Wielkie kłamstewka

Big Little Lies
2017 - 2019
8,1 99 tys. ocen
8,1 10 1 99427
8,3 50 krytyków
Wielkie kłamstewka
powrót do forum serialu Wielkie kłamstewka

odcinek finałowy

ocenił(a) serial na 8

Jakie wrażenia po ostatnim odcinku? Ksiązki nie czytałam, dlatego jestem zaskoczona. Chociaż niektóre wątki się domyślałam np. o ojcu Ziggiego. Czy są jakieś informacje, czy będzie kontynuacja, czy zaprzestali na jednym sezonie?

ocenił(a) serial na 9
beata_dz

Książki nie czytałam ale było tak jak się spodziewałam, żadnego zaskoczenia dla mnie, żadnego plot twistu ale też chyba nie o to chodziło, bardziej o uczucia emocje i relacje bohaterów tego serialu to one były na pierwszym miejscu. Serial fantastyczny chciałabym zobaczyć kolejny sezon pod warunkiem żeby nie stracił na jakości : )

ocenił(a) serial na 9
beata_dz

Też jestem zaskoczona zakończeniem... Osobiście myślałam, że to któraś z Pań będzie ofiarą.
Ale szczerze powiedziawszy, nie wiem, może nie mam serca, ale ulżyło mi, jak to Perry został zabity. Pomyślałam sobie, że wreszcie Celeste będzie miała spokój, że w końcu ułoży sobie normalnie życie ze swoimi synami, że będzie bezpieczna.
Wątek Celeste i Perry'ego był moim ulubionym, dzięki temu, jak Kidman i Skarsgård rewelacyjnie zagrali swoje role i też dlatego, jak pokazano ich trudną, dziwną relację.

I z tego, co wiem, to nie będzie kontynuacji.
HBO reklamowało to jako mini serial, czyli jedno sezonowy.

ocenił(a) serial na 9
beata_dz

wielkie zaskoczenie dla zwęszających wszędzie plot-twista! :D

ocenił(a) serial na 9
beata_dz

To, kim będzie ofiara nie zaskoczyło mnie, ale nie spodziewałam się zupełnie tego, kto okaże się zabójcą. Przeczytałam w tym tygodniu książkę, bo nie mogłam doczekać się zakończenia, więc oglądałam finał, wiedząc, jak potoczą się wypadki. W porównaniu do powieści wypadł jednak słabo. Podobnie jak wątek Jane i Toma. W książce ich relacja przedstawiona została w o wiele bardziej ciekawy i uroczy sposób. Ogromnym plusem była jednak ostatnia scena ukazująca pięć bohaterek z dziećmi na plaży. W połączeniu z muzyką zrobiła na mnie duże wrażenie.

ocenił(a) serial na 8
beata_dz

Kontynuacji podobno nie będzie, bo jest to zamknięta historia, ale Whiterspoon i Kidman biorą się za kolejną produkcję. Czekam :)