Wielkie kłamstewka

Big Little Lies
2017 - 2019
8,1 99 tys. ocen
8,1 10 1 99427
8,3 50 krytyków
Wielkie kłamstewka
powrót do forum serialu Wielkie kłamstewka

Bonnie

ocenił(a) serial na 7

Czytałam gdzieś, że historia Bonnie względem tego co było w książce, została pominięta. Biorąc pod uwagę jak zakończył się 1 sezon, to chyba powinni poświęcić tej postaci więcej uwagi, bo gdzie tu związek przyczynowo-skutkowy.
Fakt, facet zachowywał się agresywnie, ale nie pokazali nam żadnego konkretnego powodu dla którego akurat to ona miałaby go zabić, nie rozumiem dlaczego to pominięto. Mam nadzieję że w 2 sezonie będzie jej więcej, 1 odcinek na szczęście na to wskazuje.

użytkownik usunięty
Ewelinaa_

Już w 1 sezonie podczas rozmowy Bonniez Eden na siłowni ( nie pamiętam który to odcinek) ona powiedziała coś takiego, że "każdy ma jakiś bagaż". Domyślam się, że to ma jakiś związek. Może celowo w 1 sezonie ten wątek pominięto, aby móc to rozwinąć w kolejnym sezonie. Mam nadzieję, bo to ciekawa postać.

ocenił(a) serial na 9
Ewelinaa_

Możliwe, że wątek zostanie pociągnięty w drugim sezonie. Z książki wiadomo, że Bonnie wychowywała się w rodzinie, w której ojciec był agresorem i stosował przemoc. W pierwszym sezonie pojawiła się jedynie lekka wzmianka sugerująca jej przeszłość - "Wszyscy nosimy jakiś bagaż" oraz zamyślone spojrzenia, gdy widziała jak Perry szarpie Celeste.

Ewelinaa_

przecież to aż nazbyt oczywiste, że przeszłość Bonnie tak samo jak jej postać ogólnie zostanie bardziej rozwinięta w sezonie 2... oprócz tego co już wcześniej zostało wspomniane, w jednym z odcinków widzimy przez krótki moment we wspomnieniach zamyślonej Bonnie jak ktoś ładuje broń palną - co pozwala myśleć, że pochodzi z bardziej dysfunkcyjnej rodziny niż można by zakładać oraz że jej ojciec musiał być bardzo niebezpieczny.