Jeśli dobrze zrozumiałam to Federica jest córką brata zmarłego męża Eloisy - Maxima. Czyli dziadka Pedra.
Oficjalnie Roxanna jest córką przyjaciół Maxima, którzy zmarli jak mała była niemowlęciem. W trakcie telki okaże się, że naprawdę jest córką samego Maxima i służącej Joaquiny. Gael jest bratem Osvalda, ich ojciec był bratem Sergia, czyli synem Eloisy i Maxima. Oczywiście z biegiem czasu okaże się, że Gael miał innego ojca, z którym życie pozwoli mu się spotkać ponownie.
Matką Pedra jest Pilar, zmarła gdy chłopiec był mały. A raczej Maximo zamknął ją z pomocą Dante w psychiatryku, bo wiedziała, że zlecił on Dantemu zabicie swojego brata Gabriela, ojca Federiki. Kobieta pojawi się w okolicy 138 odcinka jak dobrze pamiętam.
Czyli matka Pedra jednak żyje tylko siedzi zamknięta w wariatkowie. Pedro pewnie nawet jej nie pozna jak się pojawi, tak?
Uwaga spoiler!
Fakt, że Pilar żyje odkryje Federica. Zabierze ją do domu. Kobieta będzie miały problemy psychiczne po tylu latach brania leków. Federica wyciągnie ją ze szpitala, bo Pilar zna prawdę o śmierci jej ojca. W czasie gdy Pilar pojawi się w domu, Pedro będzie niewidomy. Przyjdzie ona do jego pokoju, on pozna jej głos, jednak Dante ją tam nakryje i wyciągnie. Dopiero dzień lub dwa później uda jej się przechytrzyć Dante i Federike i wtedy porozmawia z synem, Sergio i resztą rodziny.
Dlaczego Pedro będzie niewidomy? Odzyska wzrok? Czyli jednak po głosie ją rozpozna. Na pewno będzie bardzo zaskoczony słysząc głos matki, jeśli do tego czasu będzie myślał, że ona nie żyje.
Jeżeli dobrze pamiętam to będzie miał wypadek, spadnie z konia i uderzy się. Za wypadkiem będzie stał Osvaldo i niedoszły teść Pedra (ojciec Aitany), którzy w ten sposób będą chcieli zabić Pedra i przejąć firmę.
Czyli to będzie zamach na Pedra. A później to wyjdzie na jaw, kto za tym stał?
Dokładnie, Osvaldo i ojciec Aitany wynajmią gościa, który puści psa i spłoszy konia, którego Pedro kupi dla Gianny. A to wszystko po to, aby przejąć pałeczkę w firmie. Z biegiem czasu Pedro odzyska wzrok. I tak, bardzo ciężko będzie mu uwierzyć, że matka żyje i że za jej uwięzieniem stoi dziadek.
To całe szczęście, że z czasem Pedro odzyska wzrok. On będzie wtedy z Fiorellą czy z kimś innym? Dla niego to wspaniała wiadomość, że jego matka żyje. Czy Dante odpowie za to, że pomagał zamknąć ją w wariatkowie?
Wtedy będą już po ślubie, ale jeszcze nikt o tym nie będzie wiedział. Dante za to nie zdąży odpowiedzieć, bo wcześniej Federica go otruje gdy dowie się od Pilar, że to Dante zabił jej ojca. W sumie Dante wykonywał tylko polecenia Maxima.
Pedro i Fiorella wezmą wcześniej jakiś potajemny ślub? Myślałem, że ich ślub będzie dopiero na końcu w ostatnim odcinku, jak to bywa zwykle w telenowelach.
A jak skończy Federica?
Uwaga spoiler!
Federica skończy w więzieniu, będzie epizod, że z niego u cieknie i będzie chciała podpalić rezydencję, ale nic z tego nie wyniknie.
W dzień ślubu Fiorelli z Vittorio i Pedra z Aitaną, Pedro odkryje defraudację jakiej dokonał w firmie ojciec Aitany i nie pojawi się w kościele. Dogada się z byłam chłopakiem Fiorelii (to już inna historia), który przerwie ślub dziewczyny, powie jej, ze Vittorio udaje śmiertelną chorobę (to ostatecznie nakłoniło ją do ślubu). Pedro zabierze Fiorellę, odjadą motorem, jednak świadkowie wszystkiego, którzy nie widzieli Pedra będą przekonani, że uciekła z byłam chłopakiem. Podczas tej ucieczki wezmą ślub cywilny.
Federica znowu wróci do więzienia po tym jak stamtąd ucieknie?
Aha, czyli oni się już pobiorą wcześniej tak potajemnie. Fiorella będzie chciała wyjść za Vittoria nawet jak się okaże, że jest za stary? Nie będzie jej to przeszkadzać?
Uwaga spoiler!
Federica potem wróci już na zawsze do więzienia. Będzie zaskoczona jego wiekiem, ale postanowi spełnić obietnicę. Nie powie Pedrowi w jakim celu przyjechała do Meksyku, dowie się przypadkiem i to już niedługo, bo w 21 odcinku. Poczuje się zdradzony. No i tak będą się kłócić i godzić, a gdy Fiorella ostatecznie postanowi zawalczyć o związek z Pedrem to Federica podsunie Vittorio pomysł na udawanie śmiertelnie chorego i Fiorelli będzie go żal.
Vittorio zna się z Federicą czy dopiero się poznają? Jej zależało na tym, żeby Fiorella wyszła za Vittoria i dlatego go namawiała, żeby udawał przed nią chorego?
Dopiero się poznają. Nie za bardzo był jej na rękę związek Pedra z Fiorellą. Ona bardzo chciała dowieść, że Maximo oszukał swojego brata, czyli jej ojca i zgarnął cały majątek.
Przepraszam, ale źle Ci napisałam - Fiorella i Vittorio spotkają się 7 odcinków później, Fiorella wyznanie Pedrowi prawdę i on jej nie wybaczy. Wtedy też pojawi się Aitana.
Ten chłopak pojawi się gdy Fiorella będzie wybierała suknię ślubną, nie tak długo przed samym ślubem. Ale nie pamiętam który to dokładnie odcinek.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi! Nie ma to jak ekspert, nigdy bym się tego z moim powolnym umysłem nie domyśliła! Pozdrawiam.
Ja znam trochę język, ale nie wszystko rozumiem i tez lubię się dopytać o niektóre rzeczy. ;)
Może nie w tym temacie co trzeba,ale tak się zastanawiam czy ktoś wie dlaczego Julieta nie lubi Włoch i wszystkiego co stamtąd pochodzi?
To zależy czy chcesz się pozastanawiać, czy chcesz znać prawdę, a jakbyś chciała znać prawdę to jest ona poniżej.
Uwaga spoiler
Julieta nie lubi Włoch, bo jak była studentką to pojechała studiować, albo na wymianę studencką do Włoch i tam się zakochała we Włochu, zaszła w ciążę, ale postanowiła/postanowili oddać dziecko do adopcji.
tyle to się w sumie domyśliłam, ale chodzi mi o to jak wyglądały ich losy?? Czy ten gościu, który je wychowywał to był ich biologiczny ojciec czy adopcyjny?? Czy Gianna jest siostrą Fiorelli czy tylko się razem wychowały ?
Facet, który wychowywał dziewczyny był biologicznym ojcem Gianny, Fiorella jest adoptowana.
Tak, Julietta i Santino, jej miłość z młodości. Gianny jest biologiczną córką ludzi, którzy wychowali obydwie dziewczyny.