Po 2 odcinkach nie mam ochoty oglądać tego dalej. Główna bohaterka w ogóle nie przypomina tej, którą znamy z książek. Wiemy natomiast że we wszystkim jest perfekcyjna(a zwłaszcza w akrobatyce i ubijaniu trolli jedną ręką) a nawet jak nie jest i jest blisko śmierci to i tak ktoś ją uratuje i zgaduje że będzie tak przez kolejne 8 odcinków co totalnie zabija moją ciekawość co do dalszego rozwoju historii. Wracając do walki z trollem, która jest totalnie pozbawiona sensu. Choreografia tej walki jest okropna, 6 elfich żołnierzy nie potrafi nic zrobić w walce z trollem, musi przyjsc Galadriel i ubić go sama. Jeszcze ta scena jak wyskakuje z tego miecza jak z katapulty, ja wiem że elfy są lekkie ale to trochę przesada, wygląda jakby tą scene napisał 6 latek bawiący sie figurkami(być może do takiej grupy odbiorców skierowana jest ta produkcja). Co do reszty aspektów tego serialu to dialogi i gra aktorska są mega sztywne i generyczne, żadna postać nie emanuje charyzmą, nie wybija sie ponad inne, wygląda jakby 750 milionów poszlo na samo CGI a aktorów wzięli z jakiejś łapanki bez żadnego ładu i składu.
Oprawa audiowizualna jest jedyną mocną stroną "pierścieni władzy" ale przy takim budżecie to byłaby katastrofa gdyby nawet w tym aspekcie nie dali rady. Nie przypominam sobie filmu czy serialu z ładniejszym CGI. A zwłaszcza bije na głowe "Ród smoka" który mnie zawiódł w tej kategorii.
Ale jak widze jaka sraka się zrobiła wokół tego serialu to mi sie nie dobrze robi a masowe wystawianie 10 czy 1 nie ma żadnego sensu i jest mega nieobiektywne, ludzie wystawiają takie oceny żeby manifestować swoje poglądy polityczne a to nie o to powinno chodzić na tym portalu. Skandalem jest też to że ktoś taki jak Aleksander Hudzik jest "krytykiem" na tym portalu.