Jeżeli nie oglądałeś jeszcze Losta lub jakiegoś sezonu to nie słuchaj wypowiedzi na Filmweb.pl.Obejrz serial i nie patrz na wszystkich bo ludzie są żli i tylko zniechęcają.Gdybym ja się sugerował tym to bym nigdy nie obejrzał takiego serialu jakim jest LOST-zagubieni.
Pozdrawiam fanów i ludzi pragnących oglądać ten wspaniały serial:)
Powiem tak, że jakieś cztery lata temu - wtedy kiedy leciało w tv Lost to zaczęłam oglądać. Z czasem jednak kompletnie zapomniałam o tym i zaczęłam teraz w internecie oglądac od początku.
Serial jest super, kończę pierwszą serię i żałuję, że jest tylko 6 sezonów :P Myślę tylko o tym jak on się kończy :)
Hejterzy są wszędzie a tu zwłaszcza. Zniechęcają ludzi do oglądania serialu a nawet nie wiedzą o co w nim chodzi. Jak dla mnie LOST jest super :D
Myślę, że każdy ma swój rozum.
Oglądałem LOST na bieżąco i nie interesowały mnie żadne głosy "z zewnątrz".
Na temat o "Zagubionych" na FW zacząłem wpadać dopiero od szóstego sezonu i to jedynie do wątków oceniających bieżący odcinek i tam gdzie inni widzowie starali się domyślić zakończenia.
Wszelkie spoilery omijałem szerokim łukiem, a skrajne głosy - nawet gdy jakieś mimochodem rzuciły mi się w oczy, pozostawały kompletnie bez wpływu na to, co myślałem o LOST.
Tak więc nie musisz Lock14 obawiać się, że ktoś ulegnie czyimś opiniom.
A jeśli nawet to... - Boże .... tej osoby strata :)
Najlepiej cieszyć się z tego, że samemu uległo się magii LOST, a tego typu "apele" sobie odpuścić, bo na dobrą sprawę są one podobne do głosów osób, które oburzają się, że LOST jest tak nisko w rankingu.
Nie odbierz proszę tego ostatniego zdania jako pouczenie lub zarzut.
Po prostu taka chęć "zarażenia" kogoś czymś pozytywnym, czasem nie ma sensu, bo tak jak mówię - każdy ma swój rozum i najwyżej przejdzie mu koło nosa ten znakomity serial :) , a że "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal", więc pewnie ta osoba jakoś strasznie cierpieć nie będzie z tego powodu :)
również pozdrawiam i miło jest usłyszeć takie głosy zachwytu nad LOST, bo i nie ukrywam, że sam mógł w nieskończoność głosić peany na jego temat.
Ale jeśli choćby np LOST nie zdobył popularności to prawdopodobie nigdy byśmy się o nim nie dowiedzieli więc im więcej ludzi wie o jakimś dobrym serialu tym lepiej.
No wiesz, logika w tym co mówisz jakaś jest :)
Jednakże z uwagi na to, że w przypadku LOST mówimy już o zakończonym serialu, więc apel Locka14 byłby dobry, gdyby chodziło o serial, który dopiero wchodzi na ekrany lub jest w trakcie z oczekiwaniem na kolejny sezon, którego pojawienie się jest w dużej mierze uzależnione od wielkości widowni, więc warto, aby ta ostatnia była jak największa, a tym samym warto przestrzegać co bardziej ubezwłasnowolnionych umysłowo widzów, aby nie dali się zwieść negatywnym ocenom - nijak odzwierciedlających stan faktyczny :)
Z drugiej strony można by rzec, że czym większa widownia jakiegoś serialu - pomimo nawet jego zakończenia, to tym czytelniejszy sygnał dla twórców, że tędy droga i kolejne produkcje warto realizować w podobnym tonie.
Tak czy inaczej, kto faktycznie będzie chciał obejrzeć LOST, temu nie straszne będą mniej lub bardziej skrajne utyskiwania nań :)