PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=220082}

Zabójcze umysły

Criminal Minds
2005 - 2020
7,8 18 tys. ocen
7,8 10 1 17626
Zabójcze umysły
powrót do forum serialu Zabójcze umysły

PROSZE WSZYSTKICH MANIAKOW TEGO SERIALU O KROTKIE KOMENTARZE, KTO JEST WASZYM ULUBIONYM BOHATEREM, JAKI ODCINEK WAM SIE PODOBAL??CZY ZNACIE JAKAS STRONKE Z NAPISAMI BO NA ORG.PL SA POZNO A CZASAMI WOGOLE NIEMA )) POZDRAWIAM

ocenił(a) serial na 10
konrado79

W sumie przez przypadek dowiedzialam sie o tym serialu I widze, ze jestes fanem tego serialu (czego u siebie nie wykluczam, bo na youtube widzialam, a ze lubie takie filmiki...;)i wogole "cold case" albo cosik podobnego...) Wiec przechodzac do konkretu, wiem, ze na napisach sa tylko do 1 sezonu. Ale nie znasz moze stronki, na ktorej bylby ten serial, ale nie w jezyku wloskim i chcial sie sciagac. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
konrado79

W sumie przez przypadek dowiedzialam sie o tym serialu I widze, ze jestes fanem tego serialu (czego u siebie nie wykluczam, bo na youtube widzialam, a ze lubie takie filmiki...;)i wogole "cold case" albo cosik podobnego...) Wiec przechodzac do konkretu, wiem, ze na napisach sa tylko do 1 sezonu. Ale nie znasz moze stronki, na ktorej bylby ten serial, ale nie w jezyku wloskim i chcial sie sciagac. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
konrado79

Jak dla mnie rządzą Gideon i Morgan. Marzy mi się odcinek kiedy całą sprawę z jakiś przyczyn rozwiąże Gideon, od początku do końca. Nie przepadam za Reidem ;)

ocenił(a) serial na 9
Constantine

Hej, wiem, że minęło HOHO LAT ale mam nadzieję, że mi odpowiesz-czemu nie przepadasz za Reidem?

ocenił(a) serial na 8
indzietka2000

To proste. Nie musisz nawet go pytać. Zrobię ci prosty profil ~Constantine. Jego ulubionymi postaciami są samce alfa - podejmujący działanie, stanowczy, napompowani testosteronem ikony kina akcji. Wystarczy spojrzeć na jego ulubione filmy: min. Ramobo, Rocky itd.. W przypadku Gideona mamy do czynienia z osobowością autorytarną, doświadczoną, dojrzałą. Reid natomiast jest przeciwieństwem tych postaci. Przeintelektualizowane wypowiedzi, submisywność (poddanie się autorytetom) znacząco odbiega od modelu macho. Mogę przypuszczać, że ~Constantine wybierając modele stereotypowo męskie utożsamia się z takim modelem mężczyzny. Podejrzewam, że jest patriotą, ma sentyment do historii, ma stanowczego ojca rzadko idącego na kompromis. Obraz Reida może przeszkadzać mężczyznom z chwiejnym poczuciem własnej wartości - wręcz wywoływać agresję. Dlaczego? Bo takie momentami zniewieściałe zachowania dr Reida podkopują fundamenty obrazu prawdziwego mężczyzny jaki niektórzy sobie tworzą. Niektórzy mężczyźni podświadomie bronią ten sztywny model odnosząc się z nienawiścią do homoseksualistów, ludzi innej wiary, partii politycznej itp. Nawet Hotchner mino iż podejrzewam, że większość uznała by go za modelowego mężczyznę nie jest dla ~Constantine dostatecznie męski.

ocenił(a) serial na 9
kobzart

Dzięki za wyjaśnienie i odpowiedź;) sama pewnie bym nie doszła, bo Reida niemalże WIELBIĘ, wiec...jeszcze raz dzięki:)

ocenił(a) serial na 9
kobzart

Hej, a tak w ogóle byłybyś w stanie zrobić mój profil??

ocenił(a) serial na 8
konrado79

to chyba pierwszy serial gdzie apsolutnie lubie cała obsade i wszyskich bohaterów ale najbardziej lubie Gideon ,Reida i Morgana no i jeszcze JJ ale to raczej z racji symapatii dla aktorki .
Najlepszy odcinek --) kurcze wszystkie sa swietne ale ostatnio 2 odconek 2 seoznu był swiety ale strasznie mnie zdołował

ocenił(a) serial na 3
konrado79

Polecam Ci "CSI", osobiście "Zabójcze.." niezbyt mi przypadły do gustu, wole "CSI:LV" :))

podlus

Ja tez wole CSI ale NY i Miami a LV tak średnio. A "Zabójcze.." też mi nie przypadly bardzo do gustu.

konrado79

Witam. Serial jest rewelacyjny. Wszyscy mi się podobają w nim :).
Z napisami to nieprawda jest. Nandelle robi świetne napisy, ale pewnie już wiesz. Pozdrawiam.

konrado79

Popieram!!!Najlepszy seria! Wiecie, że w Polsce jest tylko trzech "profilowców"? Fajny zawód ale selekcja straszna. Napisy są na www.napisy.info Pozdrwiam i zyczę miłego oglądanie:)

konrado79

Witam. Jak dla mnie super serial zatrzymałem się na S2E18 i czekam na jeszcze. Czy ktoś z Was zna jakiś serial o podobnym klimacie?. Jak do tej pory numer 1 dla mnie to Carnivale potem Criminal i mocno ostatnio podupadający LOST.

ocenił(a) serial na 10
michal_stepuch

polecam Dexter świetny serial :)............

ocenił(a) serial na 6
konrado79

Uwilbiam Criminal Minds! Noramalnie serial jest genialny;) A kto jest najfajniejszy? Lubię całą ekipę, ale doktorek Reid jest bazkonkurencyjny;)))

ocenił(a) serial na 10
Suza

Moim ulubionym serial to "Cold case", a po nim "Criminal minds". Nie mówiąc już o "3rd rock from the sun", bo ten to dopiero lubię :)

ocenił(a) serial na 9
konrado79

Własnie skończyłem oglądac pierwszy sezon i muszę stwierdzic że ten serial jest poprostu zajebisty!!! Sam nie wiem co mnie skłoniło do obejrzenia tego serialu ale nie żałuję żadnego odcinka który obejrzałem. Aktorzy też są świetni zwłaśzcza dr Reid, ten koleś jest nie z tej ziemi!

ocenił(a) serial na 9
konrado79

Serial jest świetny, ale dużo traci gdy Gideon odchodzi... Oglądam go dalej, ale Gideon był moją ulubioną - obok Reida - postacią i nie mogę przeżyć, że zastąpili go tym bezbarwnym Rossim...

aiello

mój absolutnie ulubiony serial! najbardziej lubię w nim to, że nie skupia się na jednej postaci, tylko lawiruje pomiędzy wątkami całej drużyny. chociaż muszę przyznać, że niektóre wątki mogli scenarzyści trochę lepiej rozpracować.

aiello - ja też miałam podobne odczucia, kiedy została usunięta postać Gideona, ale po jakimś czasie agent Rossi się rozkręca. i nawet jego styl włoskiego twardziela przestaje przeszkadzać ;) a dzięki temu, że nie ma Gideona pozostałe postacie są bardziej widoczne.

ocenił(a) serial na 10
konrado79

Najlepszą postacią jest zdecydowanie Reid. Ciekawostki które mówi, sposób w jaki myśli i dochodzi do wniosków - genialne :D