Czy bedzie ktos tak dobry i poda mi numer sezonu i odcinkow, ktore opisuje ponizej :) Interesuje mnie to, poniewaz nie moge sie ich doczekac kiedy wyjda od deagostini :)
1. Byl to odcinek o szatanie w postaci chlopca (lub byl nawiedzony), pamietam scene jak sila woli prowadzil balonik swojego brata, przez co braciszek wpadl pod samochod (cos kolo tego, w kazdym razie zginal).
2. Jeszcze byl taki odcinek o niewidzialnej niszczycielskiej sile - podobno byly to niewidzialne slonie :P, ktore biegly przez ulice i rozwalaly samochody.
I jeszcze jedno, czy znacie odcinki zwiazane z duchami, pomijajac odcinki do 10tej plyty z kolekcji :)
Bylbym wdzieczny za pomoc
1. Ostatnio już ktoś o ten epizod pytał. Chodzi o ?The Calusari? (2x21)
2. Fearful Symmetry (2x18)
Duchy, duchy, pełno ich było w serialu różnych maści, kilka tych ciekawszych?
1x05 ? ?Shadows? ? duch zabitego nieszczęśnika ochraniał laskę (jak się korzysta z psychokinezy to łatwo to przychodzi)
2x11 ? ?Excelsis Dei? ? wredne duchy uciekające się do przemocy w domu spokojnej (jednak nie bardzo) starości
3x05 ? ?The List? - duch usmażonego na krześle więźnia zamierza zabić 5 osób ze swej listy (hołd dla filmu ?Shocker? Wesa Cravena)
4x22 ? ?Elegy? - duchy zamordowanych osób, choć w zasadzie wizje śmierci osób, które za chwilę umrą, lecz epizod jak najbardziej godny polecenia?
6x08 ? ?How the Ghosts Stole Christmas? ? jeden z najlepszych odcinków w historii iksfajlii i zdecydowanie najlepsza opowieść o duchach ever ujęta w komediową klamrę. Coś rewelacyjnego?
7x11 ? ?Closure? ? także duchy, tym razem dobre, dusze zamordowanych dzięci wędrujące pośród gwiazd?
Po resztę proponuję zajrzeć tutaj
http://www.xfiles.stopklatka.pl/theseries_sezony.php
Dzieki wielkie za pomoc :) Wlasnie na 11 plycie jest ten odcinek o zwierzetach.
Czy mógłby mi ktoś podać nazwe odcinka w którym występowała postać niemieckiego naukowca z DNA jaszczurki?