Wielkie kłamstewka

Big Little Lies
2017 - 2019
8,1 99 tys. ocen
8,1 10 1 99427
8,3 50 krytyków
Wielkie kłamstewka
powrót do forum serialu Wielkie kłamstewka

1 sezon to cała książka Liane Moriarty. Mam nadzieję że w 2 sezonie scenarzyści popiszą się swoimi twórczymi zdolnościami. Liczę też że Meryl Streep będzie arcyzołzą jako mamusia Perry'ego i da nam piękny obraz skąd synek wyniósł taki charakterek. :)

Repulsion

A kiedy ma być 2gi sezon?

ameliowa

10 czerwca ma być premiera na HBO

Nasari

To już za chwilę:) Dzięki!

ocenił(a) serial na 7
ameliowa

Pierwszy odcinek 2 sezonu dostępny już na HBO Go.

Feratu_Zendi

Super!:) wrócę z działki to zabiorę się za oglądanie;)

Repulsion

Sam początek pierwszego odcinka drugiego sezonu również w napisach jest podkreślone, że na podstawie książki. Napisała ta Pani jakąś inną z tymi bohaterkami? Pytam, bo średnio interesuję się tego typu literaturą.

ocenił(a) serial na 9
perun_6

Pisze na motywach

perun_6

Spoiler! Spoiler! Spoiler! mam wrażenie, że okaże się, że Jane niekoniecznie mówiła całą prawdę na temat gwałtu i tego co zrobił Perry...

użytkownik usunięty
Justka1985_filmweb

To by się działo.. :)

jakas taka w S01e01 byla dziwnie szczesliwa, no i ta rozmowa z zona Perrego...

użytkownik usunięty
Justka1985_filmweb

Mi też ta rozmowa wydała się dziwna.

Ona w ogóle dziwnie się zachowywała. Jak latała szczęśliwa po plaży, itd. Trochę dziwne... A ta rozmowa to już w ogóle. A serial oparty tylko na wątku ew. odpowiedzialności za zepchniecie Perrego bylby troche nudnawy :P

ocenił(a) serial na 8
perun_6

Tak. Liane napisała ciąg dalszy Wielkich Klamstewek co posłużyło za bazę dla sezonu 2. Postać Mary Louis Wright pisała stricte z myślą o Meryl Streep.

tomb2525

Dzięki za rzeczowe info. Pozdrawiam.

tomb2525

Jak się nazywa ta książka? Nie widzę w jej twórczości żadnej kontynuacji.

ocenił(a) serial na 8
FKB

Bo ten materiał nigdy nie został opublikowany. Moriarty napisała ciąg dalszy stricte z myślą o sezonie drugim, jednak nigdy nie miała planów na wydanie tego.