idealny przykład tego jak można spieprzyć adaptację. Ja rozumiem swobodn adaptacje, ale to? Szkoda gadać. Komiksy czytałem za dziecka, a całkiem niedawno je sobie przypomniałem. W tym serialu całkowicie zmieniono historię. Gdzie była autorka serii gdy twórcy zajmowali się przenoszeniem jej komiksów na ekran? Nie wiem. Dobrze, że nie zrobili trzeciego sezonu, bo akurat ,,Misja Arkhanta" jest chyba najlepsza łącznie z ,,Dwunastoma portalami". Mam nadzieję, że ktoś kiedyś pomyśli o wersji filmowej z aktorami. Szkoda by było, gdyby ta seria się marnowała.
Co prawda dopiero zacząłem czytać komiks w polskiej wersji, wiec jeszcze nie wiem co takiego pozmieniali :) - Natomiast też chętnie obejrzałbym aktorską wersje, tylko mam obawy że gdyby zabrał się do tego Disney to byłaby to produkcja telewizyjna z mały budżetem i wyglądałoby to mocno kiczowato ):
Już wiem że zmieniono wątek Caleba :) - Chociaż gdyby była aktorska wersja to też wątpię aby zamienili go w kwiatek nie wszystkie pomysły z komiksu pasują do wersji aktorskiej :)
Gdyby byla wersja aktorska, na co nadal czekam, mam nadzieję że wątek miłość Cornelii i Caleba nie zniszczą tak, jak w przypadku komiksów. Kocham komiksy, czytałam je od początku do samego końca ale akurat ten wątek był bardzo zepsuty. No i w wersji aktorskiej fajnie, żeby dziewczyny były starsze, tak przynajmniej 16+
Jeżeli chodzi o wiek bohaterek, jestem zdania, że powinny być w wieku jej komiksowych odpowiedniczek, komiks porusza wątki ważne dla nastoletniej widowni, chociażby wątek Caleba i Cornelii i radzeniem sobie po stracie