Ogląda się naprawdę fajnie, jak się przebrnie przez 1 odcinek. Im dalej tym lepiej według mnie.Fajnie napisane role, główna aktorka zagrał bardzo fajnie (są gesty, jest odpowiednia mimika i modulacja głosu). Bardzo fajne postacie drugoplanowe. Da się je lubić i im kibicować, nieźle zagrane i napisane role. Lubi się patrzeć na taką Mary czy Beatrice. DO tego te ich fajnie zrobione stroje. Mery wygląda w pierwszych odcinkach kozacko.
Nie sposób wspomnieć o muzyce, która jest dobrana naprawdę bardzo dobrze i dodaje klimatu. Na prawdę w wielu droższych produkcjach czy kinowych czy serialowych, nie ma tak dobranej ścieżki dźwiękowej.
Sama fabuła i historia choć na początku wydaje się być prosta to okazuje się, iż wcale taka nie jest.
Polecam wszystkim, obejrzeć samemu nie kierować się opiniami i obejrzeć więcej niż jeden odcinek .
Jeśli chodzi o lektora to sam nie mogłem go (jej dokładnie) strawić przez 1 odcinek ale po drugim już się przyzwyczaiłem i nie przeszkadza wcale. Można też oczywiście obejrzeć z napisami co dla kontrastu też zrobiłem.
Jak wspomniałem wyżej polecam obejrzeć i nie sugerować się malkontentami.
Mnie się podobał i liczę na 2 sezon.
wklejam raz jeszcze z poprawkami bo oczywiście przy edycji błąd:(
Ogląda się naprawdę fajnie, jak się przebrnie przez 1 odcinek. Im dalej tym lepiej według mnie.Fajnie napisane role, główna aktorka zagrał bardzo fajnie (są gesty, jest odpowiednia mimika i modulacja głosu). Bardzo fajne postacie drugoplanowe. Da się je lubić i im kibicować, nieźle zagrane i napisane role. Lubi się patrzeć na taką Mary czy Beatrice. DO tego te ich fajnie zrobione stroje. Mery wygląda w pierwszych odcinkach kozacko.
Nie sposób nie wspomnieć o muzyce, która jest dobrana naprawdę bardzo dobrze i dodaje klimatu. W wielu droższych produkcjach , kinowych czy serialowych, nie ma tak dobrze dobranej ścieżki dźwiękowej.
Sama fabuła i historia, choć na początku wydaje się być prosta to okazuje się wcale prostą nie być.
Polecam wszystkim, obejrzeć samemu nie kierować się opiniami i obejrzeć więcej niż jeden odcinek .
Jeśli chodzi o lektora to sam nie mogłem go (jej dokładnie) strawić przez 1 odcinek ale po drugim już się przyzwyczaiłem i nie przeszkadza wcale a po trzech już jest ok. Można też oczywiście obejrzeć z napisami co dla kontrastu też zrobiłem.
Jak wspomniałem wyżej polecam obejrzeć i nie sugerować się malkontentami.
Teraz przyzwoitych seriali fantasy jak na lekarstwo , a takich gdzie walczą kobiety to już w ogóle.
Ten serial uważam za naprawdę solidną pozycję z ciekawą i nieoklepaną historią, fajnymi i dobrze zagranymi postaciami, z dobrze dobraną choć mało znaną obsadą i świetną muzyką.
Pozycję, którą szkoda przegapić .
Mnie się podobał i liczę na 2 sezon, bo dawno już żaden fantasy tak mnie nie wciągnął