PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102189
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Gdy byłam w podstawówce, zdarzyło mi się raz czy dwa obejrzeć jakiś odcinek "Z ARCHIWUM X". Jako że moja Mama nie pozwalała mi wtedy oglądać takich rzeczy, nie było mi dane zobaczyć więcej. Na wiele lat zapomniałam jakoś o tym serialu, ale że ostatnio jakoś tak mi się o nim przypomniało, postanowiłam ściągnąć sobie pierwszy sezon na próbę, żeby w końcu obejrzeć wszystkie odcinki. Bardzo lubię kino sci-fi, UFO, zjawiska paranormalne itp., więc stwierdziłam - czemu nie? Obejrzałam 10 odcinków i więcej nie zamierzam. Serial jest tak nudny i głupi, że po prostu nie dam rady obejrzeć więcej. Myślałam, że nie warto poddawać się po 2-3 odcinkach, więc próbowałam i próbowałam... Jednak każdy z nich tak strasznie się ciągnie, że ledwo dotrwałam do końca każdego. Dobra, wiem, że znajdą się fani serialu, ale trudno - to po prostu nie dla mnie. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda!

m4d214

Proponuję zabić tę nudę jakąś telenowelą. :D Serio :D

A co do Archiwum.... trzeba być w lekkim stopniu poszkodowanym na umyśle by uznać go za nudę. Ale tylko w lekkim :D Ale jednak mającym ogromny wpływ na samego siebie. :D

PZDR. :D

StatusQuo

Nie wiem dlaczego za każdym razem jak oceni się negatywnie jakiś film/serial, to musi się znaleźć jakiś idiota, co obraża za czyjeś upodobania. Naprawdę nie można mieć już swojego zdania?!
P.S. Właśnie zajęłam się telenowelą - AMERICAN HORROR STORY. Ciekawsze to.

m4d214

AHS to nie telenowela :D tylko TV Series :D
Telenowela to coś co ma zamkniętą fabułę i z góry do przewidzenia finał :D np.: Zbuntowany Anioł, Brzydula, nie mylić z opera mydlaną (tasiemcem) jak Moda na sukces.

P.S. Nie obraziłem Cię, a idiotą na pewno nie jestem. Fakt może i kilka odcinków Archiwum w 1 sezonie nie były górnych lotów oraz są epizody, które trącą myszką i niezłym kiczem ale jak już się człowiek zagłębi dalej w serial to znajdzie naprawdę dużo dla siebie.

P.S. II: Niedawno zaproponowałem obejrzenie Archiwum znajomemu, który go nie znał wcześniej jesteśmy już w drugim sezonie i mój znajomy bawi się coraz bardziej konwencją serialu :D Może oglądaj go z kimś, wtedy będziesz mogła przedyskutować za i przeciw w danym odcinku.

P.S. III: Jeżeli bardzo uraziłem to przepraszam. Liczę na rewanż. :D

StatusQuo

Z tym AMERICAN HORROR STORY, że jest telenowelą, to była ironia...
A jeśli ktoś mówi - cytuję - "trzeba być w lekkim stopniu poszkodowanym na umyśle by uznać go za nudę", to jak mam to inaczej rozumieć?
Anyway - nie mam z kim obejrzeć tego serialu, żeby był "ciekawszy" - moja dziewczyna nie lubi sci-fi, a moja córka ma 9 lat. I tak mam już długą listę zaległości filmowych/serialowych z racji innych obowiązków, a Z ARCHIWUM X jest gdzieś na jej końcu, więc MOŻE na emeryturze się za to wezmę.
Pozdro.

m4d214

:D też pozdro :D

To proponuję wam obu ONCE UPON A TIME :D To nie sci-fi. :D

StatusQuo

Za dużo sezonów... Nie chcę się wciągać w KOLEJNY serial. Chociaż - za każdym razem tak mówię...