Oglądałem już dwa odcinki i nie wiem czy mam oglądać kolejne bo ten serial jest dosyć dziwny. Nie wiadomo o co chodzi, wszystko się dzieje chaotycznie, całość trwa wyjątkowo za długo i nie wiem czy warto oglądać kolejne odcinki jeśli ma się w nich nic nie dziać ciekawego to po co to oglądać ? Chyba, że warto obejrzeć bo później będą ciekawe rzeczy ? Może ktoś mi pomoże w tej kwestii.
Dla mnie serial zaczyna sie ciekawie, narazie nic nie wiadomo o co chodzi, ale to lubie w filmach i serialach, oczywiscie najlepiej jak pod koniec sie wszystko wyjasnia. Spielberg raczej tego nie zepsul ;)
Ale mam pytanie: napisales 2 odcinki - tzn ze ten wczorajszy nie byl pierwszym ??? :/ bo wydalalo mi sie ze wczesniej tego nie reklamowali :/
No ten co był ostatnio to zdaje się, że był już drugi, bo wcześniej oglądałem też jeden... w tym pierwszym było, jak odnaleźli ten statek kosmiczny, który chcieli uruchomić w drugim odcinku.
Wszystko się dzieje chaotycznie? Ja mam inne zdanie. Jak na razie fabuła i akcja są przeraźliwie proste. I zbyt nudne, flegmatyczne. Oczekiwałem czegoś lepszego. :( Może przynajmniej pod koniec coś się polepszy.
Rowniez uwazam ze fabula jest dosc prosta. Obcy sa od samego poczatku odarci z tajemnicy. Przykladowo w X-files sami kosmici jak i tajemnicze organizacje (wojskowe? rzadowe?) ktore z nimi wspolpracowaly byly wielka niewiadoma, odkrywana bardzo powoli. Przez caly serial przewijala sie atmosfera wielkiego spisku i nie bylo do konca wiadomo kto jest po tej drugiej stronie. W Taken od razu jestesmy wprowadzeni w tajniki dzialania wojskowej organizacji, widzimy wyraznie latajace spodki, ufoki itd... nie ma miejsca na tajemnice.
Zdecydowanie warto oglądac dalsze odcinki. Pierwszy totalnie mnie zawiódł ale im dalej ten serial się robi coraz lepszy !
Serial może wydawać się haotyczny lub też niezrozumiały tylko i wyłącznie wtedy, gdy nieoglądało się go od pierwszego odcinka. Akcja jest troche wydłużona ale za to często skacze bardzo szybko w czasie do przodu i wciąż pojawiają sie nowi bohaterowie. Warto oglądać wszystkie odcinki tylko wtedy kiedy widziało się każdy poprzedni.