Wiem, że poprawność polityczna zaczyna już totalnie przekraczać wszelkie granice, ale jak do właściciela plantacji ma się fakt, że w roli Louisa został osadzony czarnoskóry aktor? Podobnie z Claudią, opisywaną w książce jako złotowłosa, niebieskooka... Fantazja kogoś grubo poniosła przy doborze aktorów.
W serialu zmienili nieco fabułę. Akcja dzieje sie ponad 100 lat później i Louis jest kimś innym. Jest to sensownie zrealizowane. Obawiałem sie, ze serial nie bedzie udany, ale na szczęście mocno się myliłem.
Nic tylko czekać na serial o Hitlerze mulacie, którego ojcem był żydowski transwestyta, a matką afrykańska lesbijka.....
No tak, bo wampiry to postacie historyczne tak samo jak Hitler więc w ich przypadku trzymanie się opisu z książki jest tak bardzo istotne. Xd
Wydaje mi się, że aktor jest mulatem. Mogło być tak, że biały ojciec zrobił dzieciaka służącej, a że nie miał innych dzieci, syn z nieprawego łoża odziedziczył majątek.
I jeszcze Lestat gej... Hahaha, całkiem ich pogrzało od tej komicznej i absurdalnej pseudo-poprawności. Daję 1, bo tylko na tyle zasługuje taki poziom odklejenia i ucieczki od pierwotnej wersji.
Ale Lestat miał skłonności homoseksualne i było to dość mocno zasugerowane w oryginalnym filmie, a już na pewno było dość oczywiste w książce.
Dokładnie. Jasno widać, kto faktycznie wie cokolwiek o uniwersum. Pierwotna wersja ma co najmniej kilku innych kochanków Lestata, np. jego pierwszą miłość, też chłopaka, Nico. Odklejonym można tu nazwać tylko ciebie, obawiam się.
Totalne dno. Czarny wampir to jakiś żart (Jedynie "Blade" był ok). Do tego to jeden wielki manifest gender rtveuroagd.