PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724464}

Wiedźmin

The Witcher
2019 -
7,0 196 tys. ocen
7,0 10 1 195533
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Jak lubię Żebrowskiego tak nie mogłem go ścierpieć jako Geralta. Jakie są wasze typy na nowego
wiedźmina? Tak sobie myślę że gdyby Linda był odrobinę młodszy...:)

ocenił(a) serial na 5
matlas

MOJA OSTATECZNA I PRZEMYŚLANA WYMARZONA OBSADA !!!!

Geralt: Russel Crowe jakby schudł i to mimo wieku... Jeśli nie on to kolejnym idealnym kandydatem byłby dla mnie chyba Jason Momoa ;-) http://www.filmweb.pl/person/Jason+Momoa-140909

Z Polaków: Marek Bukowski, Marcin Dorociński, Tomasz Kot, Piotr Stramowski (Majami z nowych części "Pitbulla") albo młody Mirosław Baka bo Geralt ma być przede wszystkim męski !!!

Jaskier: Maciej Stuhr ( tak jak w książce blondyn i z komediowym talentem) z zagranicznej jakby się nie trzymać książki Antonio Banderas albo Robert Downey Jr.

Yennefer: Magdalena Cielecka w peruce albo Natalie Dormer.

Triss musiałbym się zastanowić

Ciri: Michalina Łabacz ("Wołyń") albo Zofia Wichłacz ("Miasto 44")

Leo Bonhart: Tu mam 2 kandydatów.... Sam Elliot http://www.filmweb.pl/person/Sam+Elliott-2645 albo Shaun Johnston.

Zoltan: Ponownie jak w filmie i grze Jarosław Boberek albo John Rhys-Davies (ten 2 może być też Yarpenem).

Vesemir: Marian Dziędziel, Sean Connery, Anthony Hopkins, Christopher Lee jakby żył albo nie wiem czemu ale widziałbym w tej roli jakiegoś azjatyckiego aktora w podeszłym wieku.

Lambert i Eskel : ?

Foltest: Jakiś przystojny mniej znany aktor.

ocenił(a) serial na 3
Bondman

Piotr Stramowski myślę by się nadawał.

ocenił(a) serial na 5
kazach

Byłaby to fajna odskocznia od nowych "Pitbulli". Ma coś fizycznie z postury podobnego do Geralta z gier (Mimo iż wiem że ma być to ekranizacja książek, które były wiele lat wcześniej !!!) Marcin Dorociński niby też byłby niezły ale nie ma jeszcze tego czegoś pomimo iż lubię go jako aktora. Chętnie zobaczyłbym jak Tomasz Kot by to zagrał. Potrafię sobie go wyobrazić ucharakteryzowanego na Wiedźmina z białymi włosami. W dodatku jest wysoki a o ile pamiętam w jednym z fragmentów książek wysoki wzrost Geralta jest podkreślany. No i jeszcze jak by przypakował. Boję się tylko żeby nie przesadził z wczuwaniem się w rolę jak to zrobił moim zdaniem grając Klossa, choć nie wiadomo na ile była to jego wina.

Jarek8877

Paul Bettany - 1. wysoki, 2. naturalny blondyn, 3. dobry w rolach kostiumowych.