Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 103 tys. ocen
7,9 10 1 102868
8,4 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Biorę się właśnie za oglądanie serialu mojego dzieciństwa by przypomnieć sobie jak wspaniały on był. Jest tylko jeden problem. Serial był przeplatany filmami pełnometrażowymi. I tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś pamięta-lub wie gdzie to znaleźć- między którymi odcinkami powinny być wplecione wspomniane filmy tak by tworzyły spójna fabułę?
Wiem że niektóre filmy były podzielone na odcinki i wplecione w fabułę, ale z tego co pamiętam nie wszystkie.
Z góry dziękuje za podpowiedź.
Pozdrawiam fanów ☺

Kabul

Pierwszy film pełnometrażowy obejrzyj po całym piątym sezonie :):)
a drugi po dziewiątym

ocenił(a) serial na 10
kam001

Odpowiedź po 3 minutach :) Musisz być chodzącą encyklopedią na temat x- files ;)

Kabul

:D bez przesady ...

kam001

Ale taka prawda.
Ona jest chodzącą encyklopedią :P

damian249

Miło mi :D

ocenił(a) serial na 10
kam001

popieram!!!, jesteś!

sun_luna

:D nie przesadzaj :D nie odpowiedziałam do końca na pyt :D

ocenił(a) serial na 9
Kabul

"Wiem że niektóre filmy były podzielone na odcinki (...)"
W necie czytałem że wydano kilka wydań DVD zawierających odcinki o konkretnych tematach (jak czarny olej) oraz VHS ze zmontowanymi odcinkami tworzącymi jedną całość (np. "Anasazi"+"Blessing way"+"Paper clip"). Sam ich nigdy na oczy nie widziałem. Jeżeli o nie pytasz, to one znajdują się już w samym serialu.
Uzupełnieniem serialu pozostają na razie dwa filmy kinowe: "Pokonać przyszłość" ("mitologiczny", łączy sezon piąty z szóstym) oraz "Chcę wierzyć" (nie rozwijający mitologii serialu, rozgrywający się po wydarzeniach dziewiątego sezonu)

Pozdrawiam! :)