmieszne oceny z review bombingu, także masz rację. Tam wyniki będą miarodajne.
IMDB jest jak najbardziej miarodajny. Np w ocenie Wiedźmina na 8,2/10. Nie mamy toksycznych fanatyków Sapkowskiego którzy hejtują dla zasady tylko ludzi oceniających walory fabularne, estetyczne i klimatyczne. Po 1 odcinku tego barachła od Amazona można być pewnym, że będzie w ocenach daleko daleko za Wiedźminem. A pewnie nawet za biedną ekranizacją epickiego Koła Czasu, która ledwo przekroczyła 7/10
Ja prdl, gościu, już dla ciebie i wszystkich innych wyznawców "nie wiesz nic póki nie zobaczysz" powstał przecież ten mem, który was gasi i kończy ten tępy argument:
https://preview.redd.it/e46frdpcekc91.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=4e7cf 294dd8b881b5caae66bda02e84e08ead997
Ach no tak, zapomniałem, że memem, nieaważne jak głupi i niedorzeczny by był, a ten taki właśnie jest (bo przecież taka sytuacja nie zdarzy się na 1000000%) można wyjasnić wszystko, nawet takie tępe zachowanie. Nie oglądałeś, nie oceniej, proste jak budowa cepa.
Najpierw jest- obejrzcie chociaż 1 odcinek. Potem- obejrzcie do końca sezon żeby wystawić ocenę. Następnie- poczekajcie na 2 sezon bo tam się dopiero rozkręci. A na koniec- jak się dalej nie podoba to sami zróbcie lepiej
Nie trzeba być wróżbitą. Wystarczy zapamiętać co pisały trolle przy okazji Koła Czasu od Amazona
Koło Czasu ssało to fakt, jest ryzyko że tutaj będzie podobnie, aczkolwiek wystawianie 1 przed seansem to nawet niżej niż trollowanie, z drugiej strony czego oczekiwać od wyborcy Korwina...
Nie jestem już wyborca Korwina ani Konfederacji od ponad 3 lat, dlatego że postępuje jak zdrajca narodu któremu zależy tylko na dobru rosyjskiego imperializmu oraz walczy przeciw medycynie
Natomiast odcinek 1 obejrzałem i uważam go za nieporozumienie. Tak jak niektórzy na tym wątku po obejrzeniu już wystawiają ocenę 8 za cały serial
Jeśli twórcy serialu chcieli własnej historii to mogli ją stworzyć pod własnym tytułem, a nie jak hieny podpisywać się nazwiskiem zmarłego od którego wzięli tylko imiona i nazwy, a całą fabułę dali swoją. Wielkie szczęście że rodzina Tolkienów nie sprzedała im praw do arcydzieła, którym jest Silmarillion
Wam wali, że macie problem o średnią na jakimś portalu i potraficie tylko wyzywać tych, którzy nie podzielają waszego zdania
Ciężko nie wyśmiać bandy spłakanych purystów, którzy się bawią w zaniżanie średniej produkcji, której nawet nie mają zamiaru oglądać.
To wy płaczecie, że jestescie w mniejszości. Puryści są zadowoleni, po pierwsze dlatego że pajace z Amazona nie dostali praw do Silmarillionu, a po drugie dlatego że poniosą kolejną klęskę finansową. Tak jak przy Amerykańskich Bogach z których zrobili romansidło
Amerykańskich Bogów nie robił Amazon, tylko Starz, serial był tylko dostępny u nas na Amazonie
Amazon nie robił Amerykańskich Bogów, tylko Starz, u nas Prime Video tylko emituje produkcję
Jest wiele lepszych rzeczy do roboty, np poczytanie wybitnej fantastyki literackiej. Wystawienie oceny 1/10 zajmuje tylko kilka sekund więc nie wielkim jest marnowaniem czasu :-D
Kolejny ocenia, nie oglądając ani nie czytając Tolkiena! Prawdziwy fan jego powieści nigdy by tak nie ocenił po obejrzeniu choćby dwóch odcinków.
Nie bój nic-nie zawiedziemy, po dwóch odcinkach mogę szczerze napisać. Kupa z ładną kokardką-tyle to ma wspólnego z dziełami Profesora.
To jakaś vendetta? Na kim? Nie oglądałeś, ba, nie czytałeś, a dokonujesz oceny? Obejrzałam pierwszy odcinek i jak najbardziej czuje się klimat Tolkiena. Bardziej niż w filmach Jacsona, bo tam elfowie byli zbyt idealni. U Tolkiena byli rasą szlachetną, ale wyniosłą i niedostępną, zwłaszcza wobec ludzi. Z krasnoludami łączyła ich wręcz wrogość. Nie masz pojęcia, o czym piszesz.
Ty nie masz pojęcia wystawiając ocenę arcydzieło po obejrzeniu 2 odcinków. Jeśli to jest arcydzieło to filmy ambitne ze złotej ery Hollywood by trzeba chyba ocenić 30/10
Myślisz, że jesteś takim super fanem? Człowieku od ponad 20 lat czytam Tolkiena, przeczytałem wszystko, co wyszło po polsku po kilka razy. Kiedyś uczyłem się nawet Queny'i oraz Tengwaru. Cirth do dzisiaj trochę pamiętam. Filmy w wersji reżyserskiej po 25 razy każdy.
I co? I gówno. Serial mi się bardzo podoba. Klimatycznie mu dużo bliżej do oryginału niż filmom.