PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 137668
7,4 18 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Niezły start nowego sezonu. Louis rządzi, czyż nie jest on pocieszny? Aż mi go szkoda, jak w
przyszłym odcinku dowie się, że stracił szanse by się zasłużyć i stać się tytularnym partnerem...
Poza tym odcinek spokojny, wprowadzający, ale nadal interesujący. Ciekaw jestem komu przyjdzie
wygrać tę batalie, bo nie jest to takie oczywiste, z jednej strony wydaje się mało prawdopodobnym,
by Mike miał tak sromotnie przegrać, z drugiej wygrana Spectera może oznaczać powrót Mike do
kancelarii, bo o ile całą jego firma nie padnie, to z pewnością poniesie spore straty, a on zostanie
nimi obarczony, i zwyczajnie straci prace... Zapowiada się emocjonujący sezon.

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Czy ktoś może mi przybliżyć okoliczności romansu Rachel z Loganem, tudzież powiedzieć w którym odcinku była o tym mowa? Bo zdaje się, że romans ten miał nieciekawy finał, bo chyba nie była zmieszana wyłącznie z powodu faktu, że takowy romans miał miejsce, bo to, że pracuje nad jego sprawa nie oznacza, że będzie miała z nim osobisty kontakt...

BTW: I już konflikt interesów dał o sobie znać, bo przecież wygadała się kto jest ich klientem, a chyba nie po to Specter nie chciał tego ujawniać, by Mike dowiedział się tego od Rachel... Chociaż nie to, by było to coś wielkiego, bo i tak wiedział, że nie jest jedynym, który planuje przejęcie tejże firmy...

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Rachel powiedziała Mikeowi po tym jak on jej powiedział, że podpisał papiery zwalniające z konfliktu interesów. Chyba chodziło o to, że firma gdzie Mike teraz pracuje już nie zatrudnia Pearson/Specter

ocenił(a) serial na 8
Magyar

Tak, ale odnosiła się do rozmowy z przeszłości, rozmowy która miała miejsce w serialu, i pytałem się o odcinek do którego się odnoszą lub o co chodzi w tym romansie, bo chyba nie był to tylko romans...

ocenił(a) serial na 9
Herushingu

Napomniała kiedyś w drugim sezonie, że nie jest grzeczną dziewczyną i miała romans z żonatym mężczyzną. To wszystko.

ocenił(a) serial na 8
deichman1996

Thx. Myślałem, że było coś więcej. No nic :)

ocenił(a) serial na 10
Herushingu

Jako największą zaletę tego odcinka trzeba wymienić humor. Dawno się tak nie uśmiałem oglądając suits. A co do reszty? W ogólnym rozrachunku odcinek dobry, ale za wcześnie jest by pokusić się o jakąś większą, dokładniejszą ocenę. Wątku głównego jak narazie nie widzę wogóle zarysowanego, a proceduralnego charakteru ten odcinek też nie miał. Taki odcinek o niczym można powiedzień, bardzo fajny ale o niczym. ;)

ocenił(a) serial na 8
polluma

No cóż, głównym wątkiem będzie starcie Mike ze Specterem, i to kto wygra tę batalie?

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Właśnie obejrzałem 0401 i mam wrażenie że wszyscy są tacy jak powinni być ale podniesieni do potęgi 10. Mam wrażenie że jest to trochę sztuczne jak po Photoshopie okładka GQ. Jakby byli piłkarzami w szczytowej formie w środku sezonu. A to dopiero pierwszy odcinek z 16 oby nie dostali zadyszki. Ciężko będzie utrzymać ten poziom. Miałem poczekać na cały sezon i dopiero w tedy usiąść wygodnie i obejrzeć całość. Teraz nie wiem czy mi się to uda. Suits Up!

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Chciałbym przyczepić się kilku rzeczy, które skutecznie zgrzytały mi w zębach podczas seansu. Zbiegi okoliczności są strasznie rażące, Jessica i kolo z nadzoru finansowego oraz Rachel i Logan, imho strasznie to naciągane. Po drugie dowcipy o podtekście seksualnym były ciut bezpośrednie. Może jestem zbyt pruderyjny ale nawet relacjach koleżeńskich są one odrobinę nie na miejscu.

ocenił(a) serial na 8
Magyar

Mnie bardziej fascynuje bezpośrednie starcie Mike i Harveya, bo Specter jest adwokatem, i do tego nie tego typu, z kolei Mike został brokerem, zatem nie wiem jak doszło do tego, że stało się to starciem bezpośrednim...

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

zapewne Mike będzie miał swojego prawnika (ciekawe kogo).
Coś mi się wydaje, że albo skończy się porażką Mike i będzie musiał wracać do Harvey'a z podaniem o pracę, albo Harvey specjalnie popełni jakiś błąd, żeby przegrać i żeby Mike się wykazał a przy okazji uratował firmę klienta, ale później może być ciężko z dotrzymaniem warunków umowy.

ocenił(a) serial na 9
elcede

Na miejscu Mike'a zadzwoniłabym po Scottie ;P

ocenił(a) serial na 8
Hippika

Harvey już chyba doszedł do siebie po Scotta, wiec raczej wiele by nie ugrał

ocenił(a) serial na 9
elcede

Myślę, że ściemnia. On pod tą maską ma jakieś swoje uczucia, a do niej coś ma już od dawna. Nie wyłączy tego tak od razu.

użytkownik usunięty
Herushingu

Coś czuję, że to będzie zdecydowanie najlepszy sezon ze wszystkich dotychczasowych! :)

Mam nadzieję, że wymyślą coś bardziej złożonego od:

Po kilkuodcinkowej wojnie, Mike wygrywa ale jego firma wystawia go i jego umowę honorową do wiatru
Mike się zwalnia i z pomocą Harveya próbują ugrać uratowanie firmy przez drugiego chętnego. Oczywiście pomoże w tym kobieta Mike;a ;)

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Zostawiam gdyby komuś wypadł z głowy tytuł piosenki z odcinka :)

https://www.youtube.com/watch?v=CfihYWRWRTQ

ocenił(a) serial na 10
Herushingu

Obejrzałem odcinek i wg mnie Harvey powiedział Rachel o tym kto przejmuje te akcje żeby ona przekazała tą informację bo sam Mik'owi nie może powiedzieć ze względu na konflikt interesów.

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Zna ktoś tytuł kawałka który leciał pod koniec jak Harvey szedl pogadac z Mike'em?

ocenił(a) serial na 8
dogville

Broken Bells - The Angel And The Fool <--- http://youtu.be/_LekBJIyWtE

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Też uważam ,że będzie się dużo działo w tym sezonie.Zaskoczyła mnie Jessika.Ona i romans?

Agata_fl

Jest po rozwodzie, a jej były mąż zmarł, więc to raczej nie romans.

ocenił(a) serial na 8
sweet_nothing

romans - związek miłosny dwojga ludzi, którzy nie są parą małżeńską ( http://sjp.pwn.pl/slownik/2574404/romans ). Związek i romans są synonimami

ocenił(a) serial na 9
Herushingu

wszyscy gadaja o fabule, ale czy ktos mi powie dalczego zmieniaja troche sposob w jaki to wszystko nagrywaja? te mini scenki gdzie sie harvey wydurnia albo takie w sumie malo smieszne zarciki, teksty typu " louis, winter is coming!"

no wtf? takie wstawki psuja calosc, robi sie tandeta

ocenił(a) serial na 8
grocho7

Akurat takie wstawki nawiązujące do filmów i seriali są idealnie wpasowane.

zaja_c

Uwielbiam te wstawki :)

grocho7

Takie wstawki powodują że serial staje się bardziej realny. W 3. sezonie o ile dobrze pamiętam był wspominany Samsung.

Herushingu

To był chyba rekordowy odcinek pod względem ilośći wypowiedzianego przez Mike'a zwrotu "I did my homework." Wynika z tego ze albo scenarzystom kończą się pomysły na ich słynne "cięte riposty" (dla mnie one zawsze i tak były komiczne nie cięte) albo Mike jeszcze nie wyrósł z pieluch i podświadomie czuje ze musi wracać na studia.