Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26414
7,2 4 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Tak jak w temacie, czy są tu jacyś fani tego cudownego serialu Xena - wojownicza księżniczka, którzy chcieliby porozmawiać o serialu, powspominać serial. Chętnie porozmawiam, zapraszam.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
LodowySmok

Witaj! Milo jest spotkac kogos o podobnych zainteresowaniach. Jestem wielkim Fanem Herka i Xeny od lat 90', ale komplet odcinkow mam i ogladam od 7 lat (co roku zaliczam maraton odcinkow od polowy grudnia do poczatku lutego).
,,HTLJ'' i ,,XWP'' traktuje jako 12 sezonowa calosc. Dla mnie, w tych serialach było wszystko : dobra gra aktorska, akcja, humor, miłość, odwaga, lojalność, przyjaźń, wspaniała sceneria i dobry przekaz moralny - mnie oczarował,
absolutna radość z oglądania! Poznalem w sieci Fanke, ktora od lat jezdzi na konwenty Xeny. Nigdy nie byłem na Xena Convention, ale zawsze było to moje marzenie i na mojej liście rzeczy do zrobienia (najblizsza impreza jest
2-4 Października 2026 roku w Hotelu Hanover Marriott w Whippany, w New Jersey). Znajoma opowiadala mi, ze to niesamowite uczucie, bedac na konwencie, kiedy można poczuć więź z ludzmi z całego świata, dzielących te same myśli i emocje.
Udalo mi sie kupic prawie wszystkie wydania Dvd (z dotychczasowo wydanych) z Xena Convention, i z ogromna przyjemnoscia ogladam filmy z tych spotkan fanow z aktorami serialu (to juz 30 lat od emisji tych 2 seriali).
Oczywiscie, jako prawdziwy Fan posiadam w swojej kolekcji komplet obu serii na Dvd + Soundtrack'i na CD i komplet magazynow i ksiazek przewodnikow po serialu. Nie jestem juz nastolatkiem, ale kocham te dwie produkcje!
Najbardziej podoba mi sie w tych serialach to, ze chociaż akcja rozgrywa się zwykle w starożytnej Grecji, nie ma tu żadnej solidnej osi czasu ani lokalizacji historycznych, a elementy pochodzą z różnych okresów, takich jak orientalny,
Egipski i średniowieczny. Obsada, statyści i mieszkańcy wsi często reprezentują szeroki wachlarz kultur i ras, które nie są powszechne w starożytnej Grecji. Anachronizmy i odniesienia do współczesnego świata w odcinkach były powszechne
i często celowo tworzone. Nie mozna pominac przepieknej muzyki stworzonej przez Joseph LoDuca. Nigdy nie będę za stary dla Herculesa i Xeny! To tak na poczatek. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
LodowySmok

Przepraszam, cos mi sie pokrecilo z moim wpisem. Klawiatura zaszalala!

ocenił(a) serial na 10
alien1369

Dzięki za wpis.