PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810879}

Wampiry: Dziedzictwo

Legacies
2018 - 2022
6,7 7,4 tys. ocen
6,7 10 1 7394
Wampiry: Dziedzictwo
powrót do forum serialu Wampiry: Dziedzictwo

Hope jest trybrydą wampira, wilkołaka i czarownicy. W takim przypadku powinna posiadać zdolności wszystkich tych istot, jednak kiedy chciała podsłuchać rozmowę Lizzy i Josie poprosiła o to wampira? Przecież ona sama powinna posiadać super słuch ... nie wspominając już o braku wampirzej szybkości.

użytkownik usunięty
Paula_Kirkuc

mnie tez to zdziwilo, wilkołaczka i wampirzyca, a nie slyszala...

Paula_Kirkuc

Ja myślę, że oni sami nie wiedzą jak ugryźć do końca temat tego, że Hope jest 3w1. W Orginalas też nie było jasno wytłumaczone do kiedy będzie "rosnąć"i wiele innych, i jak to wszystko powinno funkcjonować w tej sytuacji. Teoretycznie mieli na to dużo czasu, a efektu brak

ocenił(a) serial na 1
Arlett_a

Jak zawsze, gdy to Julie samodzielnie dostaje pałeczkę władzy niepodzielnej. Nie nauczyliście się jeszcze tego z doświadczenia TO i TVD?

diem_carpe

Tak, tylko TO nie było prowadzone przez samą Julię,a przypominam dziecko rodzi się w pierwszym sezonie i razem wspólnymi siłami też nie potrafili dojść do tego jak to z nią jest więc tam mało kto ogarnia te sprawy.

Paula_Kirkuc

Moim zdaniem nie macie racji. W Hope płynie krew wampira, co nie znaczy, że nim jest. Żeby być wampirem musiałaby umrzeć, nie da się tego "urodzić" od matki. Przynajmniej tak mi się wydaje :)

kaaaczus

Też tak mi się wydaje, że to najbardziej racjonalne wytłumaczenie. Przecież wilkołakiem jest od momentu jak nieświadomie zabiła człowieka na strychu - to było jeszcze w The Originals.

ocenił(a) serial na 7
Paula_Kirkuc

Żeby być wampirem trzeba umrzeć. Nawet Klaus i reszta rodziny po rzuceniu czaru nie stała się odrazu wampirami. Wilkołakiem stajesz się po zabiciu kogoś czyli po aktywowania klątwy, a wiedźma jesteś od dziecka, po śmierci hope już nie była by czarownica tylko wampirem i wilkołakiem, ale krew czarownicy dalej by płynęła w jej żyłach. It's easy if you watched everything.

AdriannaDiana

Jeśli chodzi o wampirzą naturę Hope może i masz rację, ale w kwestii klątwy wilkołaka to Hope ją aktywowała i to już w ostatnim sezonie The Originals. Według mnie po prostu łatwiej było wprowadzić parę niezgodnośći zamiast robić z Hope stworzenie nie do pokonania.

ocenił(a) serial na 1
Paula_Kirkuc

Tylko, że Hope z definicji miała być istotą nie do pokonania xD

Paula_Kirkuc

Hope jest nieaktywną trybrydą gdyż nie zmarła i nie stała się wampirem dlatego nie ma tak wyczulonego słuchu jak wampiry

Dominika_Swider

Nie ma,bo ta zdolność była uśpiona jak i szybkość, dopóki po aktywacji czyli po jej śmierci się aktywowały.