PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102181
8,2 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

witam , wie ktos moze jak nazywa sie odcinek z człowiekiem swinia, dzikiem??
Odcinek w ktorym cos wciaga ludzi pod ziemie??

jogi_007

Być może masz na myśli odcinek ,,Detour'' , pamiętam że w tym odcinku jakieś dziwne stworzenie poruszające się siecią podziemnych korytarzy wciągało ludzi pod ziemie. Detour to 4 odcinek 5 sezonu.

jogi_007

W odcinku "Schizogeny" pojawił się motyw wciągania ludzi pod ziemię. Odcinek 9. również z 5. sezonu.

jogi_007

kurde, to jeszcze nie to. Na koniec odcinka to coś wciagneło scully pod ziemie a ona mu spiewała kołysanke, i antyteroryści zabili to stworzenie

jogi_007

Być może chodzi ci o docinek Arcadia, jest to 15 odcinek 6 sezonu, chociaż tam scully nie śpiewała nikomu kołysanki. Osobiście jednak mogę polecić ci ten odcinek, to jeden z moich ulubionych.

mstrojny6

mój też. Małżeństwo Petrie w wydaniu Scully i Muldera to niepowtarzalne zjawisko.

jogi_007

no bk odcinek ale to tez nie ten, kurde to musi byc odcinek z początkowych serii bo dawno temu ogladałem go w tv, to cos zostawiło im na sline przyczepiona karte do samochodu i oni po tym skumali się że to mutant człowieka i swini czy tam dzika:p

jogi_007

Jeśli idzie o pierwsze dwa sezony to pojawiają się tam dwa mutanty . Jeden z nich to Victor Eugene tooms występuje on w odcinkach ,,Squeeze'' i ,, Tooms ''. Jego cechą charakterystyczną jest to że budzi się co 30 lat tylko po dokonać serii zabójstw, i móc zakosztować smaku wątrób swoich ofiar. Zjedzone wątroby pozwalają mu wejść w stan hibernacji na okres 30 lat. Cechują go anomalie w budowie układu kostnego, które przejawiają się tym że może on rozciągać np. kości swoich palców. Te umiejętności pozwalają mu wcisnąć się w każdą szczelinę. Drugim mutantem jest człowiek-tasiemiec z odcinka ,, The Host'' z II sezonu, on uwielbia przemieszczać się kanałami odprowadzającymi ścieki.

jogi_007

sprawdź też odcinek ,,X-Cops'' z VII sezonu.

jogi_007

Od razu kojarzy mi się odcinek "Alone" z 8 sezonu (człowiek jaszczurka). Co śmieszne agentka Henderson (taka nowa) wspomina w tym odcinku sprawę stworów z "Detour" i Toomsa ("Squeeze" i "Tooms"). Końcówka tego odcinka była w szpitalu, gdzie było kolejne nawiązanie do przeszłości, tym razem do pierwszej kinówki. A jeśli to nie ten odcinek, to podobny z człowiekiem kretem był we Fringe. Pozdrawiam!!

jogi_007

również poszukuję odcinka z człowiekiem-świnią. o ile dobrze mnie poinformowano, świniokarzeł miał być efektem nieudanych eksperymentów genetycznych, nosił kubraczek. podobno Scully śpiewała mu kołysankę albo co podobnego. co ważne, na końcu odcinka pojawiła się świnia dożywiająca swoje potomstwo, w tle zaś słychać było płacz dziecka. POMOCY!!!

jogi_007

http://www.psiberific.com/202.htm <---- to jednak PSI Factor ;) oto ŚWINIOKARZEŁ, Szanowni Użytkownicy