Wiedźmin

The Witcher
2019 -
6,9 203 tys. ocen
6,9 10 1 203351
5,4 50 krytyków
Wiedźmin
powrót do forum serialu Wiedźmin

Ja czegoś nie rozumiem czy aktorzy , którzy grali "rodzinę ciri" w odcinku 4 wcielili się w inne " królestwo" ?? które zresztą ma za córkę wyrośniętą ciri,,,, tzn jakąs papine.,,,, o co kaman ??? Sam jeż jest spoko :D

ocenił(a) serial na 7
whiteraven001

Eeeeeee....

Chodzi Ci o Eista Tuirseacha? Tak - mąż Calanthe pochodzi z innego królestwa. Skellige. Razem ze swymi rodakami przybył na uroczystość aby starać się o rękę Pavetty dla swego siostrzeńca - Cracha.

Po tym jak wziął za mąż Calanthe został "dziadkiem" Cirii.

Martin von Carstein

Przecież oni zginęli w 1 odcinku w czasie najazdu na zamek......... Pavette gra ta sama aktorka która gra Ciri czy to jakieś siostry :D ?

whiteraven001

To jest inna linia czasowa :) Odcinek 4 dotyczy wydarzeń jeszcze zanim urodziła się Ciri. Pavetta to jej matka.

ocenił(a) serial na 8
whiteraven001

To jest problem tego filmu, większość ludzi nie łapie i nie załapie, że film dzieje się w trzech liniach czasowych, które do tego "biegną" innym tempem.

ocenił(a) serial na 7
whiteraven001

Tak właśnie wygląda adaptacja Netflixa, którą niektórzy ludzie tak gorąco bronią. Jest cholernie chaotyczna i widz bez znajomości książki może się w niej nie połapać.
Pavetta miała coś ok. 15 lat w czasie zaręczyn więc stąd podobieństwo do Cirii, jej córki. Szturm na zamek ma miejsce 12 lat po ślubie Pavetty z Dunym (jeżomordym).

Martin von Carstein

No też mnie dziwi ten zabieg. Ja sam miałem problem, a Sage znam dosyć dobrze. Niby zgrabnie te linie łączą się w ostatnim odcinku, ale też bez szału.

Martin von Carstein

Haha więc tak Gerald został połączony z Ciri :D Ja ogólnie wszystkie postacie kojarzę ale taki powrót do przeszłości mnie zmylił. Jeszcze zachowanie tego narzeczonego królowej, po prostu gość z charakterem a nie leszcz z 1 odcinka.