mimo tego, że wątki tego serialu są całkiem ciekawe, to mimo wszystko po 6 odcinku 1 sezonu, serial ten mnie zmęczył
Szkoda, że skończyłeś na pierwszej serii bo C.M. jest z każdym nowym sezonem coraz lepszy. Sama jestem już na czwartym i wyraźnie widzę różnice. A że schematyczny....Zauważ, że większość seriali kryminalnych jest schematycznie kręconych i nic na to nie poradzimy. A wśród coraz większej ilości tego typu produkcji, ten jest moim zdaniem najlepszy. Serdecznie pozdrawiam :)
Mówisz... hmmm, może zatem obejrzę sobie po odcinku z kolejnych serii i zobaczę, czy mnie porwie.
Ogólnie rzec biorąc do samego serialu nic nie mam... fabuła jest ciekawie pomyślana i myślę, że lepiej dla niego by było, gdyby każdy z sezonów miał jeden główny wątek, a do tego szereg pobocznych, z dużą ich fluktuacją. No i gdyby do tego wszystkiego był mniej przewidywalny, to byłby z tego serialik picuś glancuś.
Pozdrawiam serdecznie :-)
4 sezon różni się od 1 i szczerze mówiąc wolałam początek kiedy mieli podejrzanych w areszcie i analizowali ich po zachowaniu, gestach. Teraz już tak nie robią.
moim zdaniem schematyczny to jest House :D co nie zmienia faktu, że i tak lubię go oglądać
No nie wiem czy taki schematyczny, no i ciekaw jestem co autor ma na mysli poprzez "schematyczność". To że najpierw jest kilka morderstw, potem wkracza BAU, analizuje, tropi, łapie, badź nie, zabójcę? No tak właśnie przecież wygląda ich praca, o tym wlaśnie jest serial, o ich pracy. Są tez wątki osobiste i prywatne, być może o to chodzi autorowi że tego za mało? Wtedy jednak serial bylby zwykłym obyczajem z tłem kryminalnym. Nie zawsze łatwo im idzie wytropienie zabójców, są odcinki gdzie na koniec uciekają. Każdy odcinek ma w sobie coś. Są też takie ciągi odcinkow powiązanych ze sobą, 2-3 odcinki, zwlaszcza w dalszych sezonach. Fakt, że z biegiem sezonow serial jest co raz lepszy.