PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180927
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Desmond,Eko,John...

ocenił(a) serial na 10

jak myślicie żyją czy nie...cholera Desmonda polubiłem od kąd kiedy się pojawił w Loście a tu zonk... nie może nie żyć ;o ;)

ocenił(a) serial na 10
ElvisNysa

no ja to bede najbardziej Johna żałować to jeden z miich ulubionych bohaterów ;) ale nie wydaje mi sie żeby uśmiercili ich wszystkich naraz. Ciekaw jestem tylko dlaczego Charlii był taki spokojny i zapytał sie czy tamci już wrócili :/ a to pole elektro magnetyczne chyba odetkało mu uszy :)

ocenił(a) serial na 10
ElvisNysa

Aktorzy grający Eko i Locke'a zostali chyba zakontraktowani na udział w trzeciej serii, więc powinni grać dalej :) Los Desmonda jednak nie jest taki pewny.

ocenił(a) serial na 10
Mariusz_Saint

Szkoda byłoby Desmonda, bo dla mnie to jest jedna z najciekawszych postaci w "Lost"

ocenił(a) serial na 10
Sub_Zero

co do tego ze maja kontrakt, to moze byc na zasadzie retrospekcji, wiec nie jest powiedziane ze przezyli...

goofy3

ale wydaje mi sie ze Daesmond przeżyje, moze o tym swiadczyć ostatnia scena gdzie pokazała się jego dziewczyna ;) Myśle, że bez sensu by było aby Daesmond zginął wlasnie teraz jak sie rozkreca wątek z jego dziewczyną:)

ocenił(a) serial na 10
ElvisNysa

wszyscy przezyli, mam nadzieje. zreszta zadnego wybuchu ognia nie bylo, przeciez gdyby taki bunkier walnal to by sie czesc tej dzungli spalila

Novy

tylko ciekawi mnie jeszcze fruwający właz do bunkra :)

ocenił(a) serial na 10
rapmih

tez o wlazie myslalem, ale mogl on przeciez wyleciec po probie wysadzenia "wlazu" przez Eko. W koncu slup ognia wybilo w szybie. Juz oni tam moga zakrecic jak sie im tylko podoba ;)

ocenił(a) serial na 10
Maniu

właz mógł wcale nie wylecieć od wybuchy przeciez. gwałtowne rozładowanie elektryczne mogło go posłać jeszcze wyżej w powietrze niż jakikolwiek wybuch ;) osobiście sądze, że wszyscy przeżyli, bo w końcy Charlie nic nie mówił o żadnym wybuchu, a przeciez faktycznie bez sensu byłoby rozpoczynanie wątku z Pen jeśli Desmond miałby zginąć. Swoją drogą zakończenie - mocne :)

andy15

nie zapominajcie że rozpoczeli równiez watek dosc ciekawy z Libby, ze była w tym samym psychiatryku co Hurley i co.... ? Nie zyje !!! :.. (

ocenił(a) serial na 10
Rusalek

Ja podejzewam ze Libby byla w psychaitryku zpowodu smierci meza, a co do Locka, Eko i Demonda to mysle ze zyja - to przeciez jedne z ciekawszych postaci w tym serialu

ocenił(a) serial na 8
ruda91

Desmond nie moze zginac!!! Dlaczego? Ano dlatego ze mowi najfajniej na wyspie. Znaczy z takim angielskim(brytyjskim) akcentem, ktory jest inny od wszystkich innych bryt. akcentow, ktore kiedykolwiek slyszalem.

I to slowo:"brother".

What are U doin` , brother ?
I don`t think so, brother.
What if U wrong, brother?
Why are U doin` this, brother?

Swietny

ElvisNysa

Nie no bez jaj! Lock i Eko to najciekawsze postacie. jak ich wyeliminuja to przestaje serial ogladac, bo kto mi zosstanie? Charlie ciotka alo Jakc piekna twarz?? Ana Lucia tez juz out:/ cala trojka, john desmond i mr eko musza przezyc, inaczej autorzy sami sobie nawarza bigosu:)

ocenił(a) serial na 10
masterpeter

tez bym nie chciał żeby eko, lock i desmond zgineli, ale to co sie stało po przekręceniu klucza to chyba szans nie mieli i twórcy by wtedy mieli przerabane jak by takie coś przeszło, że po rozwaleniu tego elektromagnesu oni tam przeżyli (chociaż tak naprawde nie wiadomo dokładnie co sie stało)
dodam tylko, ze to moje ulubione postacie i może jakoś twórcy ocalą ich w sensowny sposób

jeszcze tylko napisze że seriale w których umieraja główne postacie sa nieprzewidywalne i przez to bardziej wciągające (jak np. "Sopranos" czy "Six feet under")

ja bym chciał żeby zabili jacka bo: jest nudny, retrospekcje o nim sa nudne i najważniejsze nie było by juz tematów typu "czy kate bedzie z jackiem". logan dałby tylko temat "to jednak para sawyer+kate" i na tym by sie skończyły tematy na największą niewidomą w serialu (zdaniem wielu, nie moim)

ocenił(a) serial na 10
strzelba

wszystko wskazuje na to ze nic im nie bedzie (w koncu nic nie wiadomo zeby jakis wybuch mial miejsce). Wg informacji z chaotic.blox.pl, ktora z kolei powoluje sie na ABC ;) mamy:
W ostatnim podcascie ze strony ABC twórcy serialu zdradzają kilka tajemnic z 3 sezonu. Oto zapis najważniejszych rzeczy.

"W sezonie trzecim zrozumiemy prawdziwe skutki tego co zrobił Desmond. Te skutki będą centralnym punktem sezonu. Desmond wróci i dowiemy się dlaczego był w więzieniu i co się stało po przekręceniu klucza, a co miało wpływ na całą wyspę. Okaże się to bardzo ważne. Wyspa stała się widzialna tylko na chwilę, podobnie jak stała się na chwilę widoczna 22 września 2004 roku, kiedy rozbił się samolot.

Statua stopy reprezentuje historię i archeologię wyspy. Sezon trzeci wyjaśni co się działo na wyspie zanim pojawiła się na niej Dharma w późnych latach 70-tych i kto tam wtedy mieszkał.

Sezon trzeci rozpocznie 6 odcinków pod rząd od końca września do listopada. Potem będzie 12 tygodniowa przerwa i w lutym zacznie się kolejne 17 odcinków bez przerw.

Powróci również dym (potwór). Jest duża szansa, że widzieliśmy potwora w serii drugiej, ale nie zdaliśmy sobie z tego sprawy.

Podczas pierwszych sześciu odcinków dowiemy się gdzie zabrano Kate, Sawyera i Jacka i gdzie będą przebywać. Generalnie w przyszłym sezonie twórcy chcą bardziej rozwijać związki między głównymi bohaterami niż mitologię. Jak Locke stał się niepełnosprawny, co się stało z małżeństwem Kate i skąd Jack ma tatuaże.