PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98877}

Wirtualna Lain

Serial Experiments Lain
1998
8,0 5,4 tys. ocen
8,0 10 1 5397
9,0 2 krytyków
Wirtualna Lain
powrót do forum serialu Wirtualna Lain

jest...

ocenił(a) serial na 9

....to arcydzieło anime!

ocenił(a) serial na 10
washack

Zgadzam się :) Twórcy stworzyli dzieło tak inteligentne i głębokie, że po kilkunastu latach od premiery jest nadal doskonale aktualne. A przemyślenia do jakich zmusza... Niewiele jest seriali które każdy rozumie na swój sposób. Niewiele jest tak cholernie mądrych. Polecam każdemu :)

ocenił(a) serial na 9
washack

Ja również zgadzam się z kolegą. Mam zamiar wrócić do starych czasów i obejrzeć ponownie tę serię ponownie... :-)
Podejrzewam, że większość osób (szczególnie nie mających wcześniej styczności z anime) po obejrzeniu Lain stwierdziłoby, że nie ma się czym zachwycać, bo zapewne nie potrafili by zrozumieć w nim większości kwestii, które pojawiają się tam często nie-wprost, ale ja stawiam go bardzo wysoko na półce z ulubionymi pozycjami i uważam, że ma ogromne przesłanie dla nas - ludzi.

ocenił(a) serial na 9
dziekan_tek

Cieszę się, że koledzy myślą podobnie! Muszę jednak zaznaczyć, że nie jestem wielkim znawcą anime, od czasu do czasu coś tam obejrzę, ale jakoś tak dobrze trafiam, że większość rzeczy to filmy wybitne, bez względu na to, czy to anime, czy nie...po prostu wielkie kino!

ocenił(a) serial na 3
dziekan_tek

To dla mnie jest chyba zbyt inteligentne i głębokie, bo nie rozumiem, czym tu się zachwycać, chociaż miałam wcześniej styczność z anime.