PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56696
2,9 17 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Nie rozumiem tych absolutnych kretynów którzy tutaj sie wpisuja. Czy wy jestescie wszyscy uchybieni?? Jak ktos pisze ze animacja olana albo ze sa bledy ortograficzne...eehhh polskie spoleczenstwo! Tutaj o to chodzi!! To ma byc glupie! Im glupsze tym smieszniejsze! To wszystko jest specjalnie zrobione....jakby wygladal ten serial zrobiony najnowsza grafika 3D..mniej smiesznie..zbyt powaznie... po prostu jestescie żałośni... to jest piekne w swojej prostocie i glupocie..a druga sprawa to kwestia poczucia humoru..jednych smiesza kawaly w stylu Karol Strassburger(czy jak to sie pisze) a innych tzw Ironia i Glupota...to serial jest w gruncie rzeczy bardzo madry..tyle ze jest pokazywany przez glupie metafory.. kwestia interpretacji..a jak sie komus cos nie podoba to WYpp....!! I jak ktos nie ma takiego poczucia humoru to niech sie tutaj nie wpisuje..

ocenił(a) serial na 6
szuwar241

Sam wyp.... Animacja olana? Tak, ja to napisalem. I sprawdzilem - robią to tempem 1 odcinek na tydzień, a że z wykształcenia jestem grafikiem komputerowym to widzę i wiem jaka to olewka. Btw to jest grafika 3d, a raczej jej technologia - bo szybciej.
Ironia i głupota? Jestem za, póki jest w takim wykonaniu jak chociażby Czesia (ciągnie cały show), poza tym stanowczo za mało ironii we Włatcy Móch. A metafory? JAKIE? Jestem kompletnie rozczarowany tym serialem. Niby dla dorosłych, a tak napradę adresowany dla 13-latków. Tak, wtedy taki humor mi się podobał. i warto o tym napisać, bo ludzie tu zagladają po to by poznać opinię innych. Łapiesz?

ocenił(a) serial na 8
pionier

szuwar to podaj jeden dobry tekst albo scenkę, która jest śmieszna, ok ?

ocenił(a) serial na 6
pionier

Pionier: Ciiiii... "Wykształciuchy" nie są ostatnio mile widziani ;)
Zgadzam się z Tobą w 100%. I podobnie jak Ty, też jestem rozczarowany tą produkcją. Brakuje tutaj równorzędnych bohaterów, cały serial kręci się wokół Czesia, reszta postaci pozbawiona jest osobowości. Spójrzcie na inne seriale dla dorosłych: "Futurama", "South Park", "Metalocalypse", "Drawn Together" - lepsze lub gorsze, jednak posiadają bohaterów "kompletnych", z własną osobowością, całkowicie od siebie różnych. Tutaj natomiast między Konieczkiem czy Maślaną (w ogóle między większością bohaterów) nie ma zbyt dużej różnicy - zachowują się podobnie, mówią podobnie, nawet głosy mają podobne (zresztą spójrzcie na klasę: wszystkie ławki zajęte... przez klony!)
Humor tego serialu też nie stoi na najwyższym poziomie... Gdzie mu tam do ociekającej ironią i absurdem "Futuramy" czy "South Parku". Tutaj mamy do czynienia wyłącznie z czymś co jest nazywane "humorem klozetowym". Brakuje ciętych ripost, zabawnych sytuacji; wszystko wydaję się tutaj wymuszone. Ogladając ten serial nie mogłem się wyzbyć uczucia deja vu. Kiedy włączyłem kolejny sezon "South Park" olśniło mnie: toż to plagiat normalnie! Odcinek "Pierwsza Komunja" to kalka odcinka SP z czwartego sezonu! W ogóle większość lepszych skeczy już gdzieś widziałem.
Po obejrzeniu całego sezonu pierwszego dochodzę do wniosku, że chyba rzeczywiście ten serial robiony był z myślą o znacznie młodszych widzach. Wiadomo przecież nie od dziś jak zachowują się "dzieci" jeśli coś jest "od lat 18"...

szuwar241

Rozumiem, że jeśli mi się nie podoba to jestyem kretynem? Uwielbiam małolatów głoszących tezy, że ten który się z nimi nie zgadza jest głupi. Ahhh... te dzieci.

ocenił(a) serial na 10
szuwar241

Popieram szuwara!!!
Włatcy Móch wymiatają a graficy komputerowi mogą się iść pier***ić z tym swoim wykształceniem! Czesio jest właśnie najlepszy z całego tego serialu. Skoro ten serial jest niby głupi to pokaż mi inny polski serial animowany chociaż na takim poziomie.
Ps. i nawet nie próbuj tu wciskać koziołka matołka reksia bolka i lolka bo to jest oldskull.
Ps2. Szuwar jestem po twojej stronie razem dokopiemy innowiercom
Peace bro

ocenił(a) serial na 6
maciek_bwr

Ok, ja wymiękam, macie co chcecie, a ja idę się pier*lić... :/

ocenił(a) serial na 10
maciek_bwr

Bądźmy razem, ja też uważam że graficy komputerowy powinni w*********ć z tą swą "mondrościom".Jak jesteście tacy mądrzy to zróbcie coś lepszego! No?No?No? P**********e się w łeb, mądrulki i sobie oglądajcie Podróże Baltazara Gąbki!To też polskie...lecz nie ma w tym humoru. Czesio jest najlepszym...eee...no...czym on tam jest?...no to:
Czesio jest najlepszym czymśtam na świecie(Pół chłopiec-pół zombi, to takie coś że niewiem!).

ocenił(a) serial na 10
szuwar241

W ogóle jakie akcje prawie na noże... Ludzi śmieszy prostota i banał. Po co robić coś co będzie na poziomie "Dżungli" czy efekty jak w "Gwiezdnych Wojnach", jak za małe pieniążki można zrobić coś na własnym PC'ie i świetnie się przy tym bawić. Te kanciaste postacie i zanikające textury dodają klimatu tej animacji. Nawet niech robią ten odcinek przez 24 h, ale chwała im za pomysłowość. Najłatwiej jest zjechać i wybrzydzać, ale coś stworzyć już jest trudniej. Tak jak już wcześniej napisałem w innym temacie są gusta i guściki, jedni lubią banalną i prostą animację z humorem dla dzieci (np JA) inni natomiast śmieją się na Cyrku Monty Pythona co dla mnie znów jest absurdem :) tak też drodzy mili userzy po jaki ciul te kłótnie i takie wypowiedzi pełne agresji?!

ocenił(a) serial na 8
marek_sikorski

rozumiem, że wszyscy razem się poddaliście nie mogąc wypisać nawet jednego gagu z filmu. Spoko rozumiem. NIe wiem czemu dla was tak ważna jest oprawa graficzna bajki i się, albo podniecacie jak małe dzieci, albo mówicie " a co gwiezdne wojny być chciał", "Po co robić coś co będzie na poziomie "Dżungli" czy efekty jak w "Gwiezdnych Wojnach", " <- najlepiej p.ierdolnąć taki film jasne i kinematografia Polska dalej stoi w miejscu. JEsteście widąc za mało rozwinięci skoro nie możecie zrozumieć, że ludziom nie podoba się humor, konwencja tego filmu komputerowego. Mało kto się czepia grafiki, czy innych dupereli. Ważna jest treść i widać właśnie, że nikt nie potrafi obronić serialu pod względem tręści, tylko na obrone wystawia oprawę filmu. I jak ktoś piszę, że mu się film nie podoba to od razu wskakuje 100 postów, że się nie zna. To jest żałosne

ocenił(a) serial na 10
Redgard

Nikt nie opisał gagów ponieważ nie da się tego opisać słowami człeku małej wiary. to trzeba obejrzeć, co do cytatów to jest osobny post do tego, jeśli chodzi o treść wiadomo że to nie jest serial dydaktyczno moralizatorski (choć przekazuje wartości takie jak przyjaźń, dążęnie do własnych celów i ambicji) ale przecierz nie oto chodzi. Ludzie to ogląając mają się pośmiać co nie?

ocenił(a) serial na 8
maciek_bwr

mają, dlaczego nie można zrobić serialu na 8 czy 9 albo nawet 10 w skali na 10? Tylko 7, dlaczego zawsze Polskie produkcje są poniżej normy jakiejkolwiek?

ocenił(a) serial na 6
Redgard

Dla mnie serial wymiata. Gadajcie sobie co chcecie, bo dla tej branży najważniejsze jest, aby gadać. Mam nadzieje, że bedzie masa odcinków.

użytkownik usunięty
warkacity

Właśnie! Wraca on już dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja obejjżałem jak narazie 10 odcinkow 1 sezonu i 3 drugiego. Niewie ktos ile jeszcze bedzie?

ocenił(a) serial na 6
maciek_bwr

"South Park" posiada morał w (niemal) każdym odcinku i do tego jest śmieszny. "Włatcy Móch" nie przekazują nic i są wątpliwie zabawni - to zaledwie marna kalka amerykańskiego hitu... Zamiast bezmyślnie kopiować zachodnie wzroce, twórcy mogliby się wziąć za stworzenie czegoś oryginalnego...

ocenił(a) serial na 10
Chidder

morał w south parku ??? chyba cie pogło ?! jaki moze byc morał ze gosciowi wsadzili w rów sonde i ma wiatry ????? Niemacie poczucia humoru smiejecie się tylko oglądając filmy National Geografic pt ,, podroze ptaków ''

użytkownik usunięty
feniks140

Oczywiście ;) Włatcy móch są do kitu, a South Park jest po prostu GENIALNY ... bo między tymi dwoma filmikami ludzie na siłe wynajdują podobieństwa ... a SP powstał pierwszy, wiec WM to na pewno plagiat! Więc wyrażajmy swoją opinię potępiając innych, bo nie mają takiego samego zdania.

No comments ...

ocenił(a) serial na 8

Dla mnie SP jest duzo slabszy niz WM. Niektore zarty w SP byly dla mnie zalosne i zenujace, natomiast tutaj smieje sie z zartow niejednokrotnie lepszych niz w normalnych produkcjach. Uwazam, ze grafika nadaje temu filmowi smaku i jest w odpowiednim klimacie. Co do tekstow z filmu to chyba wystarczy "... bo ona nie ma wacka..."

ocenił(a) serial na 1
szuwar241

oj dzieci dzieci, dam jeden przykład.
dlaczego ten film jest dla dorosłych? przecierz jest tak grzeczny i poprawny politycznie ze niemam pojecia dlaczego jest dla dorosłych, poza kilkoma przekleństwami na odcinek i głupimi odzywkami prosto z WC. Ale odpowiedź jest prosta, serial jest przeznaczony dla dorosłych po to by oglądali go gówniarze i podniecali się że oglądają taki serial. Zabieg ten jest prostacki i adresowany dla gimnazjum.

ocenił(a) serial na 6
minowy

Oj dziadku dziadku, dam jeden przykład.
Czy to, że programy z Wodeckim (Zbigniewem) są na niskim poziomie, a prowadzący
jest wszechdupoliżącym (pozwolilem sobie na nowomowę) to czy to oznacza, że ten
program jest skierowany do dzieci. Jest cała masa głupich seriali skierowanych do
dorosłych, będących na tak niskim poziomie, że 10-latek miałby dość. Pozatym
zwrot "oj dzieci dzieci" kieruj do własnych jeśli takowe posiadasz, a jesli nie
to chyba lepiej dla nich.

ocenił(a) serial na 1
warkacity

Co tu ma jakiś wodecki to kaszana jest. Takie coś to tylko banan lubi bo ma zwalony gust i woli downów i jeszcze lubi to natalka bo to gówniara to też wszystko wyjaśnia a morgól to tylko tak gada żeby podyskutować z bananem