Wie ktoś kiedy będzie bo już normalnie nie mogę wytrzymać. Jestem taki ciekawy tech wszystkich wątków:brata Stana,ciemności zapowiadanych przez Billa,ujawnienia autora dzienników i kolejnych podróży w czasie :p. Widziałem na youtube filmik z różnymi zdjęciami ale większość to pewnie fan arty niestety :/. A wy jak myślicie co będzie w drugim sezonie?
Ooooo! Taking Over Mighnight!
Ta piosenka na zawsze zostanie w mojej głowie.
Co tu dużo mówić, drugi sezon Gravity Falls jest dziwniejszy, mroczniejszy i bardziej epicki od pierwszego. Dziwię czemu ma ocenę "TV-Y7" :D (dla dzieci od lat 7)
http://www.animetoon.tv/gravity-falls-season-2-episode-1 - Odcinek 1 "Scary-oke"
http://www.animetoon.tv/gravity-falls-season-2-episode-2 - Odcinek 2 "Into the Bunker"
Przede wszystkim nowe odcinki mają ten niesamowity klimat,a zwłaszcza 1 odc. Co ciekawe większość materiału ze zwiastunów to kadry z 1 lub 2 odc. A stwory na plakacie to jednak nie potwory z innego wymiaru tak jak myśleliśmy :D.
Szkoda że w 2 odc. nie ujawniono tożsamości autora ksiąg(przez chwilę uwierzyłem że to ten stwór napisał księgę :D) ale może to i lepiej nie można wszystkiego nakłaść od razu.
PS.Jestem ciekawy jak wykorzystają laptopa zdobytego w 2 odc.
Ten laptop pewnie będzie dość ważny w tym sezonie. Na zwiastunach widzieliśmy jak Dipper używa go. A w innej scenie jak trzyma go na dachu w nocy jak Bill się pojawia.
Można prosić o link do zwiastuna, na którym pojawia się Bill? Bo nie kojarzę tego filmiku akurat. Trzeba przyznać, że twórcy mają naprawdę kapitalne pomysły
już oglądałem bardzo ciekawe a przedewszystkim co nowego kryje dziennik dipera pod światłem i laptop!
Hmm drugi odcinek jest bardzo ciekawy. Zastanawiam się czy jakby ten potwór polizał kartę z billem. To by się w niego zmienił. No i ten hmm symbol z końca odcinka, który także był w tym bunkrze :)
dużo tych tajemnic i trochę za dużo jak dla mnie. Gravity Falls zawsze lubiłem za to, że odcinki były głupawe ale gdzieś w tle były jakieś tajemnice. A teraz jakieś to za bardzo oczywiste. Oby wrócili do tej "normalności"
Po tym drugim odcinku drugiego sezonu jestem prawie w 100% pewien, że pokój w grocie tajemnic (nie ten za automatem tylko ten, który znalazł Soos). Należał do autora dzienników (prawdopodobnie do starego wariata, którego imienia nie mogę zapamiętać). Twierdzę tak dlatego, bo w bunkrze jedna rzecz była oznaczona jako eksperyment 210. A jak wiadomo w całym pokoju z groty jest sporo podobnych oznaczeń eksperymentów.