PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180357
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

1. Wszystko związane jest z Waltem i jego dziwnymi umiejętnościami. Zauważyłem że jak Walter czytał komiks "Green Lantern" w którym pojawia się niedźwiedż polarny kilka scen później na wyspie faktycznie pojawia się biały niedźwiedź ! W I serii były dwa takie odcinki kiedy Walt czytał komiks i zawsze po nich nastepywały sceny z prawdziwym niedźwiedziem. Czy to może być przypadek ?
W dodatku ktoś bardzo interesuje się tym chłopcem - dlaczego ?
Być może Walter ma moc kreowania rzeczywistości a wszystko co sie dzieje na wyspie w duzej mierze dzieje sie poprzez niego ???

2. Na wyspie prowadzone były lub są badania wojskowe, coś wymknęło się z pod kontroli, a "inni" to wynik nieudanego eksperymentu.

3. Hipoteza najbardziej prawdopodobna: Twórcy serialu tworzą cały czas tajemnice rozwiązań których sami nie znają. Przez cały serial stawiają pytania, rzadko kiedy na nie odpowiadając. Przez to doszukiwanie się jakiejkolwiek prawdy nie ma sensu gdyż prawda ta nie istnieje.
Mysle ze ostatni odcinek Losta, niezależnie ktora byłaby to seria nie rozwiąze tajemnicy wyspy.

ocenił(a) serial na 10
Basm

co do tej 3. wersji mam zastrzezenia :)
w wywiadzie dla abc j.j.abrams wyraznie powiedzial, ze scenariusz ostatniego odcinka wyjasnia wszystko bardzo logicznie.
Pozdro All
ps znajdziesz ten wiwiad na stornie abc

ocenił(a) serial na 8
ruda91

Również uważam, że wszystko będzie wyjaśnione, choć nie sądzę aby to szybko nastąpiło, choć i tak trzeci bunkier został pokazany szybciej niż przewidywałem. Myśle, że to oczywiste, że cała wyspa ma związek z programem Dharma, który może być projektem wojskowym. Na pewno pokażą sie jeszcze 3 bunkry... co niestety nie oznacza, że wyjaśnią dużo zagadek.

ocenił(a) serial na 8
Basm

a na Interii był niedawno konkurs 'wymyśl zakończenie LOST' :D Więc może nie dokońca wiedzą co mają z tym zrobić ;D
moja propozycja: w ostatnich odcinkach okaże sie że na wyspie jest tajna baza wojskowa gdzie bada się związek liczb Hurleya z jakimś odebranym przekazem z kosmosu, i ci wojskowi zagazują połowę rozbitków(i wtedy wyjaśnie się tajemnica tejemniczej 'choroby' przyjaciół tej francuzki), a kilkoro rozbitków którzy pobiegli gdzieś do lasu żeby coś szukać zostaje schwytanych i zastrzelonych. Słowem, wszyscy giną. A żeby nie było aż tak strasznie, w ostatniej scenie okaże się że Claire z synem i tym gościem ze włazu(nie pamiętem jak sie nazywa) schowali sie gdzieś w dzungli.taddam