PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=857518}

Wiedźmin: Rodowód krwi

The Witcher: Blood Origin
2022
3,6 14 tys. ocen
3,6 10 1 14378
2,9 12 krytyków
Wiedźmin: Rodowód krwi
powrót do forum serialu Wiedźmin: Rodowód krwi

Po bardzo dobrym pierwszym sezonie chcę więcej Wiedźmina.

Igi1997

bardzo dobrym? serio?

lysydupek

Tak. Bardzo dobrym. Ale pewnie jesteś z tych co to narzekają.

Igi1997

bardzo narzekają xD nie no stary jak ktoś się zabiera za adaptację to niech się zabiera dobrze, ja lubię wierne adaptacje a nie takie zmienianie sobie nie wiadomo po co. przynajmniej jest plus że przeważnie się dobrze to ogląda. rozczarowanie jest, ale sprawdzę do końca (mam nadzieję) :)

lysydupek

Zdajesz sobie sprawę, że adaptacje mają prawo być swobodne?

Igi1997

noo normalnie, tylko po co zmieniać coś co jest dobre tego nie rozumiem :) a w sumie... Tobie się podobał bardzo i na tym poprzestańmy joł

lysydupek

"ja lubię wierne adaptacje a nie takie zmienianie sobie nie wiadomo po co. "
Jak się coś zmienia to właśnie jest adaptacja.

"noo normalnie, tylko po co zmieniać coś co jest dobre tego nie rozumiem"
Bo to jest dobre Twoim zdaniem. No i dalej to jest adaptacja.

Jak chcę przeczytać książkę to mam gdzieś film, a jak oglądam film to mam gdzieś książkę. Dla mnie Geralt z ksionszek to nie ten sam Dżerald z serialu, a tym bardziej z gier. Polecam takie podejście, takie powyżej toku myślenia trzynastolatka.

Igi1997

Po 1 to ma być serial nowy zupełnie nie związany bez pośrednio z materiałami Sapkowskiego na wiele wiele lat przed historią książek. Jak dla mnie może być dużo lepszy od głównego serialu Wiedźmin który jest no jak na razie jak dla mnie zbyt zrobiony po łepkach zbyt szybko przebrnięto przez dużo ciekawy opowiadań tak naprawdę pomijając większość treści. I to mnie martwi jak będzie dalej. I niestety co powiedzieć pani Anna Shaffer wypada na razie bardzo słabo mam nadzieje że w następny wypadnie dużo lepiej bo będzie dużo ważniejszą postacią a przynajmniej powinna być ważniejsza.

Mateusz_Las

Po co to piszesz skoro ja to wiem? Chciałeś zabłysnąć znawco Wiedźmina?

Igi1997

A ciekawe skąd on miał wiedzieć że ty to wiesz? ;)

Igi1997

a co w tym serialu było bardzo dobre ?

Polaq_filmaniak

tylko napisy końcowe...

kondzioo21

muzyka, montaż, walka, gra aktorska, świat przedstawiony

kondzioo21

muzyka, gra aktorska, montaż, Jaskier, świat przedstawiony, walki

Talal_1410

Nie podobał mi się natomiast dobór roli do Triss, Yennefer i Geralta. Moim zdaniem do Yennefer bardziej pasuje Eva Green, a do Geralta - Mads Mikkelsen. Z Vilgefortzem jest w spoko, chociaż już jego kreacja wychodzi slabo, podobnie jak Cahira, Fringili, Lydii i Filavandrela. No, a Dziki Gon to spartaczyli. Spodziewałam się, że będzie jak w grze. Ja bym się tego Gonu wcale nie przeraziła, a wzbudzał trwogę wśrod ludzi. Nilfgard też miał kiepskie w pierwszym sezonie.

Talal_1410

I zabicie Eskela oraz potwory z drugiego sezonu w Kaer Morhen, które przypominały dinozaury

Talal_1410

Zabicie Eskela, potwory - dinozaury z drugiego sezonu w Kaer Morhen

Talal_1410

Zdublowało mi się, miałam problem z wysłaniem

ocenił(a) serial na 2
Talal_1410

Fakt ta Eva Green pasuje dużo bardziej.

Igi1997

Najlepsze w tym serialu jest to, że się kończy. Potem tylko kac intelektualny i można żyć dalej.

ocenił(a) serial na 1
Igi1997

...czekasz jeszcze? :3

kgibas666

Tak. Chętnie obejrzę. Ale tak jak mówiłem, po 3 sezonie kończę. Bez Cavilla to nie to samo. Podobno ma być też spin off o Szczurach.

ocenił(a) serial na 1
Igi1997

pfffff XDDDDDDD spin off o szczurach???........ prędzej spodziewałbym się rozbudowanego pełnoprawnego pobocznego serialu o loży czarodziejek... czemu nie o przygodach Dudu i Torque??? przecież reprezentują "mniejszości" :) zresztą jeszcze nie wiemy czy banda szczurów nie będzie wyglądać tak: https://t3.ftcdn.net/jpg/00/46/75/26/360_F_46752664_LpcnXZjQ43KeOrbHD7q21ClPOWm6 mV1x.jpg