Obejrzałam tylko zapowiedź w telewizji tego serialu i jedna rzecz bardzo rzucila mi sie w oczy - wymuskani, piękni, wygładzeni doszczętnie aktorzy grajacy głównych bohaterów. są tak śliczni, że aż oczy bolą.
Niestety albo stety;) mam te same odczucia plus pokazanie świata ludzi pięknych i bogatych żyjących nie wiadomo z czego ;/
Z pracy a z czego masz cenionego prawnika a prawnicy zarabiają dużo masz modelkę, która dodatkowo jej żoną milionera z arystokratycznej rodziny, właściciela wielkiej firmy wydającej ekskluzywne magazyny, Wojtek skromniejszy malutkie mieszkanie w trattorni szefa, Stefan ma własną firmę budowlaną Leszek i Basia żyją na tle innych skromnie wynajmowane mieszkanie tylko Leszek pracuje oszczędzają na własne w dodatku mały synek ciutkę w fabułę trzeba się wczytać a nie zobaczyć zwiastuny i po tym oceniać nie ma najmniejszego sensu.
no dobra - kasę mają, spoko. w polsce wbrew pozorom wielu ludzi nie narzeka na dobrobyt, ale mi chodzi o to, ze bohaterowie wyglądają jakby ich uroda została poprawiona w ps. moze to magia zwiastunu, nie wiem, serialu póki co nie ogladalam, ale moja pierwsze opinia po zwiastunie: Boże, jacy nieprawdziwie piękni ludzie.
w innych produkcjach ci sami aktorzy wygladaja zwyczajnie, byc moze moje odczucie zmieni się po obejrzeniu 1 odcinka ;)
jedna modelka"=D tyle ze oni wszyscy wygladaja jak modele:-) niby zapowiada sie ciekawei no ale jak bedzie to sie zobaczy
A co, takie grupy ładnych ludzi, przyjaciół w Polsce się nie zdarzają? ;-) Rozejrzcie się po ulicy :-)
Zazdrość u mnie na roku jest dużo ładnych dziewczyn i przystojnych chłopaków tworzą właśnie ładne grupy przyjaciół naprawdę można spotkać wiele ładnych ludzi można w to wierzyć bądź nie są ludzie ładni a są i przeciętni wszędzie nie tylko w serialach aktorzy też ludzie,którzy mają różnych znajomych.
Nie....
Dookoła mnie jest niewiele nawet w miarę ładnych osób. To co to za kierunek, że tyle ładnych ludzi?
Kulturoznawstwo a widać, że masz klapki na oczach w ogóle nie przeszkadza mi że są młodzi i piękni fajna pozytywna energia z nich bije i fajnie się ogląda:)
Ja nie mam nic do ładnych ludzi, czaisz? Tylko piszę, że rzadko kiedy widzę takich ludzi na co dzień jak w tym serialu chociażby. Czy mam klapki na oczach czy nie to się ciesz, że takie nadzwyczajne okazy krążą dookoła ciebie.
Bo ci zylka peknie i zmarnujesz mase czasu jesli w kazdym temacie bedziesz tak zaciekle bronic tej marnej telenoweli.
Mam prawo jej bronić bo lubię ten serial broniłam ludzi w tym momencie a nie serialu ale mam już dosyć tej jałowej dyskusji ja wiem swoje wy też i koniec kropka
To obejrzyj serial, a później go oceniaj. Z Twojego postu wnioskuję, że swoją opinię o tej produkcji opierasz głównie na podstawie obejrzenia zwiastunu czy zapowiedzi serialu. Moim zdaniem to nie wystarczy. Ponadto każdy serial rozkręca się z odcinka na odcinek, a nawet w oparciu o jeden odcinek czy dwa nie da się go obiektywnie ocenić. Pewnie, że pierwsze wrażenie może być negatywne. Jednak może się on też od razu spodobać. Dla mnie serial jest OK...i staje się coraz ciekawszy.
Bo to taki snobistyczno - arystokratyczny serial dla ludzi aspirujących do elit.
Nie udało im się w życiu to chociaż sobie pooglądają młodych, bogatych i ciągle wypoczętych ludzi.
Dialogi w tym serialu są niebywale sztuczne a Lublin w ogóle nie przypomina Lublina.
ło boziu ile jadu i frustracji w tej wypowiedzi! uwielbiam takie generalizowanie, szkoda, ze nie zauwazałyś, że sama wyszłaś na nadętą snobkę aspirującą do bycia w elicie! bo przecież tylko bydło po zawodowce oglada takie seriale! jakie to proste inteligĘtko
Ani to jad ani frustracja tylko trzeźwe myślenie...
Absolutnie nie generalizuję tylko uśredniam, poza tym ciężko nie zauważyć chociażby opierając się o badania rynku i pory emisji do kogo jest to adresowane ale jeśli Ciebie jako potencjalną fankę tego moim skromnym zdaniem kiczowatego i nadętego serialu to ubodło - przepraszam.
Mnie po prostu bawi takie przejaskrawianie rzeczywistości i obsadzanie kolejnych pociotków i zużytych twarzy.
Cóż TVP jak zawsze zgodna ze swoją rolą misyjną.
Amen
Nie no pewnie grać powinni Adamczyk, Szyc i reszta elity tvn'u daj spokój dziewczyno młodym zdolnym przede wszystkim trzeba dać szansę na wybicie się, zużyte twarze?? no na pewno mniej niż wyżej wymienieni a tym bardziej są dobrze dobrani do swoich postaci i potrafią je grać!, którzy mają pasję i nie ma ich w każdym serialu a ni w każdej gazecie. Nikt nie każe Ci ich oglądać ale nie obrażaj ich bez powodu.
Widzę, że ktoś tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem a co więcej z pisaniem - z Twojego postu nic nie wynika.
Już Tobie koleżanka zwróciła uwagę za jad w Twoich postach niestety ale wygląda to na atak TVP za ten serial i za to ,że dobrali cytuję "kolejnych pociotków i zużyte twarze"- zużytą to możesz mieć chusteczkę. Adresowane jest do młodych ludzi, wiem, że bardzo dużo studentów go ogląda sama jestem studentką by rozerwać się a być może pomóc uwierzyć, ,że można do czegoś dojść tylko trzeba chcieć.
Atak na TVP? Co za podejrzliwe teorie niemal spiskowe.
Cel mojej wypowiedzi jest jeden - TVP jest powołana do innych celów niż komercyjne stacje. Nie powinno być tak, że od 17.15 do 19.30 jest cały czas rozrywka bo to telewizja misyjna - jej zadaniem nie jest krzewienie taniej rozrywki tylko oświata, udostępnianie kultury, publicystyki na najwyższym poziomie. Nie jest to wyssane z palca, nie są to knowania czy też ataki jak to nazwałaś taka jest prawda. Jednak od jakiegoś czasu TVP staje w szranki z komercyjnymi stacjami i wypuszcza podobne do nich seriale, programy typu talent show, podpisuje gwiazdorskie kontrakty i marnuje publiczne pieniądze. Jako osoba płacąca abonament mam prawo czuć się wyzyskiwana i oszukiwana gdy widzę na co trwoni pieniądze zarząd TVP. Smutne jest to, że media publiczne prowadzą do degradacji kultury na rzecz konsumpcjonizmu.
Student aby do czegoś dojść uczy się i praktykuje a nie napawa się życiem z telewizyjnych produkcji...
Od strony kultury wyższej są kanały takie jak TVP Kultura i TVP Historia TVP 1 i TVP2 jest nastawione na rozrywkę i publicystykę, sport, studenci też ludzie i chcą odpocząć przy sympatycznym, lekkim serialu a jak chce się czegoś dowiedzieć idzie do biblioteki .Też ma w swoim paśmie ambitne rzeczy takie jak Teatr Telewizji czy cykl Kocham kino gdzie są puszczane wybitne dzieła kinematografii.. Wszystko jest dla ludzi.
Zauważ, że TVP Kultura i TVP Historia wciąż nie są nadawane w telewizji naziemnej a co za tym idzie w wielu domach wciąż dostępne są tylko kanały TVP 1 i TVP 2.
Dlaczego tym ludziom odmawia się dostępu do kultury? Zważ na to, że jest to prawo zapisane w Konstytucji.
Dlatego dopóki te kanały nie będą na równych zasadach dostępne dla wszystkich TVP 1 i TVP 2 winny zachować równowagę w czasie przeznaczonym na rozrywkę, publicystykę, kulturę czy sport.
Trzeba zauważyć też, że emisja Kocham Kino ma miejsce tylko raz w tygodniu o porze delikatnie mówiąc dość późnej. A programy typu "Pegaz" okazały się w ogóle zbyteczne.
Jestem ogromną zwolenniczką TVP Kultura ale im też można wiele zarzucić - powtórki, mało autorskich programów, krótkie i nie do końca przemyślane cykle tematyczne (Nowej Fali poświęcili raptem 2 dni - pokazali tylko 2 dokumenty i 2 filmy Godarda zapominając o innych twórcach), emitowanie festiwali w Opolu, Sopocie czy Kołobrzegu (!?!).
Z drugiej strony łatwo to zrozumieć czytając o gaży Smoktunowicz- Lis, Kraśko czy zarobkach (chyba najgorszej aktorki z pokolenia 30+) Kasi Zielińskiej, którą kreuje się na tzw. "osobowość telewizyjną" tylko po co takie płace? W telewizji nie potrzeba dziennikarzy gwiazd tylko dziennikarzy pracowitych, rzetelnych i powściągliwych przekazujących informacje a nie kreujących siebie.
Niestety zapomina się, że TVP nie jest po to, żeby zarabiać tylko po to, żeby spełniać ideę, dla której jest powołana. Tyle ode mnie...
A abonament to płaci?
Bo większość nie płaci a skoro nie płaci to dostaje seriale, których jedynym celem jest zysk. Bo w końcu na czymś telewizja musi zarabiać, nie?
madz20 trafne refleksje-podpisuje się i przybijam piąteczkę:) za refleksje o serialu i natury ogólnej dla ścisłości:)
Nie zgodzę się. Aktorzy SĄ młodzi i piękni, to co? Mieli ich specjalnie charakteryzować w odwrotną stronę? Bez sensu. Wgl. serial z założenia miał być atrakcyjny wizualnie (Mediolan). No tak, tylko że Polacy nie lubią już chyba ładnych, optymistycznych obrazków. Za to bardzo lubią narzekać.
Coś w tym jest, z pewnością jesteśmy narodem malkontentów. Łatwiej nam narzekać, niż powiedzieć, że coś w tym kraju wyszło lub się udało. Szczególnie na forach internetowych większość komentarzy jest dziełem takich ludzi.
Politka, nie smuć się nadmiarem piękna młodości i estetyki, bo Figura z Pazurą na etacie serialu nie pozwolą byś na gościnne występy kwiatu aktorskiej obsceny, w osobie Szyca, Kota, Karolaka, Mecwaldowskiego, Więckiewicza, Wilczaka i Dereszowskiej z innymi lejdis, miała nie liczyć podczas tysiąca odcinków albo i więcej. Głowa do góry i nie ślimtaj!
osobicie wole seriale typu pitbull gdzie aktorzy maja pryszcze cienie pod oczami rozmazany mejkup... seriale typu ten to jak zabawa domkiem lalki barbie.
tez rzucilo mi sie w oczy to 'wymuskanie'. niesamowite przez jaki filtr przeszedl ten material.... niesamowite! kazdy fotos wyglada jak reklama fluidu. i nie pitolcie ze to zawisc bo wasi koledzy maja tak kontrastowe bialka, tak niebieskie oczy i matowa promienna cere, nawet jak sa majstrami, alkoholikami itp...
plsss....
No przecież to nie jest film dokumentalny....Bohaterowie nie muszą wyglądać tak jak w rzeczywistości. Są to kreacje, które nie muszą odzwierciedlać prozy życia. Jak oglądamy w teatrze przedstawienie, to także postaci mogą różnić się od rzeczywistych, a kino tak jak teatr jest formą sztuki...
ja też wolę tak jak HannaColada seriale typu "Głeboka woda", Pitbull itp gdzie nie kazdy jest piękny. nie ogladam juz wszystko przed nami, moj post tyczył się reklam, które były baaardzo często w tv, gdzie piękno i pastelowe swiatło ocieplające śliczne gładkie twarze bohaterów niezle dawalo po oczach. nie mam nic przeciwko fabule, itd bo jej nie znam, nie mniej jednak mnie raziło to, o czym napisałam wyzej.
Mam małą uwagę. Jeśli nie oglądasz serialu i nie znasz jego treści, to po co wchodzisz na forum na ten temat...Nie rozumiem twojej niechęci do niego. Te twoje techniczne uwagi nie przemawiają do mnie. Z gustami się nie dyskutuje i każdy ma prawo oglądać to co chce. Jednak po co robić złą prasę filmowi, którego się nie ogląda...tyle na ten temat
to sobie go ogladaj, ja nie krytykuje fabuly, zreszta jak widzisz nie tylko ja, patrzac na ilosc wpisów. bede komentować to, co chce, napisałam to co mnie razi, nie robie niczemu zlej prasy a jesli moje uwagi nie przemawiaja do Ciebie to po co w ogole je komentujesz? idz do tematu, gdzie zrzesza sie grono fanów tego serialu i tyle.
z gustami się nie dyskutuje i kazdy ma prawo ogladac to co chce - czy ja neguje czyjeś gusta? napisałam OSOBISTE odczucia, NIE ZNIECHECAŁAM nikogo do ogladania tego serialu. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. pozdrawiam
ja rozumiem potrzebe spoleczenstwa, szczegolnie w czasach kryzysu (bo tak, on jest) takie filmy i seriale sa potrzebne i mile widziane, powstaje jeden za drugim jeden za drugim....
ani ja ani politka_2 nie hejtujemy tylko zwrocilysmy uwage i sie dzielimy naszym spostrzezeniem.
Stefano nie jest piękny, ale męski. Jak widzę tych dwóch gości (chyba braci), to mi się niedobrze robi. Szczególnie tego, co stoi za barem. Oprócz lalusiowatej fryzury ma też...hmm...jak to określić. Jest taki mądraliński i dla niego wszystko jest oczywiste. Jak z kimś gada, to robi takie cały czas zdziwione oczy.
Nie wiem o jakich braciach mówisz. Czy masz na myśli Wojtka i Pawła? Jeśli tak, to oni nie są braćmi, ani w serialu, ani poza nim.