PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624596}
2,8 2,2 tys. ocen
2,8 10 1 2238
Wszyscy kochają Romana
powrót do forum serialu Wszyscy kochają Romana

Nie taki zły

użytkownik usunięty

Niektórzy ludzie lubią wyolbrzymiać sytuację, ale mi ten serial nawet się podoba. Zdjeli go z anteny, a wiele seriali jest gorszych: Na wspólnej, Klan, Plebania, M jak Miłość, Pierwsza miłość, Barwy szczęścia, na dobre i na złe - ile można na to patrzeć. Najbardziej podobają mi się seriale, które trwają nie dłużej niż 3 lata a nie takie tasiemce jedyny wyjątek to świat wg kiepskich - to serial do którego mam sentyment nawet za innego reżysera.Co prawda ani troche nie życiowy, ale mnie bawi. Oczywiście to tylko moja ocena tego serialu.

ocenił(a) serial na 1

Twoja ocena wynika z niechęci do tasiemców. Ja oceniam ten "serial" przez pryzmat ogromu niezrozumienia fenomenu Raymonda, bo pozostałe elementy - skład węgla i papy jeżeli chodzi o dialogi, fabułe, grę aktorską i całą resztę - to kompletne i całkowite dno. 2,8 to ocena, która jest potwarzą dla innych produkcji posiadających tę ocenę.

Yahoo323

Ta obecna ocena jest zdecydowanie za niska. Myślę, że będzie się poprawiać w miarę emisji serialu. Produkcja jest zupełnie niezła, a niektóre komentarze świadczą, że serial dla polskiego widza może być w odbiorze nie zawsze w pełni zrozumiały.

ocenił(a) serial na 1
gerd_fw

Wypowiedziałeś się w formie odpowiedzi na moją opinię, więc zakładam, że odnosi się właśnie do mojej wypowiedzi. Nie rozumiem jednak w czym mój komentarz miałby świadczyć o tym, że "serial dla polskiego widza może być w odbiorze nie zawsze w pełni zrozumiały". Chcesz tego czy nie, Romana należy postrzegać przez pryzmat Raymonda, z którego zerżnięto (jeżeli się nie mylę) nawet kolejne scenariusze odcinków. Problem w tym, że nie zerżnięto istoty Raymonda, genialnego kontrastu poszczególnych postaci, przerysowując w Romanie w zasadzie każdego z nich.

Yahoo323

Zgadzam się, że pierwowzór ' Wszyscy kochają Raymonda' jest serialem świetnym. Serial jest stworzony i grany w swoistej konwencji, która nie przez wszystkich może być dobrze odczytaną. Polska wersja myślę, próbuje pozostać w tym stylu, jednak trudno oczekiiwać, aby to odtworzyć zupełnie tak samo. Uważam, że polska wersja, czerpiąc z pierwowzoru i zachowując główne zręby konwencji, ma nadany trochę inny, może bardziej swojski charakter i myślę, że jest to zrobione całkiem nieźle. Osobiście uważam, że serial w trakcie emisji kolejnych odcinków będzie zyskiwał coraz liczniejsze grono widzów.

użytkownik usunięty
gerd_fw

moim zdaniem właśnie ta ocena jest za niska, powina mieć przynajmiej 4 i ujdzie.

myślę, że ta ocena będzie w przyszłości nawet w okolicach 6. Dobre rokowania demonstuje też facebook. Kliknęło 'lubię' na serial 'Na wspólnej' po 1548 odcinkach - 8760 osób, a na ' Wszyscy kochają Romana' 2670 osób, po.... 4 odcinkach!!!
Pozdrawiam.