WItam. zacząłem oglądać pierwszy sezon, Jestem na 7 odc. Jaka do tej pory serial nie ejst zły ale też nie powala. Jak dotąd brakuje mi w odcinkach czasu na zagłębienie się w poszczególne postacie. Podobnie z czasem irytująca może się stać 100 % skuteczność w rozbrajaniu i przechytrzaniu zbirów. Dajcie też znać czy tematy poszczególnych spraw będą się przeciągać na kilka bądź też kilkanaście odcinków?
Z góry dzięki za informacje!!
Czasami pojawiają się sprawy "dwuodcinkowe", ale to zdecydowana mniejszość. Dopiero w piątym sezonie pojawia się czarny charakter wodzący genialnych agentów za nos przez dłuższy czas. Co do głębszej charakterystyki postaci to zdarzają się odcinki pozwalające głębiej poznać ich psychikę i historię, ale dużo informacji jest rzucanych tak "mimochodem" więc czasami można coś przeoczyć ;). No i rzeczywiście skuteczność w wykrywaniu przestępców przez zespół robi wrażenie ;).
W tym serialu zdecydowanie na pierwszym planie są prowadzone sprawy, a później bohaterowie. Ich historie są opowiadane głębiej w poszczególnych epizodach, ale w standardowym odcinku życie prywatne bohaterów schodzi na drugi plan. Co moim zdaniem jest na plus. Zważywszy, że serial ma już 6 sezonów i nie przytłacza zbytnią emocjonalnością życia prywatnego bohaterów, choć znamy już na ten moment je dość dobrze, ale nie na tyle, żeby nie można było nas czymś zaskoczyć. Przez to też zmiany personalne odbywają się mniej boleśnie.
Pierwszy i drugi sezon... hmm wolę późniejsze sezony. Efektywność grupy nie jest czymś rażącym w porównaniu do innych seriali kryminalnych, jest standardowa.