PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180943
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Na początku serial był całkiem niezły, ale później się zaczął staczać.

użytkownik usunięty
slasherfan

a moim zdaneim jest odwrotnie: 1 sezon to dopiero był wstęp, dopiero w 2 sezonie pojawiają się ajkieś konkrety dotyczące wyspy.

ocenił(a) serial na 8
slasherfan

Lubię ten serial ale szczerze mówiąc już zaczyna się robić trochę przewidywalny...

slasherfan

prawda to slimacze tepo szczegolnie mi na nerwy dziala,caly drugi sezon nic sie w zasadzie nie wyjasnia, tylko coraz wiecej pytan...ile to mozna ciagnac? ostatni odcinek z drugiej serii mial byc super wydazniem...a tu co? nic kolejny odcinek kolejne pytania...

2bad

Jakby wszystko sie wyjaśniło w 2 sezonie to by serial stracił na wartości.A tak to z niecierpliwością czeka sie na 3 :) A i w tym sezonie co nie co sie wyjaśniło. Mniej wiecej wiemy dlaczego sie robili na wyspie(awaria systemu w bunkrze spowodowana przez Desmonda)Wiemy kto tak naprawde jest "szefem" innych. Wyjaśnło sie "conieco" z samolotem przemytników. Wiemy dlaczego Kate jest ścigana. Życiorysy co poszczególncych postaci zaczynają "przechodzić" w spójną calość. Już nie wspominająć o tym "bunkrze" i projekcie Dharmy:). Zdecydowanym minusem moim zdaniem jest praktyczny brak tego dziwnego potwora. (W pewnym momenie jest tak jakby go w ogóle już nie było) A tak poza tym sezon na DUŻY PLUS moim zdaniem :) Niemal każdy odcinek wbijał mnie w fotel. A zwłaszcza scena jak Michael zabił Anne-Lucie i Libby
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Oxan

A nie wydaje Wam się, że w pewnych momentach sezonu pierwszego można odczuć nawiązania do przyszłych odcinków (z sezonu 2)? Chodzi mi o to, że twórcy serialu prawie że od początku tego serialu z góry zaplanowali co się będzie działo np. w serii 2. Ktoś napisał, że sezon 1 to był tak jakby wstęp. I zgadzam sie z tym (co nie oznacza, że był gorszy od drugiego). Trudno jest zrobić tak długi 'wstęp', który tak wciąga i wprowadza do głównego wątku serialu. Natomiast co do tych nawiązań to chodzi mi m.in. o takie elementy jak: kompas Sayida, który wskazywał zły kierunek; anomalia pogodowe (to akurat wynika z mapy) - na te rzeczy nie zwracaliśmy uwagi pod kątem jakiegoś elektromagnezu, wszyscy myśleli, że ta wyspa jest jakaś magiczna, itp.

zuckuss_2

A zauważyliscie, że większość,jeżeli nie wszycy bohaterowie są w jakimś stopniu pośrednio,bezpośrednio ze sobą powiązanych?Np: Ojciec Jacke podczas pobytu w Australi spotkał Anne-Lucie( z którą troche pobalował:D) Natomiast pózniej wysiadająć z samochodu poszedł do baru i drinkował z Sawyerem. Jacke spotkał Desmonda.Libby była w tym samym szpitalu psychiatrycznym co Hurley(chociaż Hugo o tym nie wiedział) Może było coś jeszcze w tym stylu ale juz nie pamiętam :)

ocenił(a) serial na 10
Oxan

Tego bylo mnostwo :) Juz wczesniej byl temat o tych powiazaniach i ktos dal rowniez linka do takiego duzego grafu, gdzie sa dokladnie pokazane.. Warto poszukac tamtego tematu i obejrzec tamta "rozpiske", bo jest ciekawa :)

Amaliya

Nie wiedziałem, że było.Sorki:p ale jestem tu nowy:D
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Oxan

http://www.youtube.com/watch?v=nDE9kkKw4Vw [www.youtube.com/watch?v...]
smieszny filmik:D:D

użytkownik usunięty
Oxan

http://www.youtube.com/watch?v=nDE9kkKw4Vw [www.youtube.com/watch?v...]
smieszny filmik:D:D