PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713334}

Z Nation

2014 - 2018
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10969
Z Nation
powrót do forum serialu Z Nation

Odcinek był dobry.

Żal mi Addy że została tak pokiereszowana przy tej zabawie w ganianego :c w przeciwnieństwie do Koksa, który jak na Koksa przystało jest nieśmiertelny. Swoją drogą, to nie czaję czemu jej nie zabił. Rozumiem że twórcy nie chcą uśmiercać Addidale ale mogliby w takim razie jakoś to sensowniej rozwiązać, bo wychodzi to naciąganie.

Lucy mimo moich obaw, jednak jest całkiem fajna. Mogliby tylko wyhamować z tym jej dorastaniem. Ledwo się człowiek do tej pyzowatej przyzwyczaił, a tu ją ją zmienili na starszą (i z tego co widzę po promo, będzie kolejna przemiana) W takim tempie to ona do końca sezonu będzie już staruszką :P
Jej duet z Koksem jest uroczy i nie wiem czy to moje urojki, ale wyczuwam tu jakąś dziwną chemie :v

Motyw z Back to the Future i niebieska miesiączka mnie zabiły xD

W kolejnym odcinku szykuje się śmiechowy wątek z tym "dziadkowym" zombiakiem xD

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

No kurde, znowu mi się w najnowszych wątek nie wyświetlił. Aż się zważyłam. Ale proszę, jednak jest, stała ekipa :)

Odcinek bardzo przyjemny :) Lucy super.

Dwa najlepsze motywy - kevlar i DeLorean z Back to the Future! Awesome!

Adelkę strasznie sponiewierano... i jeszcze jedna ważna kwestia... Zombiaki pamiętają??? Kurde... to kibel. A głód mózgów? Thst's their nature... No dzięki. To na tyle na szybko.

Lucy i Koks... No taki etap, interesują ją takie typy :)

Motyw z zombiakiem - przewodnikiem to coś czego jeszcze nie było. Cudnie potrafią nas twórcy zaskoczyć.

P.S. Wstałam rano w sobotę oglądać ZN... kuurde... ale to tam. Za 2 tygodnie już nie będzie.

szamanka82

Ja w sobotę nastawiam budzik tylko po to, żeby wcześniej obejrzeć, więc to nie aż takie nienormalne ;)

ocenił(a) serial na 10
Cairns

Uff ;)

ocenił(a) serial na 7
szamanka82

Bo filmweby coś szwankują i nowy temat pojawia się dopiero po kilku, kilkunastu minutach od dodania :v

Tak pacząc na promo kolejnego odcinka, to się zastanawiam czy Lucy nie będzie się szarpać o to, żeby tatuś jej Koksiulka nie zabijał :v

Nie wiem czy dobrze kojarzę z tymi zombiakami, ale chyba już chyba z Murphym coś było, że zombiaki jakąś tam świadomość posiadają.

Aaa i jeszcze zapomniałam o śmiechowym motywie z zombiakiem, który tłumaczył Lucy jak odpalić samochód xD

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

- Come on men, get in.
- I don't know men. Won't that mess up the space time continuum ?
- Yeah men, that's the whole point.
Ten dialog + każda scena z The Man'em wystarczyły, żeby podobał mi się ten odcinek i nie była tego w stanie zepsuć nawet tradycyjnie nijaka Addy, której w tym odcinku przez przypadek przypadła główna rola. Teraz tylko doczekać do finału ...

ocenił(a) serial na 10
LuckyLuke266

Doczekać... Doczekać się doczeka, ale dlaczego czeka nas niedola przez 10 m-cy? :(
Masakra.

Powracających Januszy survivalu z FTWD chyba sobie odpuszczę, a 2 m-cy czekania na Te Wieczne Dialogi po takiej sobie pierwszej połowie 7 sezonu nawet nie zauważę...

ocenił(a) serial na 9
szamanka82

Jeśli nie oglądałaś to polecam The Strain. Klimatycznie trochę jak TWD, ale przynajmniej nie jest tak nudno i większość bohaterów jest naprawdę niezła (jak w Z Nation). Falling Skies w początkowych sezonach również jest dobre.

ocenił(a) serial na 10
LuckyLuke266

Oglądałam kilka pierwszych odcinków. Pilot był super, ale potem trochę się rozjechało i się zniechęciłam. Mówisz, że warto?

ocenił(a) serial na 9
szamanka82

Jeśli chodzi o Straina, to tak. Zdecydowanie. Początkowo serial wygląda trochę jak wstęp do horruru, ale od drugiej połowy pierwszego sezonu to już 100% survival jak Z Nation, czy TWD. A fajniejsze postacie jak Fet, czy Abraham dopiero z czasem zyskują więcej czasu ekranowego.

ocenił(a) serial na 10
LuckyLuke266

Dobra, to wrócę. Bo perspektywa wyłącznie Januszy z FTWD na kilka m-cy mnie dobija... TWD może w drugiej części sezonu się trochę rozkręci (nadzieja matką głupich)...

Tortuga033

Fajnie było :D
Pojedynki Koksu - Addy wzbudziły mój zachwyt. No ta choreografia, czapki z głów :D Adela srogo oberwała i chyba to były dla mnie "najboleśniejsze" do oglądania sceny w serialu. Plus nastawianie, auaaa... W sumie wiadomo, że tylko Fabuła uratowała Addy od śmierci ( jej zgon z rąk Koksa byłby mocny, przyznajcie), ale co tam. Była moc :D

Całkiem ładną eksplozję nam zafundowali, ciekawe na czym w takim razie przycięli :D I "morskie" zombie! <3

Lucy w sumie nie była zła, ale i tak najbardziej podobała mi się jako słodka pięciolatka. Wtedy była też najładniejsza, z wiekiem coś jej się brzydnie. Co do relacji z Koksem, wciąż nie mogę się uwolnić od skojarzeń z Lolitą. Może i faktycznie, młodą kręcą bad boye. A sam Koksu jak zwykle awesome i cool, fajowe narzędzie mordu miał, no i ta wypasiona kamizelka. Ech, gdyby Nigan był TAKI, to ja bym nie miała żadnych wątpliwości...

Niebieski okres i Back to Future, rozwaliły system :D Przez chwilę myślałam, że naprawdę poprowadzą drugą linię czasową, kolizję wszechświatów równoległych czy inne diabelstwo :D A w ilu serialach można spotkać sceny w których nastoletnie dziewczynki dostają okres? No w ilu? :D

Rąsia wskazująca drogę i cytat z Taksówkarza urzekły mnie w równym stopniu :D

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Morskie zombie wyglądały jak załoga Davy'ego Jonesa z Latającego Holendra :)

Myślę, że póki co Młodą kręcą Bad Boye. Fascynuje ją, bo w sumie jej dotychczasowy opiekun był jej posłuszny, a ten tu nieźle się rządzi. Kurde,Murphy się zważy - szykuje słodko pokoik z niemowlęcym łóżeczkiem a tu taka pannica... Fiu fiu.

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Ano, coś jakoś mało urodziwe te jej nowe wcielenia :D
Też mi się to jakoś dziwnie z Humbertem i Lolitą kojarzy xD To jak mu wskoczyła na barana...

Tortuga033

Dokładnie, też myślałam o tej scenie :D

Tak btw, bo nikt tego nie poruszył: scena, w której Addy kradnie samochód matce z dzieckiem... no nieźle :O

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Eee... Jak do tej pory dały sobie nieźle radę to będzie ok. Mała pokazał, że wie o co kaman. To w kwestii matki z dzieckiem :p

A co do Lucynki i Koksa... Hmm... Taaa, chyba to właśnie Lucynka ma szansę go złamać i (bez gryzienia) przeciągnąc na swoją stronę. Im bardziej robi się dorosła, tym mniej stanowczy jest wobec niej Koks :) Ach te kobiety... Będzie go rozstawiać po kątach a on będzie tym zachwycony. Osobisty bodyguard. Ciekawe co na to Murphy - > Lucynka, prawdziwa księżniczka nowej rasy, błekitnej krwi :p oj namiesza, namiesza.

szamanka82

Mała była spoko. Ogarnięty dzieciak, nie to co jakieś Korale czy inne Enidy.

Myślisz, że nasza błękitna Lolitka rozkocha w sobie Koksojaponka? :D Nie wiem, czy Jego Wysokość Tatuś pozwoliłby na taki mezalians :D W ogóle, scena poszukiwania czekolady była boska xD

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Koks pod wpływem Lucynki jakiś taki się zrobił hmm... Przystępny? Oj jakby mieszkańcy Zony zechcieli ja skrzywdzić to chyba się wkurzy :)
Czekam jeszcze na wesoły autobus z psychiatryka :D

ocenił(a) serial na 7
szamanka82

Też liczę że niedoszli pacjenci Doca, jeszcze się pojawią, a zwłaszcza Elvis :D

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Murphek na pewno by takiego związku nie pobłogosławił. Kto wie, może na tym promo jak się bijo, to właśnie o to :v Ale na dobrą sprawę taki koksowy zięciu by się Murphy'emu przydał.

W ogóle to się boję czy nie pożegnamy się w tym finale z Człowiekiem-Japonkiem. Oby nie.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

O jaaa... Niee... Się jakoś polubiłam z Japonkiem. Trzeba przyznać, że konsekwentny jest. I nie zabija dla przyjemności :) a w tym odcinku naprawdę pokazał ciekawe oblicze.

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Ten dziecioczek wyglądał na bardziej ogarniętego od matki :D

Tortuga033

Czyli tylko mnie poruszyła niedola matki z dzieckiem w sercu szalejącej Apokalipsy :P

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Nie no to było kontrowersyjne i Addy się trochu świńsko zachowała :v

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

E tam po świńsku. Apokalipsa jest, to Janusze survivalu mają takie odruchy. Adelka miała ważniejszy cel a w porządku to był odruch, że zostawiła dziewczątku gnata.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

A i jeszcze, babka mogła od razu wrzucić wsteczny i spierniczac. Po tylu latach apokalipsy zombie, skoro udało się przeżyć jej i małej, spotkanie zakrwawionej laski na środku drogi w lesie nie wróży raczej ploteczek. Obrócić się na pięcie i spadówa - nie daj bóg trafisz na jakieś Ryki i masz przerąbane :)

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Sneak peek z zombiakiem na autostopa :)

https://www.youtube.com/watch?v=FpakCwXk1N0