Powieść Cathy Hapki powstała na podstawie kultowego serialu telewizyjnego i opisuje to, czego nie zobaczyliśmy w filmie. Jest to druga częśc pierwszej powieści "Lost. Zagrożony Gatunek"
Chcesz poznać sekret? Jest coś, o czym nie wie nikt poza Dexterem Crossem. Przyjaciele myślą, że jest jednym z uprzywilejowanych studentów należących do prestiżowej Ivy League. Ale Dexter prowadzi podwójne życie - aż do chwili, gdy fatalna podróż do Australii ujawnia prawdę.
Dexter rezerwuje pierwszy lot do Sydney - chce jak najszybciej wrócić do domu, zanim jego oszustwo wyjdzie na jaw. Ale samolot lotu 815 nigdy nie dolatuje do celu. W wyniku katastrofy Dexter zostaje uwięziony na nieznanej wyspie. Od początku krok po kroku na nowo tworzy swą osobowość. Zrobi wszystko, by inni uwierzyli, że nowe ja to jego prawdziwe oblicze...
http://chaotic.blox.pl/resource/lost_nastepny120.jpg [chaotic.blox.pl/resourc...]
NIe czytajcie tego to napewno kolejna ściema. Ja przeczytałem ta pierwsza książke "Lost: zagrożony gaunek" i pisali, że po przeczytaniu jest się bliżej rozwiązania zagadki wyspy, ciekawe w jaki sposób, jak tam nic po za tym co w serialu było nie ma.
z tym "nic" to bym nei przesadzał. W pierwszej cześci jej poprostu dobrzeo pisana przeszłość Faith, natomiast wydarzenia na wyspie toczą się bardzo powolej.