Może mógłby mi ktoś napisać co było w ostatnim odcinku? Chociaż kilka zdań. Bo nie mogłam oglądać i w ogóle... Byłabym bardzo wdzięczna.
Oczywiście same spoilery -
Coreen idzie do wróżki, która ma pomóc Vicky w doborze najlepszego mężczyzny - Henry'ego lub Mike'a. Tymczasem okazuje się, że wróżka jest pod wpływem demona i poprzed dotknięcie Coreen wnika w nią, kompletnie opanowując. Przy okazji wycina jej serce, tak więc Coreen staje się kobietą-demolką robiącą zamieszanie w mieście. Z pomocą Coreen przybywa Henry wraz ze swoim starym znajomym księdzem-egzorcystą. Tymczasem Mike zostaje wyrzucony z pracy - Crowley nie wytrzymuje już, że Vicky miesza się do wszystkiego. Kiedy wychodzi na jaw, że Coreen ma wycięte serce Henry wyrusza na poszukiwania i znajduje je na dworcu w skrytce z numerkiem 666 :) Vicky dokonuje wyboru pomiędzy Coreen, a całym światem - włożenie serca na miejsce jednak nic nie daje - demon triumfuje opanowując teraz księdza, po czym odchodzi "na miasto". Mike przez przypadek rozwiązuje jeszcze sprawę zaginionej dziewczynki. Henry decyduje się wyjechać do Vancouver - Vicky odmawia jechać z nim. Kolejna kłótnia pomiędzy Henrym, a Mike'em - oboje zostawiają Vicky z załamaniem nerwowym...
czy mozesz mi strescic 12 odcinek 1 serii, niestety wczoraj nie moglam obejrzec a chcem byc na biezaco :( prosze
W starym mieszkaniu Normana nowy mieszkaniec rani się w rękę. Krew spada na podłogę, co powoduje, że pojawia się pentagram i Norman razem z nim, który zabija faceta. Do Vicki (która skarży się Coreen, że parzą ją demoniczne znaki na nadgarstkach) przychodzi kobieta-medium, która mówi jej, że widziała ją umierającą, oraz, że demon robi nowy pentagram z ciał. Vicki idzie do Henry'ego (gdzie zastaje go z "kolacją") i prosi, aby ostatecznie zniszczył księgę, sztylet i kielich. Następnego dnia idą do Maurice'a, właściciela antykwariatu i dawnego znajomego Henry'ego, któremu Henry powierzył kielich, aby go ukrył. Maurice użył zaklęcia ukrycia, które uniemożliwia znalezienie ukrytej rzeczy komukolwiek. Maurice oświadcza, że nie ma pojęcia, gdzie teraz znajduje się kielich, Henry i Vicki postanawiają mu zaufać. Kilka minut później Norman pod postacią Vicki zjawia się u Maurice'a i go zabija. Zaklęcie przestaje działać, Norman zdobywa kielich. Śledząc Vicki i Henry'ego, Norman dowiaduje się, że księga znajduje się u Dr. Sagary. Idzie do niej i zdobywa księgę podszywając się pod Henry'ego, po czym idzie do Vicki i flirtuje z nią. Od niej zyskuje informację, że sztylet jest w mieszkaniu Henry'ego. Znów wcielając się w Vicki idzie do Henry'ego. Nie udaje mu się zdobyć sztyletu. Przyjmujac postać kobiety-medium bierze Coreen za zakładniczkę. Vicki przychodzi razem z Henrym i sztyletem, przychodzi też Mike. Jednak rytuał Normanowi się nie udaje (nie wiem dokładnie o co chodziło, coś z krwią Vicki było nie tak :P) i zostaje z powrotem wchłonięty do piekła...
co do tej krwi vicky, to nie chodziło o samą krew tylko o sztylet, który trochę wcześniej poświęcił zaprzyjaźniony ksiądz;)