"Polska i Litwa atakuje Ukrainę, po czym Rosja kontratakuje, ale po roku przegrywa zostawiając część Ukrainy w polskich rękach"
To jest CAŁA informacja o wojnie polsko-bolszewickiej, jednej z decydujących o XX wieku. Ergo, za takie amatorskie podejście, również bolesne dla mnie nie jestem w stanie dać więcej niż 1 - bo to jest nieporozumienie, nie dokument. To jest jedyny wypadek, kiedy daję ocenę całemu cyklowi za jedną wpadkę. Ale taka wpadka jest dla mnie nie do zrozumienia.
Dodam również, że wspomina się wcześniej, że niepodległość "otrzymaliśmy", co jest oczywistą nieprawdą.
Nie mogę dziwnym trafem zatwierdzić zmian w poście, więc postuję tutaj poprawioną wersję:
"Polska i Litwa atakuje Ukrainę, po czym Rosja kontratakuje, ale po roku przegrywa zostawiając część Ukrainy w polskich rękach"
To jest CAŁA informacja o wojnie polsko-bolszewickiej, jednej z decydujących o XX wieku. Ergo, za takie amatorskie podejście, również bolesne dla mnie osobiście nie jestem w stanie dać więcej niż 1 - bo to jest nieporozumienie, nie dokument. To jest jedyny wypadek, kiedy daję ocenę całemu cyklowi za jedną wpadkę. Ale taka wpadka jest dla mnie nie do zrozumienia.
Dziwi użycie zwrotów "Litwa", "Ukraina", "Rosja", które jest w każdym wypadku błędne. Wcześniej podaje się, że zachodni alianci walczyli razem z BIAŁYMI przeciwko CZERWONYM, zaś naszą wojnę nie wiedzieć czemu nazywa się wojną przeciwko Ukrainie i Rosji? Na dodatek razem z Litwą??
Dziwi ignorancja.
Dodam również, że wspomina się wcześniej, że niepodległość "otrzymaliśmy", co jest oczywistą nieprawdą.
Cały Zachód, który nas zdradzaj na każdym kroku, także wojennym, przesiąknięty jest lewacką ideologią. Tego też uczą, no i mamy kolejne pokolenia matołów, nieraz z tytułami profesorskimi.