PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 195 tys. ocen
7,0 10 1 195499
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Jak lubię Żebrowskiego tak nie mogłem go ścierpieć jako Geralta. Jakie są wasze typy na nowego
wiedźmina? Tak sobie myślę że gdyby Linda był odrobinę młodszy...:)

Jarek8877

najlepiej by było gdyby zagrał Gracjan Roztocki on ma talent do muzyki i aktorstwa ,włosy by pasowały.Mógł by jeszcze muzykę skomponować.

D1999

Gracjan do roli Jaskra, wiedźminem niech będzie Krzysiu Ibisz... tylko musiałby troche siłownie odpuścić bo za bardzo do Conana będzie porównywany

ocenił(a) serial na 3
Eastwolf

Gracjan pewnie zażyczy sobie taką gażę, że klękajcie narody... Pewnie jego hit o kupie kosztuje więcej niż wynajęcie Zimmera czy Shore'a.

ocenił(a) serial na 5
D1999

Właśnie jedyną zaletą starego "Wieśka" był Żebrowski. Nie wiem czy ktoś zagra go lepiej

użytkownik usunięty
D1999

O rany, gdyby tak było, to można by było dostać zawału z wrażenia!

użytkownik usunięty
Jarek8877

Mads Mikkelsen dubbingowany przez Jacka Rozenka ;)

użytkownik usunięty

To byłoby dobre :D Mi też pasowałby Til Schweiger. A Hugh Dancy jako Jaskier, a co :D

ocenił(a) serial na 7

No właśnie tak sobie dumałam kto by pasował i pomyślałam i Mikkelsenie, haj fajf;)

ocenił(a) serial na 6
Jarek8877

Tomasz Karolak. On wszystko zagra.

domino

to lepiej rysio z klanu ale on nie żyje :(

użytkownik usunięty
Jarek8877

Choć jestem wielkim fanem "Polskiego" Wieśka, to jednak skłaniałbym się ku filmowi kręconemu po angielsku, z zagranicznymi aktorami, ale później porządnie zdubbingowanego z aktorami z gry.
I mój typ Geralta to od jakiegoś czasu Mads Mikkelsen - aktor, który jak dla mnie ma świetne (i dość specyficzne) warunki fizyczne do roli równie specyficznego wiedźmina. Do tego w angielskiej wersji specyficzny Duński akcent mógłby zostać zaadaptowany jako akcent Rivski.
A jako głos polski oczywiście Jacek Rozenek ;)

ocenił(a) serial na 5

Scarlett Johansson - Triss Merigold
Chrisitan Bale/Mads Mikkelsen- Geralt
Chrisitan Bale/Alexander Skarsgård-Vilgefortz
Rachel Weisz/Penélope Cruz- Yennefer
Emma Stone/Taylor Momsen - Criri
Viggo Mortensen/Liam Neeson- Leo Bonhart
Anthony Hopkins- Vysogota z Covro

Trudno dopasować kogoś do Jaskra...

użytkownik usunięty
Oskitoa

Jaskier - Johny Depp albo Leonardo DiCaprio ;)

ocenił(a) serial na 8
Oskitoa

Jaskrem mógłby być Brad Pitt.

Jarek8877

Dorociński pewnie bedzie

Jarek8877

A ja tam jestem za Żebrowskim.Uwielbiam go .

Jarek8877

Żebrowski byłby dobry.Jeśli można coś powiedzieć o starym filmie pozytywnego to to że miał dobrą obsadę.

Jarek8877

http://www.filmweb.pl/person/Mads+Mikkelsen-63456/photos/411698
wystarczy spojrzeć na to zdjęcie :D

Krzychu4545

Po wszystkich propozycjach, propozycja Krzycha wydaje mi się strzałem w dziesiątkę. Świetny aktor

ocenił(a) serial na 8
Krzychu4545

zgadzam się, Mads jest stworzoy do tej roli, o czym świadczy wiele grafik i fotomontaży jakie już powstały na ten temat. Mam nadzieję że Tomek czyta to forum, i że bierze pod uwagę tak idealnie pasującego kandydata :P ...

zobaczcie na te prace ... http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2014/024/c/d/another_experiment_with_mads_by_j ustanor-d6miuh5.jpg

http://cs616729.vk.me/v616729503/5ccb/eoKNHX6ESro.jpg

a co do całego filmu, to mam nadzieję że Bagiński szuka sponsorów poza granicami polski, mam nadzieję po sukcesie Wiedźmina 3 prawa do nakręcenia filmu oraz zaintereseowanie producentów mocno się ożywi ...

ocenił(a) serial na 8
mieszkoxxx

Mads niby pasuje, niby w klimacie, niby wygląda, ale dla mnie osobiście, to nie jest twarz wiedźmina. Nie mam pojęcia dlaczego

Jarek8877

Linda za bardzo się mi już kojarzy z innymi rolami, moim zdanie bez względu na to czy obsada będzie polska czy zagraniczna to powinni to być aktorzy którzy się tak mocno nie kojarzą. Czyli bez Szyca, Kota, Karolaka, Adamczyka i Żmudy Trzebiatowskiej. Taki błąd popełniono już w poprzedniej odsłonie obsadzając w roli Jaskra Zamachowskiego a pewnie trzeba było się cieszyć jeszcze że w Geralta nie wcielił się Grabowski. Akurat Zebrowski do roli Geralta mi pasował a dzisiaj gdy jest nieco starszy uważam że pasować mógłby jeszcze lepiej ale bardziej liczę na jakieś nowe nazwisko. Z zagranicznych aktorów pasuje mi nawet Chris Hemsworth. Ktokolwiek by miał tam nie zagrać liczę tylko że powstanie w końcu jakiś bardzo dobry polski film fantasy na poziomie władcy pierścieni. Saga książkowa spokojnie może konkurować z trylogią Tolkiena, gry o Wiedźminie są lepsze od tych na motywach władcy pierścieni więc pytam czemu by film nie mółgby w koncu być choć równie dobry?

ocenił(a) serial na 5
Pencilio

Scena z "Ostatniego życzenia" z sakiewką
-Nie przekupisz mnie
-A kto tu mówi o przekupywaniu. Walne cię nią w skroń :-D

Jarek8877

Jeżeli chodzi o polskiego aktora to może Małaszyński . Nie jest za stary, ani za młody, jest męski. Chociaż Żebrowski też tu pasuje :) A z zagranicznych od razu pomyślałam że Jaskra powinien zagrać Neil Patrick Harris- wysoki, szczupły, jasnowłosy, muzycznie utalentowany. Depp wydaje mi się trochę zbyt stary. Geralt? No nie wiem, z początku pomyślałam że Chris Hemsworth, ale to mało kreatywne. Gyllenhaal, Jackman, Hardy albo Fassbender. W roli Yennefer Diane Kruger. Triss: Rachel Weisz.

użytkownik usunięty
Jarek8877

Co ty chcesz od Żebrowskiego jako Geralta? On i może Zamachowski, Wolszczak jako jedyni dobrze wczuli się w role w Wiedźminie z 2001 roku. Pasowali do tych postaci. Wiadomo że teraz są już trochę za starzy na te role, ale wtedy nie byli źli. Bo reszta to kaszana.

ocenił(a) serial na 5

sorry ale jak Zamachowski mogl pasowac do roli Jaskra?! Znaczy masz na mysli to ze Zamachowski mial idealnie ksiazkowa elfia urode tak? byl szczuply wysoki i bardzo przystojny... no tak nie wiem czemu i w jaki sposob nie potrafie tego zauwazyc u Zamachowskiego. Zreszta wyglad elfow w tym gniocie tez byl porazka: dumne i piekne a wygladaly jak zule w starych kocach. Toruviel piekna i zadziorna elfka w serialu i filmie wyglada jak dziwka z dworca z Katowic... do tego wszystkiego durne i plytkie dialogi i zerowa spojnosc wydarzen... i tak dosc wysoko ocenilem przez wzglad na proze Sapkowskiego no i muzyke ktora nomen omen nie jest zla ale pod warunkiem ze jest bez tekstu recytowanego...

użytkownik usunięty
lgorajski

To ty chcesz, żeby każdy aktor był dobierany pod względem wyglądu, by pasował wizualnie do książkowego pierwowzoru czy pod względem umiejętności aktorskich i zdolności do idealnego wczucia się w rolę danej postaci? Sorry, ale ciężko jest znaleźć aktora, który byłby ideałem pod wszystkimi względami. Osobiście wolę aktora, który umie się "zachować" aktorsko jak postać z książki a nie że będzie do niego podobny wyglądem :D

ocenił(a) serial na 5

No ale chociaz troche musi przypominac w tym przypadku elfa prawda? nie obrazajac w zaden sposob p. Zamachowskiego i jego kunsztu aktorskiego, wizualnie Jaskrem byl co najwyzej miernym...

Jarek8877

Idealnym wiedźminem byłby Hugh Jackman.

ocenił(a) serial na 7
Borys1900

Z polskich aktorów nadal Żebrowski i tylko Żebrowski...później długo, długo nikt, a jeszcze dalej to już samo dno i metr mułu.

Niestety tylko Żebrowski. Pamiętajmy że ten facet prezentuje szkołę teatralną i potrafi znakomicie wczuć się w rolę, aktorsko stoi na bardzo wysokim poziomie. Myślę, że teraz, gdy jest nieco starszy może pasować jeszcze lepiej do tej roli. Facet potrafi odpowiednio się przygotować i poświęcić dla roli. Jestem za Żebrowskim!

użytkownik usunięty
Swir

Popieram w 100%
Nikt inny z polskich grajkow(korzy ewentualnie by pasowali)

ocenił(a) serial na 5
Jarek8877

Do roli Yennefer idealna byłaby Monica Bellucci, tylko tak z 10 - 15 lat młodsza (jednak czarodziejki wyglądały młodo). Choć przy dobrej charakteryzacji kto wie... W każdym razie w filmie z 2001 mogła zagrać :D

użytkownik usunięty
flajhaj

Yennefer - tylko Eva Green ;)

ocenił(a) serial na 5

hmm no też by się w sumie nadała, ale z młodszą Bellucci nie miałaby szans dla mnie :)

Mi jeszcze Felicity Jones pasuje jako Yennefer, a na Triss to bym na miejscu Tomka wybrał Keirę Knightley

ocenił(a) serial na 6
Jarek8877

Wy macie chociaż jakiekolwiek pojęcie, jakie gaże maja aktorzy, których wymieniacie? Hugh Jackman? Penelope Cruz? Eva Green? Scarlet Johansson? Diane Kruger? Mads Mikkelsen? Oszaleliście, naprawdę... Przecież prosta sprawa, że Bagiński zrobi casting i żadnej mordy na ekranie nie rozpoznacie :P

Obywatel_3

I bardzo dobrze, liczy się talent aktorów, nie znane nazwisko.

ocenił(a) serial na 5
1_2_filmweb

No dobra pisałem już ale niech będzie....

Geralt: Russel Crowe po ćwiczeniach i spaleniu kilogramów ;-)...Głos ma do tej roli świetny
Jaskier: Maciej Stuhr (wysoki blondyn tak jak Jaskier w książce)
Yennefer: Może ucharakteryzowana na brunetkę Cielecka.... Wiem że kontrowersje są ale ona pasuję na taką sexowną wiedźmę ;-)

A jeśli ma wyjść superprodukcja na miarę filmu z Żebrowskim to niech będzie animacja z aktorami z gry albo niech sobie darują ;-) po co uśmiercać fenomen Sapkowskiego ;-)

ocenił(a) serial na 5
Bondman

W roli Nenneke mogła by wcielić się Judi Dench ;-) jako M w Bondzie bywała ostra więc fajnie by wyglądała scena w "Ostatnim życzeniu" jak dyskutuje ze "szlachetnie urodzonymi panami"

ocenił(a) serial na 5
Obywatel_3

Oj nie przesadzaj. Rutger Hauer zagrał kilka razy w Polskich filmach a tani na pewno też nie jest ;-) Poza tym pomarzyć zawsze można ;-)

Bondman

Rutger w porównaniu do tych co wymieniasz akurat jest bardzo tani.

ocenił(a) serial na 1
Jarek8877

Gerard Butler

ocenił(a) serial na 5
Hook13

Cóż z Polskich aktorów absolutnie nikt. Ale w ostateczności mimo że nie oglądam "Na dobre..." ale Marek Bukowski jako Geralt... Gdyby był dobry scenariusz dałby może radę ;-) ? Niby ostatnio znany jest z czegoś innego niż granie w filmach i serialach ale może jak go uniewinnią to on ;-)

ocenił(a) serial na 7
Jarek8877

http://recenzentkaksiazek.blog.pl/2015/04/01/wyciekly-informacje-o-obsadzie-wied zmina-baginskiego/ oblukajcie to :p w sumie prima aprilis ale luknąć można :p

Jarek8877

oby zaden znany polak bo wyjdzie kicz , ja widze tylko Mela Gipsona ale na niego pewnie nas nie stać :-) jest wiele dobrych twarzy z poza elity więc proponuje tą drogą.

Jarek8877

Nikokolaj Coster-Waldau. Trochę za piękny ale jakby go odpowiednio ucharakteryzować to miodzio…. No i ma doświadczenie w tego typu filmach :P

ocenił(a) serial na 8
TopsyKaiser

Mi też on by pasował. Długie włosy, siwa farba, szpetna blizna.... no i ma swój urok.

Jarek8877

Mads Mikkelsen !

Jarek8877

Ja tak widzę w roli Geralta Eryka Lubosa. Jak zobaczyłem spot na 600 bitwy pod Grunwaldem to od tej pory jest to mój NR 1
Dla przypomnienia https://www.youtube.com/watch?v=vpR_Ckg3q6s

ocenił(a) serial na 7
Jarek8877

Tylko i wyłacznie Jason Statham... byłby genialnym Wiedźminem!