PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180968
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Uważam, że serial jest bardzo przemyślany, każda pojawiająca się rzecz jest potem gdzieś wykorzystywana, żaden przedmiot nie jest ujęty bez celu jednak mam jedno zastrzeżenie: gdzie sie do diabła podziały potwory z pierwszych odcinków pierwszej serii?? na początku serialu ludzi np. pilota samolotu który przeżył katastrofe, pożerały jakieś wielkie stwory, których nikt nie widzial, natomiast pod koniec pierwszej serii i całą drugą bohaterowie chodzą sobie po lesie jakby na wakacjach byli i nigdzie nie ma juz niedzwiedzi polarnych czy innych bestii- troche to niekonsekwentne...

ocenił(a) serial na 10
gosiak_11

te wszystkie potwory nazywane były m. in. przez danielle systemem bezpieczeństwa, czy czymś takim, prawda? no więc, żeby się one pokazały musi zostać naruszona jakaś granica. wtedy, gdy rozbił się samolot i kokpit znalazł się w sercu dżunglii została ona naruszona w sposób wyraźny. moim zdaniem potwory po prostu nie miały powodu, żeby atakować rozbitków.

druga sprawa. scenarzyści serialu poinformowali, że w 2 sezonie mieliśmy do czynienia z potworem, tylko nie zdawaliśmy sobie sprawy z tego, że to on. mi osobiście wydaje się, że to mógł być ten kolorowy ptak, któy pojawił się we śnie charliego, a następnie ukazał się rozbitkom wykrzykując imię hurley'a. drugą opcją może być chociażby zniknięcie cindy. nie musiała być ona porwana przez innych. potwór mógł ją najzwyczajniej załatwić. poza tym było jeszcze kilka sytuacji w których udział mógł brać system obronny. jestem pewien, że w przyszłej serii zobaczymy więcej potwora, może nawet dowiemy się czego chroni...

tramwajaj

hhmm.. patrząc z tej strony może i racja ale mi jeszcze jedno nie daje spokoju... a mianowicie Hurley :) po pierwsze ogladając druga serie zaczęłam zadawać sobie pytanie czy "wyimaginowany" przyjaciel Hurley'a nie mówił prawdy a mianowicie czy to nie jest jakiś sen albo co... bo w sumie przykłady jakie przytoczył np. to że wszsytko obraca się wg. znanych nam liczb są przekonywujące, no i Libby którą przez chwilkę widzimy w zakładzie psychiatrcznym razem z Hurley'em oraz ptak wykrzykujący imię Hurley'a...

a poza tym zauważyliście, że wszyscy którzy byli w samolocie byli ze sobą powiązani w jakiś sposób już przed lotem? np. Libby oddaje swoją łódź Desmondowi, Jack biega z Desmondem na stadionie, Sawyer spotyka ojca Jacka w barze, Anna Lucia jest ochronierzem ojca Jacka i wiele innych... to wogole wygląda jak jakiś wielki plan ;)

ocenił(a) serial na 10
gosiak_11

Jednym z "potworów" jest czrny dym ;) To bylo w odc. o Eko ;) To było to samo co widział Lock'e i jeszcze ktoś tam. :)

ocenił(a) serial na 9
gosiak_11

To musi strasznie boleć, prawda? Mam na myśli przeglądanie starszych tematów - dla niektórych straszliwie męczące zajęcie...

Niemal identyczne pytanie zostało już zadane tutaj: http://www.filmweb.pl/Topic,id=464361 [www.filmweb.pl/Topic,id...]

gosiak_11

Potworem z 1 seri (tym który zabił pilota i chałasuje w Dżungli ) jest Czarny Dym który był pokazany w całej okazałości w Exodusie i Psalmie 23 .Ptak to tylko ptak