PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809681}
7,3 17 tys. ocen
7,3 10 1 16520
8,0 28 krytyków
Watchmen
powrót do forum serialu Watchmen

Serial

ocenił(a) serial na 8

Będzie gównem.

porki357

Ponieważ ...

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Ponieważ jak widać gość jest wielkim fanem filmu wiec pewnie serial który kompletnie nie będzie miał z nic wspólnego ani nawet nie będzie ponowną adaptacją uważa za profanacje świętości :)

Kuba_Marciniak

Tez jestem fanem filmu i mimo to to właśnie ciesze się serial nie będzie powielał wersji filmowej :)

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Film też lubię chociaż uważam, że nie do końca oddaje historie źródłową która jest totalnym, niepodważalnym arcydziełem. Serial jako kontynuacja opowieści i komentarz do obecnej sytuacji (przy, jak mam nadzieje, zachowaniu zmian związanych z chociażby Manhattanem) dla mnie brzmi super. Zwłaszcza, że tworzy go wybitny scenarzysta który uwielbia tego typu tematykę i mam nadzieje, że poruszy w ciekawy sposób wiele kwestii.

Kuba_Marciniak

Też właśnie liczę na więcej wątków polityczno-społecznych - A że scenarzysta też pod względem seriali, jeszcze mnie nie zawiódł to tym bardziej czekam .

Chociaż raczej nie będzie to kontynuacja - Bo bohaterowie będą nowi .

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Z tego co ja rozumiem z wywiadów Lindelofa to świat jest ten sam tylko te kilkadziesiat lat pózniej i w centrum faktycznie będą nowe postaci, ale nikt nie wyklucza paru powrotów.

Zresztą popularna teoria głosi, że Johnson gra Night Owla a Irons Ozymandiasza. Obaj pasują.

Kuba_Marciniak

Fakt powroty są całkiem możliwe dzięki czemu nawiązania do filmu nie są wykluczone :)

ocenił(a) serial na 6
Kuba_Marciniak

Czy ja wiem serial mnie nie zachwycil, ok był w miarę dobry(ale to główne zasługa Rorschacha, Błazna. A cała reszta była mało wciągająca poza scierzką dźwiękowa i efektami specjalnymi). A na sam serial czekam bardzo bo jest duża szansa że może być najlepszym serialem z uniwersum DC

ocenił(a) serial na 6
jacek140000

*Film mnie nie zachwycił

jacek140000

Kwesta gustów :) - Dla mnie jest świetny w swoim gatunku chociaż tak jak mówiłem liczyłem na więcej wątków społeczno-politycznych, ale wiadomo że nie da się wszystkiego upchną w filmie kinowym .

Także dlatego liczę teraz na serial :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem