PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110212
6,5 33 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

W trakcie oglądania tak sobie pomyślałem i wydaje mi się że to nie było wyjaśnione. Goście nie wiedzą kto jest hostem a kto innym gościem, jednak nie mogą zastrzelić gościa no bo mają tak jakby kule inne czy coś, ale co w sytuacji gdy jakiś gość będzie chciał dźgnąć nożem innego gościa myśląc że to host.

damianz97

nic, mają tak jakby inne noze.. czy coś
;)

Dehzz

Myślę, że noże były prawdziwe, z nabojami było coś prawda nie tak, ale wydaje mi się, że stali bywalcy doskonale wiedzieli kto jest hostem, a kto "grubą rybą" w ziemskim świecie biznesu. Pierwszy sezon był świetny, trzeci można sobie spokojnie odpuścić, żeby nie stracić dobrego humoru. Nie czekam na czwarty, wrr!

grandik

jaki czwarty? przecież to koniec historii. Co do działania broni było to tłumaczone w oryginalnym filmie z łysym i w książce pewnie też. Temat pozostawia wiele otwartych pytań z pkt. widzenia nauki jaką znamy dlatego trzeba założyć, że mieli coś czego nie znamy lub nie było pokazane na filmie i to umożliwiało wszystkie te rzeczy, którym ludzie dziwią sie od pierwszego sezonu ;)
a przecież jest tyle głębszych tematów które można po tym serialu poruszyć.. przyszłość i rola AI w naszym społeczeństwie. Temat rzeka, wystarczy włączyć kreatywność i odpalić tryb burzy mózgów..