PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=232988}

Westworld

2016 - 2022
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 110093
6,4 27 krytyków
Westworld
powrót do forum serialu Westworld

Zabicie tego bohatera jak dla mnie bardzo rozczarowuję. Prawie do samego końca finału miałem już wyrobioną opinię, że to miał być dla tej postaci taki sezon przejściowy. Pojawił się tylko w połowie odcinków, było go stosunkowo niewiele, ale jak już był to było bardzo ciekawie. Fajnym smaczkiem było także to, że w tym sezonie był ,,Człowiekiem w bieli". I tak oto dochodzimy do ostatniego odcinka. William w swoim stylu mówi, że uratuje świat. Zabija przypadkowego ochroniarza i się uśmiecha, bo wrócił do gry. Widzę Williama, którego uwielbiam z myślę, że w 4 sezonie nieźle namiesza i co? I go zabijają. Niestety. O ile zabieg z zastąpieniem Hale się udał to czuję, że powtórka z rozrywki już nie będzie tak smakować. W zasadzie nie ma już żadnego bohatera, który był z nami od początku i jest człowiekiem. Miałem nadzieję, że to będzie William. Szkoda jak dla mnie. A jak wam się podoba ta ścieżka fabularna?

ocenił(a) serial na 9
peter123321

Jak dla mnie ten serial zboczył już ze swojego kursu niestety... Najpierw postać Dr Roberta Forda i genialna gra Hopkinsa zniknęła, a szkoda ...teraz William jakiego znamy zostanie "zastąpiony" przez hosta...Plusem śmierć Dolores która w tym sezonie robiła za niezniszczalnego Terminator. Obejrzeć pewnie 4 sezon obejrzę, ale raczej z sentymentu...Magia parku zniknęła, a to co teraz oferują to lanie wody.

peter123321

Jak chodzi o Williama, to także odebrałem to jako pewne rozczarowanie. Nie tak wielkie, jak uśmiercenie Dolores, z którym zbyt prędko się nie pogodzę, ale to zabicie jego i to jeszcze ot tak i podmienienie go hostem, jest dziwnym pomysłem i przede wszystkim on po wszystkim co przeszedł i jaką był postacią, nie zasługiwał na tak banalną i niespodziewaną śmierć. Mało tego, wydawało się, że w kolejnym sezonie jeszcze będzie miał coś do powiedzenia i będzie prowadził swoją walkę.
No a teraz zmieni się charakter jego postaci, co będzie nieco dziwne, jak z człowieka, który chciał zabijać hosty, nagle staje się jednym z nich i w połączeniu z Halores z zupełnie innymi planami.
Jego samego - Eda Harisa, ciekawie będzie się oglądnąć w tej nowej roli. Ale szkoda postaci William, bo przez to także odpadł jeden z nielicznych "człowieków" i właściwie pozostał tylko Caleb (pomijając jego znajomych, które to postacie tak sobie się wprowadziły nie tyle, że w sam serial, co jakąś większą potrzebność dla wydarzeń). Oczywiście to ostatnie w 4 sezonie może się zmienić, ale mnie osobiście Ash i Giggles nie ujęli specjalnie i nie są postaciami zbyt interesującymi.