Twórcy w jakimś wywiadzie mówili o mozliwosci powstania kolejnego sezonu ale tylko jeśli wymyślą dobrą historie, takze nic nie jest pewne, ale bez detektywa Baptista chyba nikt nie wyobrazałby sobie kontynuacji ;)
Dokładnie. Świetna postać, dobry aktor i ze względu na tą postać liczę na 3 sezon :)
Ja również, jeśli będzie on i równie ciekawa historia.
A tak z ciekawości który sezon bardziej Ci przypadł do gustu? ;)
Mnie 1 ;) ogólnie historia z tego sezonu jakoś bardziej mnie poruszyła, moze dlatego ze gra aktorów grających rodziców była rewelacyjna, ból i katusze ojca az samemu się odczuwało podczas oglądania no a w 2 sezonie gra aktorów juz az takiego wrazenia na mnie nie wywarła, w dodatku jakoś w ogóle nie pasowały mi do tego serialu te wyjazdy Baptista na Bliski wschód.
A bardzo podobny temat jak w 2 sezonie jest w amerykańskim serialu Rodzina Warrenów z tym ze wg mnie duzo gorszy od The Missing.
Ogólnie uwielbiam takie seriale. Znasz może coś podobnego? Ktoś zaginął, tajemniczość, detektyw nie dający za wygraną itp.
Możesz spróbować tą Rodzine Warrenów, a z innych podobnych bardzo polecam The Killing, chociaz remake to dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie oglądałam a widziałam juz ich sporo, Secrets and Lies z tym ze są dwie wersje jedna produkcji australijskiej a druga amerykańskiej i ja widziałam tą drugą, moze Fortitude jesli nie przeszkadza Ci wątek sci-fi, z francuskich Kamienie śmierci jeden z moich ulubionych a z nowszych Disparue tez ciekawy ;) widziałam ze masz ocenione np Broadchurch czy W pułapce więc p nich juz nie wspominam.
Widziałem "Fobrydelsen", więc nie wiem czy sens jest oglądać "The Killing". "Fortitude" widziałem, dobry pierwszy sezon, drugi słabszy. "Rodzinę Warrenów" zaznaczam do obejrzenia, "Podejrzanego" raczej się nie skuszę, "Kamienie śmierci" zaznaczam do obejrzenia, ale szkoda, że tylko mini serial. Dzięki.
Pewnie że sens, w The Killing jest świetny duet detektywów, dla mnie to w ogóle najlepszy taki team z seriali kryminalnych, zreszta wiele osób o tym pisze, więc warto samemu sprawdzić a poza tym zabójcą tutaj jest inna osoba niz w oryginale tak czytałam ;) zawsze mozesz obejrzec 1 sezon chociaz sprawa zabójstwa jest rozwiązana dopiero na końcu 2, a 3 i 4 to juz inne historie.
Za 2 sezon Fortitude chyba nawet sie nie zabieram po tych krytycznych opiniach za duzo jest dobrych seriali.
Kamienie śmierci juz kilka razy widziałam bo kiedys puszczali je w wakacje w tv i to był jeden z pierwszych seriali które ogladałam i sentyment pozostał ;)
To może faktycznie skuszę się na "The killing". "Forbrydelsen" mi się bardzo spodobało i też świetnie zagrali Sofie Grabol i Soren Malling. Ogólnie uwielbiam skandynawskie seriale :)
Ze skandynawskich mozesz tez obejrzeć Springfloden, jeśli zainteresuje Cię z opisu ;)
Ja koniecznie musze zobaczyć Most nad Sundem bo jeszcze nie miałam okazji.
"Most nad Sundem" bardzo dobry, świetna dwójka bohaterów -detektywów. Podobno plany są nad 4 sezonem w 2018 roku co mnie bardzo cieszy :)
Może "La treve" jeszcze obadasz? Też fajny kryminał :)
Ps. "Springfloden" - o to to, trafiłaś idealnie, dziękuję!
Wiem ze jest bardzo chwalony, ale jakos stale odkładam rozpoczecie go na rzecz raczej 1 sezonowych seriali albo kontynuacje któregos z juz wcześniej oglądanych, obecnie przymierzam sie do 3 sezonu Broadchurch;)
La treve sprawdze, kojarze ze ale kino go pokazywało jak wiekszosc dobrych europejskich seriali ale niestety nie mam tego kanału ;/
Moze sprawdz jeszcze The Fall, 3 krótkie sezony i nie zrazaj sie ze gra tam filmowy Grey poniewaz akurat w tym serialu zagrał co najmniej dobrze.
A gangsterskie klimaty lubisz?
Teraz zauwazylam ze masz juz The Fall ocenione.
Przypomniałam sobie za to o serialu w tematyce zaginiecia Pięć dni zniknięcie i The Five na podstawie powiesci Harlana Cobena ale nie widziałam zadnego z nich wiec nie mogę zarekomendować.
Gangsterskie raczej lubię, ale fanem tego gatunku nazwać się nie mogę(nie obejrzałem nadal Ojca Chrzestnego!).
Fakt, Ale kino+ puszcza wiele dobrych seriali i filmów, ja na całe szczęście ten kanał posiadam i dzięki temu właśnie natrafiłem na seriale "W pułapce" i "La treve".
"The Fall" oglądałem całkiem nie dawno i powiem Ci, że nie wiedziałem nawet, że aktor grający głównego bohatera, to popularny Grey :P Świetnie zagrał.
"Pięć dni: zniknęcie" zaznaczę do obejrzenia chociaż ocena nie zachęca(tylko 6.3). Ale w obsadzie mamy Davida Morrissey'a, więc taki drobny smaczek odnośnie Zaginionego :)
"The five" zaznaczam sobie. Książki Cobena czytam i zazwyczaj jestem zadowolony, więc może i serial dobrze zrobili :) I jeszcze co do "Broadchurch", to jestem na 5 odcinku trzeciego sezonu. Jest dobrze, ale jakoś nie ciągnie mnie tak jak przy dwóch pierwszych. Świetna para detektywów.
Tez jeszcze nie widzialam Ojca Chrzestnego ;D
Pytałam o takie klimaty, bo chciałam polecić serial Peaky Blinders, nie wiem czy coś obiło Ci sie o uszy, ja zachęcona bardziej wychwalanym aktorstwem, klimatem czy muzyką niż tematyką bo myslałam ze mi nie podpasuje, skusiłam sie i jestem wrecz zachwycona, w dodatku to serial brytyjski wiec tym bardziej. Koniecznie sobie sprawdz! ;)
Wszystkie fajne, ciekawe seriale które widziałam leciały/ badz są obecnie puszczane na ale kino + no świetna stacja.
Tak Dornan w The Fall mozna powiedziec ze wrecz sie popisał, do roli Graya jest trochę zbyt sztywny nie ma tego pazura co własnie w The fall.
Wiem ze to 5 dni zniknięcie ma średnią ocene u nas, ale sprawdz na imdb bo tam potrafi być spora róznica na korzyść.
The Five ma za to idiotyczny polski tytuł.
Mnie najbardziej podobał sie 2 sezon Broadchurch, o tym czytałam raczej pozytywne recenzje/ opinie ale nie mogę ze wybrali tak nieatrakcyjną aktorkę jako ofiare gwałtu. Chciałam teraz w weekend jakos zaczac ten 3 sezon ale jak wczoraj szukałam to jest tylko do 5 odc wiec nie wiem kiedy kolejne wstawią a przeciez w pon. juz ostatni odcinek.
http://www.filmweb.pl/serial/Prawo+ulicy-2002-87721/discussion/Pom%C3%B3%C5%BCci e+mi+znale%C5%BA%C4%87+drugi+tak+genialny+serial..,2830590
Tu w moim wątku polecił mi ktoś ten serial, a teraz polecasz mi Ty. Także jak będę miał ochotę na taki gatunek, to z pewnością padnie na ten tytuł. Na tę chwilę mam w planach po świętach obejrzeć "Springfloden".
O! Podpiszę się pod tymi słowami o nieatrakcyjnej aktorce. Wiem, że przecież to tylko aktorka, ale zupełnie mi się nie podoba, wygląd, jej zachowanie i mimika twarzy.. Troszkę spowodowało to, że nie jest mi jej szkoda, jest taka obojętna mi. Oczywiście nie mówię żeby od razu ofiarę gwałtu grała jakaś piękność jak ta którą mam w avatarze - sympatyczna z twarzy Josefine Frida Pettersen(serial "SKAM") ;)
Właśnie coś stanęło tłumaczenie tego sezonu. Do 5 odcinka wyglądało to dobrze i muszę czekać aż ktoś przetłumaczy :P
W sensie ze polecasz Prawo ulicy?
Wiem wiem wiele razy czytalam zachwalające opinie ale trochę duzo sezonów ma ;/ a z aktorem tam grających Dominiciem Westem bardzo lubię serial The Affair ale to bardziej dramat więc nie wiem czy w Twoim guście ;)
Ok, tylko napomknełam bo mnie Peaky Blinders wgniotło w kanape ;D
Ten Springfloden dobrze się ogląda szybko Ci pójdzie :)
Ja jeszcze nie zaczełam tego sezonu a juz taką opinie jej wystawiam ;D nie kojarzyłam wczesniej tej aktorki chociaz grała w jednym z seriali ktore widziałam ale jak zobaczylam ją na zdjęciach, matko chyba istny desperat chciał by ją zgwałcić wiem ze to seksistowskie ale no kurcze pojechali z takim wyborem.. w dodatku czytałam jakas opinie ze ona jest jakas pokręcona czy coś, wiec juz wyłania sie jakis obraz ze sama sobie winna, ale zobaczymy jak to twórcy poprowadzą. Widać ze chcieli odejsc od kolejnej standardowej sprawy zabójstwa i wprowadzic coś 'świezszego".
Widziałam 6 odc z tłumaczeniem ale na c h o m i k u j.
Co Ty! Ja byłam pewna ze na avatarze masz Miley Cyrus! ;D nie ogladam Skam ale z takich powiedzmy młodziezowych ostatnio obejrzałam 13 reasons why i bardzo przypadł mi do gustu choć czasy szkolne juz dawno za mną.
W sensie, że tam mi ktoś polecił ten serial co Ty mi teraz poleciłaś - "Peaky Blinders". Ale "Prawo ulicy" polecam każdemu, najlepszy serial jaki oglądałem. West genialny, postać grana przez tego aktora także. Wielu tam jest aktorów, którzy świetnie zagrali, znakomite postacie, a te 6 sezonów mija bardzo szybko :P
Żartujesz czy serio? :D Miley Cyrus?!~W życiu! Ja w sumie mało takich młodzieżowych, ale ten mi się bardzo spodobał. Właśnie obejrzałem 1 odcinek czwartego sezonu, nowego sezonu. Wielu właśnie młodych tam gra i jestem pełen podziwu. A odcinki krótkie. Jeden miał chyba 16 minut, a najdłuższy 42 bodajże(plus minus).
A ok teraz załapałam ;) nie weszłam w link i myslałam ze wstawiles ogólnie do serialu który polecasz.
Teraz tyle jest tych seriali ze naprawde ciezko na jakis sie zdecydowac chyba ze mocno zaciekawi mnie fabuła czy obsada aktorska.
Pamiętam ze w tematach na forum The Killing wiele osób wychwalało wlasnie Prawo ulicy. Do tego mnie az tak nie ciągnie bo jakos przyzwyczailam się i wolę duety detektywów mezczyzna - kobieta.
Znów sobie przypomniałam o serialu który moze Cię zainteresować mianowicie - Cardinal, rozgrywa się w Kanadzie i jak czytałam to jest polecany osobom ktore lubią skandynawskie klimaty :)
No serio, serio jak nie powiekszy sie tego avatara to twarz podobna a jeszcze ten gest palców pasujący do Cyrus ;D
Mnie też z początku nie zachęcały opisy "The wire", ale w końcu się przełamałem i włączyłem i tak już zleciało.
"Cardinal" kojarzę, ktoś mi polecał, ale mówił, że na Filmwebie jeszcze nie dodali :D
Wiesz ja tak często mam, że musi mnie 'sto osób' przekonywać do serialu, sporo o nim czytam, czasem oglądam zwiastuny zanim się zdecyduję na załączenie pierwszego odcinka. Plusem tutaj jest niewątpliwie to, że po tak dokładnym wyszukiwaniu serialu i sprawdzeniu go, zazwyczaj trafiam i serial ten mi się podoba :) Wesołych świąt.
Tak wiem jak to jest, nieraz ma się wielkie nadzieję a jest się zawiedzionym a innym razem coś się włączy spontanicznie a bardzo przypada do gustu. Czytałam ze dla Ciebie The Wire jest najlepszym serialem, a dla mnie takim jest The Killing.
Juz jest Cardinal na filmwebie bo jakis czas temu widziałam ;) tak dobrze się przyjal ze juz zamówili kolejne dwa sezony, ale ja 1 nie widziałam.
Tez tak mam ze lubie mieć powiedzmy wszystko obcykane przed rozpoczęciem oglądania, czytam recenzje na serialowej czy na ekranie, bo tutaj na filmwebie z czytaniem opinii trzeba bardzo uwazać bo zewsząd atakują spoilery ;/
Równiez Wesołych, pogodnych ;)
To faktycznie "The killing" sobie na górze listy umieszczę. "Cardinal" także sobie zaznaczę, ale kiedy obejrzę, to nie wiem. Może jak kompletnie nie będę miał pomysłu jaki serial zacząć, a będzie dużo czasu :)
O to to, raz pewien film chciałem obejrzeć, przeczytałem opis, ale za wiele nie mówił, to już miałem włączać kiedy w podobnych tytułach ujrzałem coś o klonach... I już wiedziałem o co chodzi w tym filmie i nie było niespodzianki(inni mieli patrząc na forum filmu). Taki Filmweb coż poradzić. A tak poza tym, to podoba Ci się nowy wygląd? :/