PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625092}

Wodogrzmoty Małe

Gravity Falls
2012 - 2016
8,3 26 tys. ocen
8,3 10 1 26037
8,0 8 krytyków
Wodogrzmoty Małe
powrót do forum serialu Wodogrzmoty Małe

Stworzyłem ten temat by w nim umieścić wszystko co wiemy na temat Gravity Falls. Czyli informacje o książkach, autorze tych książek, maszynie Stana, dziwnych wydarzeniach z odcinków, i innych teoriach spiskowych itp, aż uzyskamy odpowiedzi na wszystkie nurtujące nas pytania.

Czyli wrzucajcie tu wszystkie ciekawe link (mogą też być filmiki) i informacje, i piszcie co o nich sądzicie. (sory za powtórzenie) aż uzyskamy jednolitą teorie gravity falls.
A potem zobaczymy czy jest poprawna z tą serialową teorią.

PS. Ale nie piszcie zbyt długich i ogólnych wypowiedzi, bo większości a przynajmniej mnie nie chce się ich czytać. szczególnie kiedy jeden temat ma ponad 100 postów.

ocenił(a) serial na 10
nieznajomy43

http://thegravityfallsintrigue.tumblr.com/post/58899265954/tigerblack62-gf-the-s lenders-forest-by Znalazłem takie ciekawe zdjęcie w necie :).

ocenił(a) serial na 9
filmyija

Ciekawe. patrząc na "twój" oraz ten link http://i.imgur.com/a40Whi7.jpg http://mystery-shack.com/showthread.php?tid=1010 można pomyśleć, że Stan i Stary dziwak (nie pamiętam jak się nazywa) mogą być spokrewnieni. na dodatek jeden z dzieciaków ma takie same okulary jakie widzimy w odcinku Carpet Diem.

ocenił(a) serial na 10
nieznajomy43

Wież nie wiem czy czytałeś inne teorie ale na tym zdjęciu ewidentnie jest brat Stana ponieważ Stan musi go mieć ponieważ jest bratem dziadka bliźniaków czyli takim prawujkiem. Natomiast w 9 odc kiedy Dipper i Mejbel przenoszą się w czasie trafiają na chwile do Chaty ale bez znaków itp. i tam na chwile pojawia się postać w tych właśnie okularach więc patrząc na to i kilka innych mniejszych lub większych szczegółów to możemy być pewni że Stan ma brata ,a ten chłopak na obrazku to właśnie on.

PS.Na początku też myślałem że Stan jest z nim spokrewniony ale przeanalizowałem to sobie i uznałem to za mało prawdopodobne ale kto wie :).

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Akurat to zdjęcie jest fanartem. Ale faktycznie tak mogliby wyglądać bliźniaki Pines w młodości. (Stan na pewno)
Nie chcę mi się wypisywać wszystkich moich teorii i spostrzeżeń tutaj, już się rozpisałem w innych wątkach xD
Ale już powiem w skrócie: Patrząc na dziennik i stronę o Billu mozna przypuszczać że autor go wywołał w przeszłości. Bill udawał miłego, aby wykorzystać go do swoich planów. Ten się dowiedział, więc Bill wykasował mu pamięć torturując go psychicznie wchodząc do jego mózgu. Pytanie tylko: Kto pokonał Billa?

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Dodatkowo, pewien mądry człowiek w internecie, zauważył, że : podczas retrospekcji Stanka w odcinku Dreamscapers, gdy się bije (prawdopodobnie z dziadkiem Gideona), na widowni siedzi identyczny chłopiec, co Stan. Ma takie same "nauszniki", koszulkę, buty spodnie i włosy. A więc na pewno brat bliźniak Stanley :)

ocenił(a) serial na 10
nieznajomy43

Nie chcę spamować moim przydługim materiałem, ale uważam, że jest ciekawy. Pisałam też o niej na innych stronach. Istnieje wiele teorii co do Wodogrzmotów Małych, lecz moja brzmi następująco : dziadek Gideona (załóżmy, że ma na imię Gordon)oraz Stanek Pines byli najlepszymi przyjaciółmi. Spędzali ze sobą dużo czasu, mówili obie o wszystkim i ogólnie się lubili. Ojciec Stanka, stary McGucket (myślę tak, ponieważ w odcinku o potworze z jeziora stary dziwak mówił do Stana, że ma "purchawkowy nos". Stanek był tym wyraźnie zaniepokojony, jakby chciał coś ukryć... McGucket ma jednak taki sam nos. Dodatkowo, stary dziwak mówił, że nawet własny syn mu nie wierzy. Lecz skąd mamy mieć pewność, że mówił ono tym policjancie, a nie o Stanku? Imienia policjanta nie wymienił. Twierdził, że własny syn się go wstydzi) badał okoliczne dziwactwa i spisywał je w 3 księgach. Lecz jakiś czas później, uświadomił sobie, że jest już za stary, aby nadal się tym zajmować. Postanowił opowiedzieć o wszystkim synowi; nie wiedział jednak, czy wtajemniczyć inteligentnego Stanka czy może jego brata (!) bliźniaka (nazwijmy go Staszek). W końcu zdecydował się, a wybór padł na Stanka. Lecz Gordon nie był taki głupi; czuł, że coś się święci.. Zauważył, że jego przyjaciel ostatnio bardzo dziwnie się zachowuje. Postanowił dowiedzieć się, o co chodzi... Gdy Mc (każdy wie o kogo chodzi) chciał już oddać księgi Stanowi, Gordon (niezauważony przez nikogo) zakradł się do Groty Tajemnic i ukradł księgę nr.2. W tej księdze nie pisało, że pod żadnym pozorem nie wolno wzywać Billa. Mc napisał o tym dopiero w księdze nr3, bo miał już niegdyś do czynienia z Billem... Gordon nie chciał, aby przyjacielowi stało się coś złego. Nie mógł jednak przewidzieć, jak daleko sprawy zajdą...
Wezwał jednak Billa i rozkazał mu, aby dowiedział się, co Stanek kombinuje. Lecz Bill, jak na krętacza przystało, zamiast wykonać polecenie, postanowił zemścić się na Pines'ach.. Gdy Mc opowiadał Stankowi o każdej z ksiąg (i zdradził, co znajduje się za automatem), wkroczył Bill. Otworzył on portal między wymiarowy i powiedział, że Gordon go tu przysłał. Stanka krew zalewała wewnętrznie. I już Bill chciał wrzucić Mc'a, gdy dzielny Staszek "skoczył na pomoc ojcu" i sam wpadł do portalu ratując ojca... W tym czasie przerażony Stanek porwał księgę nr.3 i pobiegł z nią do lasu. Dopisał do niej te cytaty : "Nikomu nie można ufać" (był wściekły na Gordona) oraz "Muszę ją schować, zanim ON ją znajdzie ! Schował więc Stanek księgę w bezpiecznym miejscu, lecz gdy wrócił do domu, brata już nie było... Zastał na podłodze półprzytomnego ojca. Udało się go uratować, ale stracił on większość pamięci, a część mu została. Został więc miejscowym dziwakiem, a Stan się go wyparł. Najgorsze było jednak to, że stracił przyjaciela. Bill, bowiem, gdy wrócił do Gordona, powiedział mu, że "Stanek chciał się go pozbyć", czym na zawsze skłócił 2 zaprzyjaźnione rody. Lecz trójkąt był zadowolony, gdyż część zemsty się dokonała; po drugą część wróci później. Stan przez wiele lat szukał brata na próżno. Księgę nr.1 ukrył w pomieszczeniu za automatem, a po jakimś czasie, gdzie ukrył 3 zapomniał... Podczas poszukiwań do księgi nr.1 dopisał "możliwe drogi", "trasy" czy coś w tym stylu. Pokój Staszka (ten z eksperymentem 73) zamknął na klucz; zbyt mu przypominał brata. Później działo się to, co w kreskówce. Taka jest moja teoria :)

gravityfalls123

Ale przecież Stanek sam szukał ksiąg, co widać w ostatnim wyemitowanym odcinku, gdy mówił coś w stylu "Wreszcie są wszystkie 3". I nie wydawało mi się to takie "Wreszcie" jakby znalazł coś swojego, co zgubił, tylko jakby znalazł coś, na czym mu zależało.

gravityfalls123

A więc twierdzę, że to nie on schował księgi, tylko Mc.

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Ale Stan NA PEWNO jest synem Mc'a. Świadczy o tym fakt, że w odcinku "Bottomles Pitt", podczas opowieści Dippera, gdy panowie mówią Stankowi, że wygrał, a ten ich ignoruje, mówią, że "w takim razie nagroda przechodzi do okolicznego świra - starego McGucketa". Na jakiej podstawie przechodzi ona do niego? Dlaczego? Dlatego, że Mc jest jego ojcem :)

gravityfalls123

Też sądzę, że on jest jego ojcem, ale chodziło mi o to, że to raczej Mc schował księgi, a nie Stan. A w tym odcinku mogło też chodzić o to, że jest pierwszą osobą, jaką zobaczyli ;D

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Może i tak, ale w Gravity Falls mieszka wielu ludzi, nie sądzę, aby Mc był akurat tą "przypadkową" osobą... ;)

gravityfalls123

Ale wtedy akurat przechodził i dlatego.O ile mnie pamięć nie myli ;D

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Przypadek ? Nie sądzę :D

gravityfalls123

Ale czekaj, obejrzałem wczoraj odcinek, w którym było pokazane wspomnienie Stana o ojcu. Jakoś nie był on szczególnie podobny do Mc ;D No chyba, że wygląd jest spawką Billa.

ocenił(a) serial na 9
Sebek7771

Mi się zdajęże księgi tak naprawdę schował brat Stana, czyli Stanley, który je schował przed Billem, i Stan próbuje go odnaleźć bo Bill przenióśł go do innego wymiaru, do czego potrzebna jest Stanowi maszyna.

lisek696

Stanley, Stanley... Coś kojarzę xd To imię było w serialu, tak? W ogóle było mówione, że Stan ma brata?

ocenił(a) serial na 9
Sebek7771

To tylko teorie że Stan ma brata.