PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625092}

Wodogrzmoty Małe

Gravity Falls
2012 - 2016
8,3 26 tys. ocen
8,3 10 1 26229
8,0 8 krytyków
Wodogrzmoty Małe
powrót do forum serialu Wodogrzmoty Małe

Drugi sezon?

ocenił(a) serial na 10

Wie ktoś kiedy będzie bo już normalnie nie mogę wytrzymać. Jestem taki ciekawy tech wszystkich wątków:brata Stana,ciemności zapowiadanych przez Billa,ujawnienia autora dzienników i kolejnych podróży w czasie :p. Widziałem na youtube filmik z różnymi zdjęciami ale większość to pewnie fan arty niestety :/. A wy jak myślicie co będzie w drugim sezonie?

ocenił(a) serial na 10
jiraya12

I strona :D http://www.animetoon.tv/gravity-falls

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Ooooo! Taking Over Mighnight!
Ta piosenka na zawsze zostanie w mojej głowie.

Co tu dużo mówić, drugi sezon Gravity Falls jest dziwniejszy, mroczniejszy i bardziej epicki od pierwszego. Dziwię czemu ma ocenę "TV-Y7" :D (dla dzieci od lat 7)
http://www.animetoon.tv/gravity-falls-season-2-episode-1 - Odcinek 1 "Scary-oke"
http://www.animetoon.tv/gravity-falls-season-2-episode-2 - Odcinek 2 "Into the Bunker"

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Przede wszystkim nowe odcinki mają ten niesamowity klimat,a zwłaszcza 1 odc. Co ciekawe większość materiału ze zwiastunów to kadry z 1 lub 2 odc. A stwory na plakacie to jednak nie potwory z innego wymiaru tak jak myśleliśmy :D.

Szkoda że w 2 odc. nie ujawniono tożsamości autora ksiąg(przez chwilę uwierzyłem że to ten stwór napisał księgę :D) ale może to i lepiej nie można wszystkiego nakłaść od razu.

PS.Jestem ciekawy jak wykorzystają laptopa zdobytego w 2 odc.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Ten laptop pewnie będzie dość ważny w tym sezonie. Na zwiastunach widzieliśmy jak Dipper używa go. A w innej scenie jak trzyma go na dachu w nocy jak Bill się pojawia.

TheMike

Można prosić o link do zwiastuna, na którym pojawia się Bill? Bo nie kojarzę tego filmiku akurat. Trzeba przyznać, że twórcy mają naprawdę kapitalne pomysły

TheMike

Ok, już mam, zapowiada się ciekawie

ocenił(a) serial na 10
TheMike

już oglądałem bardzo ciekawe a przedewszystkim co nowego kryje dziennik dipera pod światłem i laptop!

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Hmm drugi odcinek jest bardzo ciekawy. Zastanawiam się czy jakby ten potwór polizał kartę z billem. To by się w niego zmienił. No i ten hmm symbol z końca odcinka, który także był w tym bunkrze :)

jiraya12

dużo tych tajemnic i trochę za dużo jak dla mnie. Gravity Falls zawsze lubiłem za to, że odcinki były głupawe ale gdzieś w tle były jakieś tajemnice. A teraz jakieś to za bardzo oczywiste. Oby wrócili do tej "normalności"

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Po tym drugim odcinku drugiego sezonu jestem prawie w 100% pewien, że pokój w grocie tajemnic (nie ten za automatem tylko ten, który znalazł Soos). Należał do autora dzienników (prawdopodobnie do starego wariata, którego imienia nie mogę zapamiętać). Twierdzę tak dlatego, bo w bunkrze jedna rzecz była oznaczona jako eksperyment 210. A jak wiadomo w całym pokoju z groty jest sporo podobnych oznaczeń eksperymentów.