Siemka, chodzi o 5 odcinek: Gdy Jarl napada na ragnara i ten musi uciekać. Dlaczego JArl torturował brata ragnara, Rollo? Wiem, że Rollo ochronił brata na "sądzie" i jarl nie mógł Ragnara zabić. Podczas wesela córki Jarla, Jarl i niezaproszony Rollo o czyś gadali (kto mi powie o czym, bo reszta rodziny wtedy mi zagłuszyła)
Czy Was to nie wnerwia?? Ragnar który dopiero co zabił kolegów tego mnicha, a go ciągnoł jak zbója za łeb.......a tu......ten mnich rzuca sie do wody za swoim oprawcą..XD. JA to an jego miejscu tym dzieciom Ragnara gardła poderżnoł i spalił gospodarstwo i sam się zabił w obawie przed nim.......a ten rzuca sie za nim do wody...LOL
Jaki jest sens wybijać rodzinę, by samemu się zabić ze strachu ? Gdyby tylko spróbował uciec, to co miałby dalej zrobić ? sam, w obcym kraju daleko od domu, wcześniej czy później skończył by z toporem między oczami. Nie ratując życia Ragnarowi, skończył by tak samo (patrz wyżej) co by nie mówić, to od chwili napaści na klasztor, Ragnar był jedyną osobą która go traktowała dobrze. Tak więc dorośnij.
ale żeby rzucać się w wodę za swoim oprawcą????
ps. ten syn Ragnara fajnie szydzi z mnicha.
A właśnie mnie Bjorn strasznie wnerwia, nie lubię go, zwłaszcza za te głupie docinki do Athelstana.
Zgadzam się w zupełności... Bjorn zachowuje się jakby mu zrobili pranie mózgu ;/ Nie wiem, czy się ze mną zgadzacie, czy nie ale dla mnie zachowuje się trochę jak psychopata...
Jesteś mnichem, kochasz Boga nad życie bo poświęciłeś mu swoje życie. Gorliwie wierzysz w 10 przykazań, postępujesz tak jak biblia nakazuje tzn. nie zabijaj, okaż miłosierdzie, o zycie ludzkie trzeba dbać, nie żyć w zemście i nie mścić się na oprawcach.
Być może to wszystko wyjaśni...
Muszę jednak przyznać, że go trochę polubiłam w ostatnim odcinku, kiedy tak zareagował na to, co robi jego ojciec.
Pod tym względem dobry chłopak :) Tak ma być!
NIE dla zdrady.
Zgadzam się. Zapewne trefiłby pod niewolę jeszcze gorszych ludzi. A Ragnar jest dla niego przynajmniej dobry...
Jarl torturował Rollo, bo chciał się dowiedzieć czy Ragnar żyje i gdzie jest...
+oznacz temat jako spoiler...
A na weselu rozmawiali o tym, że Jarl'owi zajmie trochę czasu by zaufać Rollo na nowo(po tym, jak w sądzie powiedział prawdę). I oczywiście Jarl wypytywał o informacje na temat Ragnara.